Parviaiselta mahtiheitto – Kangasniemi jylläsi kuularingissä – Vehmaa urakoi tuplan – Kumpulainen hallitsee 800 metrin juoksukisoja

Tuupovaaran Urheilijain Topi Parviainen voitti Naantalissa 14-vuotiaiden poikien keihäänheiton SM-kullan viidennen kierroksen mahtirepäisyllä 71,21. Tulos syntyi lievään vastatuuleen. Ennätystään liki neljä metriä parantanut Parviainen nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

Suomen ennätys on Eemil Porvarin kolme vuotta sitten heittämä 73,58. Tilastokakkonen Harri Haatainen heitti 28 vuotta sitten sentin pidemmälle kuin Parviainen. 14-vuotiaat pojat heittävät 600 gramman keihästä eli samanpainoista kuin naiset.

”Tänään heittäminen ei tehnyt kipeää” 

Kyynärpäävaivojen kanssa painiskellut Parviainen oli kilpaillut keihäässä edellisen kerran kuusi viikkoa sitten.

– Olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Kyynärpää on ollut pitkään kipeä, enkä pystynyt heittämään keihästä puoleentoista kuukauteen. Tänään heittäminen ei tehnyt kipeää, Parviainen iloitsi.

Parviaisen toiseksi pisin heitto kantoi vain 62,48. Pihtiputaan Tuiskun Mico Kumpulainen johti kolmannen kierroksen jälkeen tuloksella 60,62, jolla lopulta sai hopeaa.

– Tavoitteeni oli räväyttää heti ensimmäisellä kierroksella, mutta keihäs ei lähtenyt oikeassa asennossa. Sama vika oli monessa muussakin heitossa. Jokaisessa heitossa oli kyllä tarpeeksi tehoa, Parviainen analysoi.

Topi Parviaista valmentaa oma isä Mika Parviainen, jonka ennätys miesten keihäällä on 80,82. Topin setä Aki Parviainen voitti MM-kullan vuonna 1999. Topin isoveli Aku Parviainen voitti viime vuonna 16-vuotiaiden SM-kullan.

Kangasniemi jylläsi kuularingissä

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi voitti Naantalissa 14-vuotiaiden poikien kuulantyönnön SM-kullan yhtä ylivoimaisesti kuin ensimmäisenä päivänä moukarinheiton.

Kangasniemi pukkasi nelikiloista kuulaa 19,20 jääden ennätyksestään vain seitsemän senttiä. Hopeaa sai Rantsilan Raikkaan Topias Kurikka tuloksella 13,02. Kangasniemi oli tyytyväinen.

– Tämä oli urani toiseksi paras tulos ja hyvä varsinkin siihen nähden, että kisa käytiin aamulla (9.30-10.30). Heräsin jo viideltä. Eipä muita kisoja aamulla järjestetäkään, enkä harjoittele aamulla, Kangasniemi kertoi.

Kangasniemi sai tuloksen jokaisella kuudella kierroksella. Toiseksi pisin kantoi 18,69 ja lyhinkin 17,98.

– Huonollakin työnnöllä kuula lensi yli 18 metriä, Kangasniemi iloitsi.

Kangasniemi työntää pyörähdystyylillä.

–Pakittamisessa tarvitaan jalkojen voimaa enemmän kuin pyörähdyksessä. Työntäisin pakittamalla ehkä 17 metriä.

Vehmaa pituudessa kaikkien aikojen kolmanneksi

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kasperi Vehmaa urakoi puolentoista tunnin aikana kaksi 15-vuotiaiden poikien henkilökohtaista mestaruutta. Vehmaa voitti ensin 100 metrin aitajuoksun kahden sekuntimetrin vastatuulessa ennätyksellään ja Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi nopeimmalla ajalla 13,10.

Aitajuoksun jälkeen Vehmaa jätti väliin pituushypyn neljännen kierroksen, mutta liiteli viidennellä kierroksella hirmutuloksen 705. Se on Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi pisin ponkaisu. Petri Keskitalo hyppäsi vuonna 1982 edellleen voimassa olevan Suomen ennätyksen 731. Toisena on vuonna 2012 tuloksen 709 hypännyt Joni Heikkilä.

Vehmaa olisi voittanut kultaa ylivoimaisesti myös viidenneksi parhaalla tuloksellaan, joka oli 649. Toiseksi sijoittunut Savonlinnan Riennon Aatu Hartikainen hävisi Vehmaalle yli metrin tuloksella 603. Vehmaa ei yllättynyt seitsemän metrin ylityksestä.

-Hyppäsin jo alkukesästä melkein seitsemän metriä (697) ja tavoitteeni on ollutkin sen ylitys. Viidennellä kierroksella heti ponnistuksessa tuntui, että nyt lentää kauas. Pystyin tänään yhdistämään 16 askeleen täysvauhtisen juoksun ja ponnistuksen, Vehmaa kertoi.

