Pearson ei pelkää väkivahvaa Stowersia

Pearson uuteen leikkaukseen

Sally Pearson odottaa mielenkiinnolla naisten 100 metrin aitojen kevään huippunimen Jasmin Stowersin kohtaamista Timanttiliigan Dohan kilpailussa perjantaina. Hiljattain 12,39 juossut Stowers saa Dohan helteessä vastaansa erittäin kovatasoisen haastajajoukon.

– En ole mitenkään huolissani tai peloissani. Olen luottavainen ja odotan innolla, että pääsen katsomaan mihin pystyn, kun tunnen olevani kunnossa, Pearson sanoo shn.comille.

Naisten pika-aitojen olympia- ja MM-voittajan ennätys on 12,28. Kovempaa kuin Stowers ennätysaika Pearson juoksi viimeksi Lontoon olympiafinaalissa 2012, jossa hänen voittoikansa oli 12.35.

Kokenut australialaisaituri tunnustaa, ettei odottanut amerikkalaiselta noin hyvää aikaa, vaikka oli nähnyt tämän juoksuja.

– Näin paljon hänen hallijuoksujaan, joten tiesi, että hän on vahva nainen. Hän tulee ensimmäiselle aidalle seitsemällä askeleella, eikä kahdeksalla. Se ei ole tavallista naisjuoksijoilla. Hän näyttää kuitenkin olevan riittävän vahva siihen, Pearson sanoo.

Stowers, 23, juoksi hiljattain Des Moinesissa Yhdysvalloista 12,40  ja sitten Kingstonissa Jamaikalla 12,39. Pearsonin kauden paras on Australian mestaruuskisoissa pinkaistu 12,59.

Dohassa Stowers ja Pearson kohtaavat tukun amerikkalaisia huippunimiä kuten Sharika Nelvisin, Queen Harrisonin ja sekä lajin kestotähden, olympiavoittaja Dawn Harper-Nelsonin ja Britannian MM-mitalisti Tiffany Porterin.

 

Farah valmis jopa EE-vauhtiin?

Hyviä taistelupareja löytyy Dohan starttilistalta lajista kuin lajista. Miesten 800 metrillä kohtaavat tuon matkan ja 1500 metrin maailmanmestarit Mohammed Aman ja Asbel Kiprop. Amanille startti on kauden ensimmäinen. Kiprop on tällä kaudella juossut 800 metriä jo 1.44,4.

Viime vuosien arvokisojen pitkiä ratamatkoja hallinnut Mo Farah saa 3000 metrillä vastaansa muiden muassa etiopialaisen MM-mitalisti Hagos Gebrhiwetin, joka juoksi toissa vuonna 3000 metrin ennätyksekseen Dohassa 7,30,36  Kenian ykköstykki matkalla on MM-mitalisti Isiah Koech. Hänen ennätyksensä on 7.30,43. 

Farah uskoo, että saattaa kyeta jopa uhkaamaan Belgian Mohammed Mourhitin nimissä olevaa 3000 metrin Euroopan ennätystä 7.26,62.

– En yleensä aloita kilpailukautta näin aikaisin, mutta harjoittelu on sujunut hyvin ja täällä on nopea rata, joten haluan vähän testata itseäni, Farah totesi Guardianille.

Farah juoksi hallissa 3000 metriä 7.33,1 ja pinkoi sitten puolimaratonin alle tunnin (59.35).

Naisten 1500 metrillä Ruotsin Abeba Aregawi ja Hollannin Sifan Hassan ottavat uusinnan viime kesän EM-finaalista, jonka matkan hallitseva maailmanmestari Aregawi hävisi.

Naisten 200 metrillä Yhdysvaltain Allyson Felixillä ja miesten 100 metrillä Justinin Gatlinillä on kelpo haastajat. Gatlin kohtaa mm. Trinidadin Keston Bledmanin, britti James Dasaolun ja amerikkalaisen maanmiehensä Mike Rodgersin.

Naisten 400 metrin suosikki on kauden toistaiseksi ainoa 50 sekunnin alittaja Yhdysvaltain Sanya Richards-Ross. Hänet haastaa ainakin kesän kevään tilastokakkonen, 50,13 juossut Yhdysvaltain Francena McCorory.

Miesten kolmiloikan ykkösnimi on hiljattain 17,94 ponnistanut kuubalainen Pedro Pablo Pichardo. Kuularingissä kohtaavat tänä keväänä 22,35 työntänyt Yhdysvaltain Joe Kovacs ja Saksan David Storl.

Miesten keihäskisassa Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki avaavat kautensa. (vrt. erillinen juttu https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/ruuskanen-ja-pitkamaki-uusi-keihas-ta…)

Timanttiliiga näkyy 15.5. MTVSport1 -kanavalla kello 19 alkaen.


mohammed_aman_dsc_1381.jpg

Etiopian Mohamed Aman avaa ulkoratakautensa Dohassa. 800 metrin maailmanmestari joutuu heti koville, kun vastassa on kenialainen 1500 metrin olympia- ja MM-voittaja Asbel Kiprop.