Penttilä ei antanut räntäsateen lannistaa

Nuoret naiset moukaroivat kauas Kaustisella

Kesken kisan alkanut räntäsade teki olot haastaviksi Kaustisella moukarinheiton talvimestaruuskisoissa. Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jenni Penttilä kiskaisi silti kahdesti yli 63 metrin ja vei voiton tuloksella 63,88.

Vuosi sitten Penttilä heitti vastaavassa kilpailussa 61,09, ja pyyhkäisi sitten kesällä 66,12. Jos tänä vuonna talven ja kesän parhaan tuloksen välinen suhde pysyy samana, Pekingin MM-kisojen 70 metrin tulosraja ei ole utopistinen tavoite.

– Jos terveenä säilyn, Pekingin MM-kisat ja Suomen mestaruus Kalevan kisoissa ovat tavoitteena, sanoo Penttilä, joka ahertaa heittämisen ohella Kaustisella lähihoitajana.

– Tuo oli minulta urani paras talvikisa. Olen tyytyväinen siihen varsinkin, kun heitin kahdesti yli 63 metrin ja kolmannen kierroksen jälkeen alkoi sataa räntää niin, että kisan lopussa tuli jo kylmä, Penttilä totesi.

Penttilää, 23, Kaustisen kisa tyydytti myös sikäli, että hän oli joulukuussa flunssan kourissa, joka verotti harjoittelua, mutta tokeni siitä hyvin jatkamaan harjoittelua. Talviheittojen Euroopan cupiin Penttilä ei ole lähdössä.

Naiset heittivät myös muita hyviä tuloksia. 22-vuotiaiden mestari Riihimäen Kiskon Inga Linna hävisi Penttilälle vain 16 senttiä uudella ennätyksellään 63,72 ja 19-vuotiaiden mestari Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen paransi omaa ennätystään naisten moukarilla lähes kuusi metriä tulokseen 62,62.

Miesten kisan Kaustisella voitti Noormarkun Nopsan 19-vuotias Waltteri Lahtinen 64,30 kantaneella heitolla, kun kotimaan kärkinimet eivät kilpailuun osallistuneet. Alle 22-vuotiaiden sarjassa Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jesse Lehto vei voiton kiskaistuaan 67,60.