Vehmaan kaksoisveljeksille aitajuoksun kaksoisvoitto

Vehmaa oli erittäin tyytyväinen myös aitajuoksuun.

– Tähän mennessä paras aitakisani. Kolhaisin yhteen aitaan, mutta se ei hidastanut vauhtia.

Aitajuoksusta Vehmaan perhe otti kaksoisvoiton, kun Kasperin kaksoisveli Rasmus Vehmaa juoksi hopeaa ennätyksellään 13,37. 15-vuotiaat pojat ylittävät 84-senttisiä aitoja eli samankorkuisia kuin naiset.

Kasperi Vehmaa sai vielä kolmannen kultamitalin, kun hän voitti pituuden joukkuekisan Roope Kuparisen kanssa. Kasperi Vehmaa on Suomen vuositilaston ylivoimainen ykkönen myös 100 metrillä, mutta ei voinut osallistua siihen, koska kisoissa saa osallistua enintään kahteen lajiin. Sitä paitsi myös 100 metriä juostiin tänään, lauantaina, joten kolme lajin urakka olisi ollut epäinhimillinen.

Jalkapalloilija –

Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen tyrmäsi muut 14-vuotiaiden poikien 800 metrillä viimeisen 200 metrin rakettikirillä. Kumpulainen voitti mestaruuden ajalla 2.02,60. Kumpulainen oli tänään vielä puolessa matkassa kymmenen metriä jäljessä siinä vaiheessa johtanutta Vetelin Urheilijoiden Kasper Björkbackaa. Kumpulainen otti Björkbackan kiinni helposti takasuoralla ja jätti viimeisellä 200 metrillä yli neljä sekuntia. Björkbacka sai hopeaa ajalla 2.07,03.

– Otin ensimmäisen kierroksen varman päälle, koska tiesin, että myös Björkbacka on hyvä juoksija, Kumpulainen sanoi.

Juuri ennen SM-kisoja Kumpulainen oli pelannut jalkapalloa valtakunnallisella nuorten Huuhkajat-leirillä.

– J­alkapallo on päälajini. Juoksua harrastan enimmäkseen vain kisoissa, Olen tehnyt jonkin verran nopeusharjoituksia, mutta kestävyyttä saan jalkapallosta ja uinnista, Kumpulainen kertoi.

Juoksussa Joonas Kumpulaista valmentaa hänen setänsä Jarkko Kumpulainen. Joonas Kumpulainen on juossut tänä kesänä ensimmäisenä suomalaisena 14-vuotiaiden sarjalaisena 800 metriä alle kahden minuutin. Hän rikkoi ajalla 1.59,89 Mikael Mörnin vuonna 1979 juokseman edellisen 14-vuotiaiden Suomen ennätyksen.

– Tuntui todella mukavalta rikkoa vanha ennätys, Kumpulainen hehkutti.

Uuttera kiri helposti mestariksi

Poikien 15-vuotiaiden 800 metrin ykköseksi kiri Tampereen Pyrinnön Konsta Uuttera ajalla 2.03,66. Uuttera jäi eilen 1500 metrin estejuoksun rajussa voittokamppailussa hopealle.

– Juoksu kulki tänään tosi hyvin ja olen tyytyväinen myös eiliseen juoksuun, vaikka hävisin. Tänään lähdin vetämään 300 metriä ennen maalia ja 150 metriä ennen maalia uskoin vahvasti, että voitan, Uuttera kertoi.

Uuttera harjoittelee paljon 300 metrin aitojen mestarin, seurakaverinsa, Antti Sainion kanssa.

– Harjoittelu Antin kanssa on parantanut nopeuttani, Uuttera kiitteli.

Uutteraa valmentaa Maarit Palmroos.

Tyttöjen 14-vuotiaiden 800 metriä voitti HKV:n Venla Virrantuomi ajalla 2.17,76. Virrantuomi veti jopa uhkarohkeasti ensimmäisen kierroksen 63 sekuntiin ja kangistui sitten huomattavasti, mutta pystyi pitämään muut visusti takanaan.

Tekniikan vaihto ja uudet kengät Salovaaran menestysresepti

Ilmajoen Kisailijoiden Markus Salovaara paransi 15-vuotiaiden poikien kuulantyönnössä ennätystään peräti 1,85 metriä lukemiin 17,63. Sillä irtosi Suomen mestaruus. Nakkilan Vireen Petrus Jakonen sai hopeaa tuloksella 16,71. Sarjan kuula painaa neljä kiloa. Salovaaran menestyksen salaisuus olivat tekniikan ja kenkien vaihto.

– Vaihdoin viime kauden jälkeen pakituksesta pyörähdykseen. Lisäksi ostin eilen uudet

pyörähdystyylin työntökengät. Vanhat pakituskengät olivat liian kuluneet, Salovaara kertoi.

