Paunonen soolojuoksulla kärkiaikaan Italiassa

Paunonen soolojuoksulla kärkiaikaan Italiassa

Turun Urheiluliiton Aino Paunonen juoksi Italian Padovassa 800 metrillä halliennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkituloksen 2.06,67.  Se vie hänet kotimaan kaikkien aikojen hallitilastossa kahdeksanneksi. Paunonen voitti kilpailun ylivoimaisesti.

– Tavoitteena oli sellainen rento juoksu, joka tulee hyvin loppuun asti. Olen hyvässä kunnossa, mutta juoksu oli ehkä turhan varovainen. Olisin pystynyt parempaankin, Paunonen arvioi.

Paunonen, 25, juoksi viime kesänä 800 metriä ulkoradoilla 2.04,75. Lyhyillä halliradoilla häntä on nähty 800 metrillä harvemmin. Halliennätys ennen kisaa oli toissa vuoden 2.12,03.

Paunonen on harjoitellut talven Pulan kaupungissa Kroatiassa ja aikoo kilpailla hallikauden aikana Italiassa. Kauden päätavoite on nousta mukaan elokuisten EM-kisojen joukkueeseen.

– Sinne tähdätään ja ainakin tämänhetkisen kunnon perusteella EM-kisat ovat realistinen tavoite. Hallikisat ovat minulle lähinnä tsekkausta, että missä mennään, Paunonen sanoo.

Juoksijan valmennuksesta vastaavat yhteistyössä kroatialainen Milovan Savic ja Ari Paunonen.

– Uskon, että pystyn parantamaan  tuosta ajasta hallikauden aikana sekunnin tai pari, Paunonen totesi Padovan juoksun jälkeen.

Yleisurheilutuloksia:

Padova, Italia

Kv. kilpailu:

Naiset 800 m: 1) Aino Paunonen Suomi 2.06,67 (kkk), 2) Sophia Favalli 2.14,27.