Pasi Heikkilä voitti paraurheilijoiden keihäänheiton Italian GP:ssä

Kaksi suomalaista menestyi erinomaisesti paraurheilijoiden GP-kilpailuissa Jesolossa, Italiassa. Pasi Heikkilä voitti keihäänheiton ja Eetu Kuisma sijoittui pituushypyssä toiseksi.

Molemmat suomalaiset edustavat Turun seudun Kenttäurheilijoita. Heikkilälle myönnettiin Jesolossa järjestetyssä luokittelutilaisuudessa ensi kerran kansainvälinen luokitus luokkaan 34.

Heikkilän ura kansainvälisesti luokiteltuna urheilijana alkoi upeasti GP-kilpailun voitolla, kun hän kiskaisi keihästä tuloksen 25,86 ja voitti kilpailunsa lähes neljän metrin erolla.

Päivän päätteeksi Heikkilä osallistui kuulantyöntöön ja ylsi tässäkin palkintokorokkeelle. Heikkilän viimeisen kierroksen pukkaus 8,47 metriä nosti hänen kilpailun viidenneltä tilalta kolmanneksi.

Luokassa 37 kilpaileva Eetu Kuisma ylsi yhden sentin päähän GP-kilpailun lajivoitosta. Hän ponnisti pituushypyssä vastatuuleen 470 senttiä. Saksalainen Daniel Stutz voitti tuloksella 471.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA. Kuvat: Janne Keränen & Mikko Peltonen.)

JESOLO (ITA) 22.3.2024 Paraurheilijoiden GP-kilpailut

Miehet,

Pituus, luokka 37: 1) Daniel Stutz Saksa 471, 2) Eetu Kuisma Suomi 470, 3) Dimitrios Gialouris Kreikka 466.

Kuula, luokka 34: 1) Nikita Dubenchuk (neutraali urheilija ilman kansallista edustusoikeutta) 10,94, 2) Nizar Yair mordechai Israel 9,19, 3) Pasi Heikkilä Suomi 8,47.

Keihäs, luokka 34: 1) Pasi Heikkilä Suomi 25,86, 2) Karolis Virkutis Liettua 22,10, 3) Nizar Yair mordechai Israel 20,57.