Myös harjoittelu on tehnyt tehtävänsä.

– Harjoittelin kovaa heinäkuussa ja sen jälkeen hölläsin.

Kova tulos yllätti Salovaaran.

– Ennen kisoja ajattelin, että työnnän varmaan 16,50, mutta menkin metrin pidemmälle. Pystyin työntämään tänään rennosti.

Mestaria valmentaa oma isä Juha Salovaara.

Vuorjoki kiiti ylivoimaiseen voittoon

Tyttöjen 15-vuotisten 100 metriä voitti vastatuulessa Kuivasjärven Auran Aino Vuorjoki ajalla 12,25. Helsingin IFK:n Vivian Tran tuli toiseksi ajalla 12,56. Vuorjoki on juossut tänä kesänä ennätyksekseen 12,09. Kilpailuun osallistui neljässä alkuerässä yhteensä 30 juoksijaa. Parhaat juoksivat vielä välierissä ja finaalissa. Vuorjoki oli tyytyväinen. Hän otti ilon irti kolmen juoksun urakasta.

–Mestaruus olikin tavoitteena. Jaksoin hyvin kolme juoksua, kun alku- ja välierässä ei tarvinnut juosta täysillä kuin ensimmäiset 50 metriä. Finaalissa otin lähdön varman päälle ja hyydyin pikkasen lopussa, mutta kukaan ei uhannut voittoa, Vuorjoki kertoi.

Anne Karvinen-Poutasen valmentama Vuorjoki aikoo alittaa 12 sekuntia vielä tänä kesänä. Viime vuonna Vuorjoki juoksi 14-vuotiaana Kuivasjärven Auran joukkueen ankkurina kultaa SM-viestien 19-vuotiaiden 4 x 100 metrillä ja aitaviestissä.

Vakkilainen kompuroi ja Siirtola voitti

Poikien 15-vuotiaiden 100 metriä voitti IF Raseborgin Oliver Öhman ajalla 11,64. Juoksussa puhalsi vastatuuli 2,2 metriä sekunnissa. Tyttöjen 15-vuotiaiden 80 metrin aitajuoksun voitti Helsingin Kisa-Veikkojen Siiri Siirtola ajalla 11,54. Vantaan Salamien Jenna Vakkilainen johti viimeiselle aidalle tultaessa, mutta kompuroi viimeisellä aidalla ja jäi neljänneksi.

Kujanpää parantanut roimasti ennätystä

Valkeakosken Hakan Elisabet Kujanpään ennätys moukarinheitossa oli tämän kesän alussa 39,66. Nyt ennätys on 53,15, ja tänään hän voitti 14-vuotiaiden SM-kullan tuloksella 52,78. Savonlinnan Riennon Vilma Härkönen linkosi hopeaa tuloksella 51,53. Sarjan moukari painaa kolme kiloa.

– Olen ihan tyytyväinen tulokseen. Oli tukalaa heittää kuumuudessa, Kujanpää kertoi.

Isänsä Hannu Kujanpään valmentama mestari heittää kolmella pyörähdyksellä ja harjoittelee moukaria 3-5 kertaa viikossa, 15-20 heittoa kerralla.

– Vauhtia ja tasopainoa pitää parantaa, Kujanpää tuumaili.

Tyttöjen 15-vuotisten moukarin voitti Raision Kuulan Ellen Uschanow tuloksella 56,26. Kangasalan Kisan Ilona Verho sijoittui toiseksi tuloksella 55,67 ja Nurmijärven Yleisurheilun Oona Ketomäki kolmanneksi tuloksella 55,57.

Tyttöjen 14-vuotiaiden kuulantyönnön voitti Vähänkyrön Viestin Ella Mäntylä tuloksella 14,68. Muut hävisivät hänelle yli kaksi metriä. Kuula painaa kolme kiloa. Mäntylä on työntänyt tänä kesänä ikäluokan Suomen ennätyksen 15,75.

Riiali voitti 31 hyppääjän pituuskilpailun

15-vuotiaiden tyttöjen pituushypyn voitti Imatran Urheilijain Meeri Riiali tuloksella 560. Hypyn aikana puhalsi myötätuuli 3,2 metriä sekunnissa. Riiali olisi voittanut vielä neljänneksi pisimmällä hypyllä, joka kantoi 545. Hopealle ponkaisi aitajuoksun voittaja Siiri Siirtola.

– Olen tyytyväinen. Odotinkin mestaruutta. Pari hyppyä lähti kaukaa lankun takaa, mutta nekin olivat pitkiä, Riiali iloitsi.

Viime vuonna Riiali karsiutui finaalista, kun ei saanut tulosta kolmella ensimmäisellä kierroksella.

– Tänään jännitti ensimmäisellä kierroksella, mutta onneksi sain heti hyvän tuloksen (553).

