Pasi Oksanen: Eliittikisasarjaan tarvitaan lisää kiertoa

Pasi Oksanen: Eliittikisasarjaan tarvitaan lisää kiertoa
Lappeenranta palaa yleisurheilun kotimaiseen Eliittikisasarjaan. Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti perjantaina, että ensi kesän Eliittikisat järjestetään Lapinlahdella (19.6), Kuortaneella (25.6.), Lahdessa (14.7.), Joensuussa (30.7.) ja Lappeenrannassa (27.8.).

Kuluneen kauden kisoista Tampere ei jatka Eliittikisasarjassa ensi vuonna. Tampereella järjestetään ensi kesänä 3.-4. syyskuuta Suomi-Ruotsi-maaottelu.

– Meillä oli tarjolla viisi kilpailua. Hakijoita oli kuusi. Se on vähänlaisesti. Toiveissa olisi, että hakijoita olisi enemmän, kun meilä on hyviä Tähtikisoja esimerkiksi Espoo ja Raasepori. Jos saadaan enemmän hakijoita, kiertoakin voisi olla enemmän, sanoo SUL:n kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Pasi Oksanen.

Ensi vuoden Eliittikisasarjan järjestäjiä valittaessa kuluneen vuoden kilpailut arvotettiin tulos- ja laatupisteytyksen avulla sekä urheilijoiden, katsojien ja erillisen raadin antaman palautteen perusteella.

Viime kauden Eliittikisasarjan parhaaksi kilpailuksi arvioitiin Joensuu ennen Kuortanetta. Muut kisat olivat arvioissa järjestetyksessä Lapinlahti, Lahti ja Tampere.

– Mitä parempi oli kilpailun sijoitus rankingissa, sitä aikaisemmin se pääsi valitsemaan yhden tarjolla olleista kilpailupäivistä, Oksanen sanoo.

Lappeenranta oli edellisen kerran Eliittikisasarjassa mukana vuonna 2012.