Pedroso seurasi Torneuksen superhyppyä

Pedroso seurasi Torneuksen superhyppyä

Ruotsin Michel Torneus ponkaisi Sierra Nevadassa Espanjassa pituushypyn Ruotsin ennätyksen 844. Samalla Torneus sai rikottua myös Rio de Janeiron olympiakisojen tulosrajan 815.

Torneus, 30, voitti Amsterdamin EM-kisoissa hopeaa Greg Rutherfordin jälkeen tuloksella 821, mutta hypyssä oli myötätuulta 2,1 metriä sekunnissa, joten se ei käynyt olympiarajan rikkovaksi tulokseksi.

Tulosraja piti rikkoa 11. heinäkuuta mennessä, joten Torneus pyysi ex-korkeushyppääjä Ola Carlssonia avuksi. Hän asuu Sierra Nevadassa ja sai Espanjan yleisurheiluliiton kanssa järjestettyä kilpailun Torneukselle. Sierra Nevadassa kilpaillaan ohuessa vuoristoilmassa, joka on etu pituushypyssä.

Ennätyshyppy syntyi ensimmäisellä yrityksellä. Myötätuulta hypyssä oli 1,8 metriä sekunnissa. Torneuksen omissa nimissä vuodelta 2012 ollut Ruotsin ennätys koheni 22 senttiä.

Paikalla oli myös espanjalaista hyppääjää, joiden suorituksia oli seuraamassa valmentajana toimiva ex-huippuhyppääjä, moninkertainen maailmanmestari Ivan Pedroso.

– Tämän eteen on tehty töitä neljä vuotta, joten olen todella otettu, Torneus tuumi Aftonbladetille viitaten paitsi huippukuntoonsa myös olympiarajan rikkomiseen.

Huippuhyppy vei ruotsalaisen kuluvan kauden maailmantilastossa kolmanneksi.