Kilpailuun osallistui peräti 31 hyppääjää.

–Oli helpompi hypätä kolmella viimeisellä kierroksella, kun oli mukana enää kahdeksan hyppääjää, Riiali sanoi.

Mestaria valmentavat Kristiina Repo ja Lauri Asikainen.

Hilska hyppäsi kaksoismestariksi

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aleksi Hilska leiskautti 14-vuotiaiden poikien pituushypyn ylivoimaiseksi mestariksi tuloksella 616. Hän paransi ennätystään seitsemällä sentillä. Vammalan seudun Voiman Manu Kankaanniemi sai hopeaa tuloksella 566. Hilska voitti myöhemmin iltapäivällä myös korkeushypyn. Tulos oli 170.

Jyrki Repola

 

NAANTALI 8.8.2020 14-15-v. SM-kilpailut, 2. päivä

Finaalit:

M15,

100 m: 1) Oliver Öhman IFRaseb 11,64, 2) Kalle Hirvi KirkkonU 11,81, 3) Miro Mäkinen YlöjU 11,83, 4) Eero Mauro LieksU 11,84, 5) Jimi Aho SalVil 11,86, 6) Eetu Rantala LUU 12,08, 7) Nico Källberg VasaIS 12,21, 8) Luukas Kemppainen JoutsPo 12,29.

1. alkuerä (-2,1): 1) Oliver Öhman IFRaseb 11,84, 2) Kalle Hirvi KirkkonU 11,85, 3) Miro Mäkinen YlöjU 11,88, 4) Eetu Rantala LUU 12,00, 5) Nico Källberg VasaIS 12,14, 6) Taavi Lauttamus KauhWi 12,27, 7) Nante Korkatti GamlakarlIF 12,40.

2. alkuerä (-0,2): 1) Eero Mauro LieksU 11,77, 2) Jimi Aho SalVil 11,89, 3) Luukas Kemppainen JoutsPo 12,04, 4) Waltteri Koenkytö EspTa 12,19, 5) Micke Bärlund TapanilErä 12,20, 6) Rado Lindberg EsboIF 12,27, 7) Niklas Salmi KUYU 12,49.

3. alkuerä (-2,2): 1) Oliver Öhman IFRaseb 11,64, 2) Kalle Hirvi KirkkonU 11,81, 3) Miro Mäkinen YlöjU 11,83, 4) Eero Mauro LieksU 11,84, 5) Jimi Aho SalVil 11,86, 6) Eetu Rantala LUU 12,08, 7) Nico Källberg VasaIS 12,21, 8) Luukas Kemppainen JoutsPo 12,29.

800 m: 1) Konsta Uuttera TP 2.03,66, 2) Kristian Hautakoski AlavVi 2.04,86, 3) Riku Uusitalo TuUL 2.04,95, 4) Luukas Kontro JKU 2.06,09, 5) Valtteri Kinnunen YlämPy 2.10,85 (B-erän voittaja), 6) Jani Mäenpää GamlakarlIF 2.11,43, 7) Eemeli Hirvonen LiperTa 2.11,65, 8) Eelis Harjunmaa TP 2.11,71, 9) Joona Heiskanen KU-58 2.12,93, 10) Tuomas Toivonen OrimJy 2.12,99, 11) Albin Söderman JakobstDr 2.14,65, 12) Santtu Heiskanen KU-58 2.15,02, 13) Mikael Lahdensuo TP 2.16,32, Oliver Asikainen HKV keskeytti.

100 m aj (83,8 cm, -2,0 m/s): 1) Kasperi Vehmaa LUM 13,10, 2) Rasmus Vehmaa LUM 13,37, 3) Aarne Autio TuUL 14,11, 4) Samuel Koski VU 14,37, 5) Roope Maaninka PyhäselU 14,51, 6) Luka Veselinovic EspTa 14,86, 7) Konsta Keijonen KUYU 15,15, 8) Rado Lindberg EsboIF 15,24.

1. alkuerä (-0,5): 1) Kasperi Vehmaa LUM 13,82, 2) Aarne Autio TuUL 14,00, 3) Samuel Koski VU 14,63, 4) Konsta Keijonen KUYU 15,23, 5) Veikko Sundberg KarhKa 15,49, 6) Elias Neuvonen VU 15,63, Kasper Kouvonen TuUL hylättiin.

2. alkuerä (-1,6): 1) Rasmus Vehmaa LUM 14,07, 2) Roope Maaninka PyhäselU 14,64, 3) Luka Veselinovic EspTa 14,97, 4) Rado Lindberg EsboIF 15,29, 5) Konsta Rutanen KuivasjAu 15,30, 6) Linus Henriksson BorgåAk 15,77, Elliot Schmidt BorgåAk keskeytti.

