Peiponen rikkoi kympin olympiarajan huippuajalla 31.42,90

Rasitusvamma pitää Peiposen sivussa olympialaisista

Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen toteutti Kempeleessä 10 000 metrillä lähes täysin sen mitä valmentaja Aira Peiposen laatimassa aikataulussa seisoi.

Peiponen rikkoi naisten 10 000 metrillä Rio de Janeiron olympiakisojen tulosrajan voittoajallaan 31.42 90 ja nousi kaikkien aikojen kotimaan tilastossa toiseksi.

Rovaniemeläisjuoksijan edellä on tilastossa vain matkan Suomen ennätyksen 31.40,42 juossut Annemari Sandell.

– Ensimmäisen 5000 metriä meni Johannalta mainiosti, eikä hänellä ollut maitohappoa jaloissa loppumatkastakaan. Luulen, että hän olisi juossut kaksi sekuntia kovempaa, jos etusuoralla ei olisi ollut niin kova vastatuuli, Aira Peiponen totesi.

Peiponen viittasi kahdella sekunnilla SE:n rikkomiseen.

Peiponen juoksi Limingan Niittomiesten Kempeleessä järjestämässä kilpailussa ilman vetoapua. Kukaan muu erässä mukana olleista ei pysynyt hänen vauhdissaan. 

Puolimatkan Peiponen ohitti ajassa 15.44.

– Ensimmäisen kolmen kilometrin aikana juoksussa oli vielä jäykkyyttä, mutta sitten tuli rentous. Keskivartaloa vahvistavia liikkeitä pitää vielä tehdä lisää, Aira Peiponen arvioi juoksua.

Peiposen, 25, aiempi 10 000 metrin ennätys on 32.51,04. Se syntyi viime syksynä Tukholmassa Ruotsi-ottelussa. Kuluvan kauden maailmantilastossa Peiponen on Kempeleen juoksullaan 18. sijalla. Edellä on vain kolme eurooppalaista. Peiponen on jo valittu heinäkuisten Amsterdamin EM-kisojen 10 000 metrille

Kevään mittaan Peiponen juossut 10 kilometriä maantiellä aikaan 33.57. Hän voitti myös naisten sarjan ylivoimaisesti maastojuoksun SM-kisoissa Vöyrillä.