Perjantain iltakilpailut Roomassa: Junnila puhtaalla pelillä finaaliin

Rooman EM-kilpailuiden naisten korkeushypyn karsinnassa vain kolme kilpailijaa ylitti ilman yhtäkään pudotusta kaikki korkeudet karsintarajaan 192 saakka. He olivat Ukrainan Jaroslava Mahuchikh, Saksan Christina Honsel ja Suomen Ella Junnila.

Junnilan vauhtijuoksu kulki terävästi ja vaivattomasti. Hän ylitti korkeudet 181, 185, 189 ja 192 ensimmäisellä yrityksellään. 192:sta sääret hieman hipaisivat rimaa. Muut korkeudet ylittyivät ilmavasti.

Junnilan hyppy näytti kepoiselta ja raikkaalta.

– Kyllä se sitä oli. Tuntui tosi hyvältä alusta loppuun, Junnila kertasi kilpailuaan.

Hänen mielestään korkeushyppy on helppoa, silloin kun kulkee. Sitten kun ei kulje, niin on vaikeaa.

– Hyvä tulos tänään kertoo siitä, että olemme valmentajani kanssa tehneet vuoden aikana oikeita asioita. Ollaan vielä alkukaudessa, tuloksessa on vielä palon irtiotettavissa, hyvien kisojen kautta, Junnila lupasi.

Heta Tuuri oli karsinnan 18:s tuloksella 185. Hän ylitti ensimmäisellä yrityksellään 176, toisella yrityksellään 181 ja ensimmäisellä yrityksellään 185.

– Ihan okoo, sellainen turkulainen termi. Mutta ei ollut vireystila niin hyvä kuin Virossa, kun hyppäsin ennätykseni, Tuuri kertoi.

– Se näkyi loppujuoksussa, ei ollut niin aktiivinen. Se onnistui vielä 185:ssä, jossa pääsin lantion päältä ponnistamaan.

– Tämä oli ensimmäinen mondo-alustalla hyppäämäni kisa tänä vuonna, voi olla että vei vähän jalkoja alta, Tuuri pohdiskeli, mutta alkoi jo miettiä muita kesän tulevia kisoja.