Korkeus: 1) Santeri Haapamäki TP 178, 2) Tomas Järvinen HKV 174, 3) Elias Salminiitty VantSa 169, 4) Joona Lehtinen LempKi 169, 5) Eemil Kulmala VehmaistU 166, 6) Mikael Viitanen LempKi 166, 7) Miika Niemelä LempKi 166, 8) Roope Maaninka PyhäselU 166, 9) Veikko Sundberg KarhKa 163, 10-11) Roope Turunen PyhäselU & Juho Mantila RiihimKi 163, 12) Emil Männikkö EsboIF 163, 13-14) Juuso Tuominen RiihimKi & Simon Ekholm IFRaseb 160, 15) Eelis Harjunmaa TP 160, 16) Aatu Sihvonen KarhKa 155, 17) Tuomas Ahokas VantSa 150.

Pituus: 1) Kasperi Vehmaa LUM 705, 2) Aatu Hartikainen SavRi 603, 3) Veeti Saarela KuivasjAu 593, 4) Topi Taskinen MiKV 577, 5) Oscar Grannas JakobstDr 574, 6) Alexander Mannerkorpi HKV 561, 7) Thomas Isaksson BorgåAk 559, 8) Konsta Rutanen KuivasjAu 558, 9) Konsta Tynkkynen TP 553, 10) Tomas Järvinen HKV 552, 11) Joona Lehtinen LempKi 547, 12) Santtu Kalliomäki NokU 545, 13) Roope Kuparinen LUM 515, 14) Mikael Viitanen LempKi 484.

Kuula (4 kg): 1) Markus Salovaara IlmajKi 17,63, 2) Petrus Jakonen NakkVire 16,71, 3) Benjamin Holmbäck KronÅs 15,44, 4) Paavo Puro SuolUrho 14,87, 5) Simon Björklöf IFRaseb 13,50, 6) Matias Viikilä SaarijPu 13,48, 7) Veeti Paavola SiilinjPo 13,45, 8) Niilo Virta FoSa 13,31, 9) Riku Kankaanpää IlmajKi 12,60, 10) Niklas Vuori FoSa 12,29, Aapo Kalajoki TuUL ilman tulosta.

Keihäs (600 g): 1) Niko Mäki-Mustapää KuortKu 62,93, 2) Otto Hautanen PylkönmYr 59,27, 3) Mikke Liikanen TyrnTe 54,64, 4) Eeli Kinnunen JoKa 52,84, 5) Matias Viikilä SaarijPu 51,15, 6) Anton Leppäaho KU-58 49,59, 7) Saku Rönkkö VihdVi 49,15.

M14,

100 m (-0,9): 1) Lauri Weckström PoYU 11,88, 2) Anton Hietapakka GamlakarlIF 12,36, 3) Valtteri Virtanen JoutsPo 12,39, 4) Eetu Ylikunnari KuivasjAu 12,55, 5) Linus Ekholm BorgåAk 12,72, 6) Jonatan Österholm EsboIF 12,82.

800 m: 1) Joonas Kumpulainen OrimJy 2.02,60, 2) Kasper Björkbacka VetelU 2.07,03, 3) Rasmus Laapas NurmijYU 2.07,66, 4) Tino Knuutila KankaanpSL 2.07,96, 5) Noah Sjöblom Korsh5 2.08,53, 6) Joonatan Hämäläinen SulkavU 2.12,13, 7) Valtteri Mäkelä KiihtelysvU 2.13,23 (B-erän voittaja), 8) Oliver Nordberg NärpKr 2.13,26, 9) Maxim Både HKV 2.13,83, 10) Oliver Metsälä SeinäjSU 2.14,14, 11) Akseli Aittoniemi VehmaistU 2.15,18, 12) René-Peter Vuorio MaarMa 2.15,32, 13) Aapo Turtiainen KerimU 2.15,81.

100 m aj (83,8 cm, -0,7 m/s): 1) Tumi Siranko VantSa 14,57, 2) Lauri Kylmäpuro HKV 14,86, 3) Eeli Mäkelä VantSa 15,30, 4) Tommi Järvenpää JKU 15,79, 5) Tuomas Rättö HämTa 16,98.

Korkeus: 1) Aleksi Hilska LUM 170, 2) Kimi Keränen LimingNM 167, 3) Elmeri Autio NokU 164, 4) Wiljam Söderholm NaantLö 161, 5-6) Sisu Peltoniemi KaustPV & Veikka Loikas PoYU 158, 7) Niko Kaustinen KaustPV 158, 8) Erik Lipsanen ImatrU 158, 9) Juuso Mäkelä OP 158, 10) Valter Nylund SibVa 155, 11) Hampus Berglund IFVOM 150, 12) Eeli Mustonen JoKa 150, 13) Veikko Paana NaantLö 145.

