Pearson: Juoksu kulkee, peukalo kiusana, Bolt haaveilee superajasta

Farquhar heitti 83

Pika-aituri Sally Pearsonin valmistautuminen Rio de Janeiron olympiakesään on hyvässä vauhdissa. Hän kaatui viime kesänä Roomassa Timanttiliigan kilpailussa ja teloi pahasti ranteensa, mutta nyt Lontoon 2012 olympiakisojen australialainen voittaja on kutakuinkin täydessä harjoituskunnossa

– Olen varmaan kahdeksan viikkoa kilpailijoitani edellä tällä hetkellä, kun en voinut kilpailla MM-kisoissa, Pearson arvioi harjoitteluaan uutistoimisto AAP:lle.

– Harjoittelin, kun muut vielä kilpailivat. Juoksen ja harjoittelen nyt jo aika kovaa.

Aivan täysin aituri ei ole vielä kuntoutunut, sillä vasemman käden peukalon toiminta on käsileikkauksen jäljiltä vasta palautumassa normaaliksi. Pearsonin ranne kestää jo valmiit -asennon tuomat paineet, mutta peukalo ei vielä ole valmis sähäkän lähdön synnyttämään vääntöön.

– Olen vasta ihan viime viikkoina kyennyt liikuttamaan peukaloani. Yritän nyt saada sormien toiminnan hienosäädöt kuntoon. Se on aika vaikeaa, Pearson tunnustaa.

 

Bolt: 19 sekunnin alitus yhä iso tavoite

 

Usain Bolt on käynnistänyt olympiavuoteen tähtäävän harjoittelun. Sprintterinmestari sanoo uutistoimisto Reutersille, että 19 sekunnin alitus 200 metrillä on edelleen yksi hänen tavoitteitaan.

– Ei mikään helppo nakki, mutta henkilökohtaisesti uskon pystyväni siihen. Myös valmentajani Glen Mills uskoo, että kykenen siihen. Kyse on siis vain työnteosta ja siitä, että löydän täydellisen hetken tehdä ajan, Bolt totesi Kingstonissa.

Rion kisojen järjestäjille 29-vuotiaan mestarijuoksun ennätysspekulaatiot ovat varmasti mieleen, kuinka realistisia ne ovat, on toinen juttu.

Boltin ME on 2009 juostu 19,19. Viime kesänä hän yllätti pinkomalla välivuoden ja takkuisen alkukauden jälkeen MM-kisoissa 19,55, joten jos takaiskuja ei tule, ensi kesänä Boltilta on luvassa kovia aikoja.

Kuinka lujia, riippuu myös siitä mitä Justin Gatlin, pikku hiljaa kuntoutuva Yohan Blake sekä lajin nuoren polven tekijät juoksevat. Lontoon olympialaisissa Bolt pinkoi 200 metrin mestariksi ajalla 19,32. Sittemmin hän ei ole alle 19,50:n juossut, mutta siihen ei ole ollut tarvettakaan.

– Aloitan nyt harjoituskauden paljon paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. Tästä mennään sitten vain eteenpäin, Bolt muistutti.

Boltin tavoite on juosta Rio de Janeirossa uran kolmas perättäinen 100 ja 200 metrin olympiakulta.