Petteri Piirosesta Vuoden valmentaja

Petteri Piirosesta Vuoden valmentaja

Keihäänheittovalmentaja Petteri Piironen on Suomen Valmentajat ry:n valinta Vuoden Valmentajaksi 2015. Valinnan teki Suomen Valmentajien hallitus arvostustoimikunnan arviot huomioiden.

– Piironen on vuoden menestynein valmentaja suomalaisille niin rakkaassa lajissa, keihäänheitossa. Julius Yegon viime kesän tulokset, huipentumana MM-kisojen huikeat heitot, olivat näyttö myös valmennuksen onnistumisesta, Suomen Valmentajien puheenjohtaja Kari Niemi-Nikkola kommentoi valintaa.

– Piironen on hyvä esimerkki suomalaisen valmennusosaamisen ”aivoviennistä”, jota meidän tulisi yhä enemmän suosia, jotta myös itse oppisimme ja kansainvälistyisimme yhä lisää, hän jatkaa.

Piironen valmensi Yegon maailmanmestariksi ja egyptiläisen Ihab Abdelrahmanin MM-kisojen hopeamitalistiksi.

Piironen on valmentanut Yegoa vuodesta 2012 ja Abdelrahmania vuodesta 2009 lähtien. Yhteistyön on määrä jatkua ainakin ensi kesän Rion olympialaisiin saakka. Päätyönään Piironen toimii Kuortaneen urheiluopiston keihäänheiton lajivalmentajana.

Vuoden Valmentajaksi on tyypillisesti valittu valmentaja, joka on vienyt suomalaisurheilijoita menestykseen. Tällä kertaa valinta kohdistui ulkomaalaisia urheilijoita huipulle vieneeseen valmentajaan, mikä toi Niemi-Nikkolan mukaan valintakeskusteluun uusia piirteitä.

– Keskustelua käytiin jonkin verran myös siitä, voiko valmentajaa palkita kirkkaimpien mitalien viemisestä suomalaisilta urheilijoilta. Tottakai voi, ja pitää palkita!