Pituus: 1) Aleksi Hilska LUM 616, 2) Manu Kankaanniemi VammSV 566, 3) Jonatan Österholm EsboIF 554, 4) Wiljam Söderholm NaantLö 548, 5) Topi Timonen OP 542, 6) Viljami Lestinen HKV 516, 7) Ronni Mäntyranta KuivasjAu 513, 8) Rasmus Vuonoranta EsboIF 506, 9) Eero Sormunen HKV 503, 10) Eelis Kuusjärvi LempKi 493, 11) Veikka Arffman LimingNM 489, 12) Tuomas Rättö HämTa 489, 13) Henrik Lounela HKV 484, Eino Sormunen HKV ilman tulosta.

Kuula (4 kg): 1) Aatu Kangasniemi NurmijYU 19,20, 2) Topias Kurikka RantsRa 13,02, 3) Valtteri Valtonen LaitJy 12,81, 4) Lassi Tuomisto IlmajKi 12,55, 5) Kalle Äijälä PälkLL 12,36, 6) Joel Blomqvist KorsnFy 11,65, 7) Mikael Böckerman EsboIF 11,40, 8) Juho Touru FoSa 11,19, 9) Luka Lujasmaa KuusjHu 10,43, 10) Jasper Vilén EsboIF 10,17, 11) Akseli Kinnunen YlämPy 10,07, 12) Jimi Haapamäki IlmajKi 9,58.

Keihäs (600 g): 1) Topi Parviainen TuupovU 71,21, 2) Mico Kumpulainen PihtipTu 60,62, 3) Juho Eskelinen TuupovU 52,15, 4) Teemu Sinkkonen ImatrU 49,00, 5) Mikael Böckerman EsboIF 47,05, 6) Antto-Ville Heinonen JKU 46,19, 7) Juho Touru FoSa 44,61, 8) Veikko Koski PoYU 43,88, 9) Ville Rekola TammRy 41,23, 10) Valtteri Valtonen LaitJy 39,74.

N15,

100 m (-1,1): 1) Aino Vuorjoki KuivasjAu 12,25, 2) Vivian Tran HIFK 12,56, 3) Aava Lajunen VantSa 12,98, 4) Priscilla Boateng JakobstDr 13,05, 5) Noora Salmi JKU 13,09, 6) Edesa Gashi HKV 13,10, 7) Venla Savolainen ImatrU 13,10, 8) Carita Kivimäki IkaalU 13,11.

1. alkuerä (-0,6): 1) Vivian Tran HIFK 12,97, 2) Sointu Purola OP 13,26, 3) Oona Kangasvieri KannUra 13,40, 4) Emma Sjöberg RaisKu 13,44, 5) Maria Pukkila PoTa 13,44, 6) Vilma Meriläinen VihdVi 13,51, 7) Aicha Kalala KeravU 13,69.

2. alkuerä (0,2): 1) Aino Vuorjoki KuivasjAu 12,91, 2) Aava Lajunen VantSa 12,99, 3) Venla Savolainen ImatrU 13,18, 4) Amanda Lehtimäki FoSa 13,27, 5) Noora Harju IlmajKi 13,39, 6) Emilia Rauhala OP 13,47, 7) Olivia Veneskoski OP 13,57, 8) Kerttu Niemi HKV 14,06.

3. alkuerä (0,0): 1) Priscilla Boateng JakobstDr 13,05, 2) Emmi Heikkinen KajKi 13,16, 3) Edesa Gashi HKV 13,23, 4) Alexandra Nylund EsboIF 13,24, 5) Martta Koskela OP 13,35, 6) Alisa Niemi OP 13,41, 7) Marlena Nieminen KarhKa 13,55, 8) Heidi Nyrhinen VähänkVi 14,07.

4. alkuerä (-0,5): 1) Noora Salmi JKU 13,01, 2) Carita Kivimäki IkaalU 13,04, 3) Milja Majuri VantSa 13,10, 4) Venla Laukka OP 13,45, 5) Emma Rintamäki VähänkVi 13,53, 6) Leonie Winell EsboIF 13,63, 7) Magdaleena Havukorpi VihdVi 13,64.

1. välierä (-1,8): 1) Aino Vuorjoki KuivasjAu 12,76, 2) Priscilla Boateng JakobstDr 12,97, 3) Venla Savolainen ImatrU 13,04, 4) Sointu Purola OP 13,17, 5) Milja Majuri VantSa 13,24, 6) Alexandra Nylund EsboIF 13,36, 7) Oona Kangasvieri KannUra 13,38, 8) Noora Harju IlmajKi 13,41.

2. välierä (-0,4): 1) Vivian Tran HIFK 12,76, 2) Noora Salmi JKU 12,95, 3) Aava Lajunen VantSa 12,96, 4) Carita Kivimäki IkaalU 13,03, 5) Edesa Gashi HKV 13,04, 6) Emmi Heikkinen KajKi 13,05, 7) Martta Koskela OP 13,16, 8) Amanda Lehtimäki FoSa 13,24.

