Peiponen aikoo puolustaa maastomestaruutta Vierumäellä

Peiponen viritteli EM-kuntoaan 3000 metrin ennätyksellä

Kestävyysjuoksija Johanna Peiposen katse on nyt toukokuussa Vierumäellä juostavissa SM-maastoissa. Viime kesänä olympiamatkan tyssännyt rasitusvamma on koko lailla voitettu ja harjoitukset luistavat. 

– Jalkaa on kuntoutettu rauhassa. Käytössä on ollut monenlaisia fysioterapiapalveluja. Juostessa kipuja ei enää tunnu, mutta juoksun jälkeen se tuntuu vielä, sanoo tytärtään valmentava Aira Peiponen.

Johanna Peiponen, 26, juoksi viime kesänä 10 000 metriä huippuaikaan 31.42,9. Kilpailukausi päättyi kuitenkin Amsterdamin EM-kisoihin, kun vasemmasta reidestä, pienestä sarvennoisesta, todettiin rasitusmurtuman esiaste.

– Siinä tuli noin kahden kuukauden juoksutauko. Sen jälkeen juoksu on ollut koko ajan mukana kaiken muun harjoittelun lisäksi. Juoksumäärät eivät vielä ole olleet kovin suuria, mutta nyt pitäisi pikkuhiljaa päästä tekemään kovia vetoharjoituksia ja pitkiä lenkkejä, Aira Peiponen sanoo.

Peiponen juoksi viikonvaihteessa Limingassa kuuden kilometrin maantiekisan. Se oli ensimmäinen startti kesän EM-kisojen jälkeen ja kulki lupaavasti, vaikka jalat olivat juoksijan mukaan vielä rahtusen jäykäntuntuiset.

– Seuraavan kerran Johannalla on tarkoitus kilpailla huhtikuun lopussa Limingassa aluemestaruusmaastoissa. Sen jälkeen juostaan SM-maastot Vierumäellä, Aira Peiponen sanoo.

Limingan kilpailun ja SM-maastojen välissä Peiposet käyvät Kuortaneella pitämässä 1-2 viikon leirin.

Peiposen toiveissa on kilpailla elokuussa Lontoossa MM-kisojen 10 000 metrillä. Tulosraja sinne on 32.15,00.

– Aika kiire tulee, mutta aikaa on. Nyt mennään kisa kisalta ja katsotaan miltä jalassa tuntuu. Kesän ohjelmaa mietitään vasta SM-maastojen jälkeen, Aira Peiponen sanoo.