800 m: 1) Saana Lappalainen SeinäjSU 2.19,04, 2) Ida Finell BorgåAk 2.21,31, 3) Minea Lindén LoimLe 2.21,82, 4) Sani Rajala EurajVe 2.23,09, 5) Jamira Suarez JakobstDr 2.23,87, 6) Elsa Karjalainen TuUL 2.24,11, 7) Tilde Stråka IFNykarl 2.25,05, 8) Sini-Minea Saarikoski KeravU 2.25,11, 9) Ella Westerlund EsboIF 2.25,57, 10) Nea Hassila JakobstDr 2.26,50 (B-erän voittaja), 11) Sirja Tyystjärvi VähänkVi 2.27,71, 12) Riikka Jokinen JoKa 2.27,89, 13) Ronja Orivuori VU 2.28,10, 14) Milla Utriainen KaustPV 2.28,51, 15) Aino Karsila UKK 2.29,44, 16) Valentina Seppälä EspTa 2.29,57, 17) Emelie Hägglund BorgåAk 2.29,81, 18) Eevi Kettunen PolvijU 2.31,43, 19) Jenna Tarvo EspTa 2.31,55, 20) Unna Putaala HKV 2.32,48, 21) Lotta Kairikko SavRi 2.35,10.

80 m aj (76,2 cm, -0,5 m/s): 1) Siiri Siirtola HKV 11,54, 2) Verna Vuorela LaitJy 11,88, 3) Meeri Riiali ImatrU 11,94, 4) Jenna Vakkilainen VantSa 11,97, 5) Minja Kurtti OP 12,03, 6) Anni Kantola TP 12,47, 7) Bettina Siltala OP 12,62, 8) Venla Lähdemäki RiihimKi 12,70.

1. alkuerä (-0,4): 1) Siiri Siirtola HKV 11,86, 2) Minja Kurtti OP 12,24, 3) Venla Lähdemäki RiihimKi 12,71, 4) Magdaleena Havukorpi VihdVi 12,72, 5) Anna-Sofia Orajärvi VeitsilKV 13,22, 6) Oona Lento TP 13,27.

2. alkuerä (-0,6): 1) Meeri Riiali ImatrU 11,96, 2) Verna Vuorela LaitJy 12,05, 3) Anni Kantola TP 12,42, 4) Milja Majuri VantSa 12,86, 5) Saga Koppeli JKU 13,13, 6) Sofia Mattila LapuanVi 13,30.

3. alkuerä (-1,5): 1) Jenna Vakkilainen VantSa 12,29, 2) Bettina Siltala OP 12,60, 3) Evita Santala KUYU 12,89, 4) Martta Valtonen EspTa 13,17, 5) Kerttu Niemi HKV 13,38, Edith Rantala LA hylättiin.

Pituus: 1) Meeri Riiali ImatrU 560, 2) Siiri Siirtola HKV 536, 3) Saimi Lithovius LimingNM 530, 4) Aino-Maria Ainasoja HIFK 525, 5) Verna Vuorela LaitJy 520, 6) Iida Pajunen JKU 518, 7) Aino Ojaniemi HämTa 508, 8) Roosa Myllymäki TP 503, 9) Elsa Mattila RiihimKi 503, 10) Olivia Veneskoski OP 497, 11) Aada Äikäs MiKV 496, 12) Lotta Häkkänen MiKV 495, 13) Saga Koppeli JKU 495, 14) Helena Koivu TuTo 491, 15) Ella Nissinaho LimingNM 490, 16) Vilma Rönnemaa LiePa 489, 17) Evita Santala KUYU 485, 18) Helmi Lipsanen JanJa 483, 19) Venla Laukka OP 482, 20) Lotta Metsärinta LaitJy 479, 21) Sari Rantoja AlavuU 476, 22) Oona Lento TP 476, 23) Elin Jakobsson KronÅs 476, 24) Tytti Repo LUM 473, 25) Iines Peltonen LUM 473, 26) Mette Jermoranta JKU 471, 27) Pinja Rintamaa LiePa 467, 28) Venla Hämäläinen LiePa 455, 29) Venla Lähdemäki RiihimKi 445, 30) Helmi Eklund EspTa 436, Olivia Siitarinen EspTa ilman tulosta.

Kuula (3 kg): 1) Minttu Laurila TuUL 14,89, 2) Iiris Veijola HämTa 13,66, 3) Salla Savikko RiihimKi 13,16, 4) Vilma Kerälä HämTa 12,44, 5) Sara-Sofia Hyvönen PyhäselU 12,03, 6) Elli Seppänen KauhWi 11,38, 7) Viivi Louko LapuanVi 11,21, 8) Elina Valta PyhäselU 10,96, 9) Aino Laitinen RiihimKi 10,72, 10) Tina Timberg VasaIS 10,64, 11) Marianna Utulahti VihdVi 10,41, 12) Emilia Rouvinen HyvinkSU 10,36, 13) Taru Killinen LapuanVi 10,31, 14) Ella Päiviö TuWe 9,97, 15) Anna Yrjänä HimangU 9,95, 16) Oona Kaskinen TuUL 9,81, 17) Meeri Lehtimäki KUYU 9,78, 18) Liinu Heiskanen VieremKo 9,22.

Moukari (3 kg): 1) Ellen Uschanow RaisKu 56,26, 2) Ilona Verho KangKi 55,67, 3) Oona Ketomäki NurmijYU 55,57, 4) Emmi Mäkäläinen JKU 52,51, 5) Taru Killinen LapuanVi 51,84, 6) Veera Santanen RaisKu 50,19, 7) Viivi Louko LapuanVi 48,12, 8) Julia Nystrand EsboIF 46,67, 9) Amalia Lindén BorgåAk 44,84, 10) Eveliina Sairanen SiilinjPo 43,83, 11) Julia Nurminen KristU 41,90, 12) Sanni-Maria Mäkelä NoormNo 38,40, 13) Jessi Lope NoormNo 35,78, 14) Aino Saarinen KalannVa 34,75, 15) Sinja Johansson LA 33,95, 16) Ellinoora Ojala KuusamEV 32,33, 17) Alice Koskelainen LA 31,15, 18) Wilma Simonen KU-58 30,03, Edith Rantala LA & Erika Tanninen KU-58 & Elsa Mattila RiihimKi ilman tulosta.

N14,

100 m -2,1): 1) Aada-Olivia Oksanen NoormNo 12,73, 2) Elmiina Siikala EspTa 12,76, 3) Veera Reponen JoutsPo 12,89, 4) Pihla Tiihonen JKU 12,97, 5) Unnaveera Unadike TuWe 13,22, 6) Krista Lehti TP 13,25, 7) Olivia Panhelainen JoKa 13,39, 8) Polina Petrova KeravU 13,48.

1. alkuerä (-1,6): 1) Aada-Olivia Oksanen NoormNo 12,82, 2) Jonna Aalto JoKa 13,42, 3) Nathalie Jakobsson EsboIF 13,49, 4) Kiia Perttula SeinäjSU 13,54, 5) Siiri Kihlman JKU 13,61, 6) Sofia Moreno PylkönmYr 13,92, 7) Fia Casagrande TuUL 13,96.

2. alkuerä (-1,4): 1) Elmiina Siikala EspTa 12,83, 2) Krista Lehti TP 13,21, 3) Milja-Maria Lahti AlajAn 13,49, 4) Maria Ranne TuUL 13,64, 5) Lotta Pudas VeitsilKV 13,66, 6) Elina Ruotsalainen ValkealKa 13,71.

3. alkuerä (-1,0): 1) Veera Reponen JoutsPo 13,02, 2) Unnaveera Unadike TuWe 13,18, 3) Polina Petrova KeravU 13,27, 4) Madelaine Nyman IFRaseb 13,41, 5) Matilda Helminen EspTa 13,52, 6) Saara Eriksson HIFK 13,98.

4. alkuerä (-2,3): 1) Pihla Tiihonen JKU 13,09, 2) Olivia Panhelainen JoKa 13,41, 3) Milla Kangas OP 13,51, 4) Safia Mekki PohjanKo 13,57, 5) Henriikka Heinonen TuUL 13,66, 6) Henriikka Laine MasKa 13,78.

1. välierä (-1,6): 1) Elmiina Siikala EspTa 12,82, 2) Veera Reponen JoutsPo 13,06, 3) Krista Lehti TP 13,23, 4) Olivia Panhelainen JoKa 13,38, 5) Madelaine Nyman IFRaseb 13,45, 6) Kiia Perttula SeinäjSU 13,51, 7) Nathalie Jakobsson EsboIF 13,53, 8) Milja-Maria Lahti AlajAn 13,53.

2. välierä (-0,7): 1) Aada-Olivia Oksanen NoormNo 12,78, 2) Pihla Tiihonen JKU 12,94, 3) Unnaveera Unadike TuWe 13,21, 4) Polina Petrova KeravU 13,28, 5) Jonna Aalto JoKa 13,40, 6) Milla Kangas OP 13,42, 7) Safia Mekki PohjanKo 13,49, 8) Matilda Helminen EspTa 13,64.

800 m: 1) Venla Virrantuomi HKV 2.17,76, 2) Nelli-Lotta Karppelin LimingNM 2.20,55, 3) Chantelle Peter HKV 2.22,68, 4) Sofia Sivunen PoYU 2.22,93, 5) Vilma Björkskog LarsmoIF 2.25,96, 6) Elle Ceder KeravU 2.26,69, 7) Sofia Rinne LA 2.26,76, 8) Jill Friberg IFRaseb 2.28,34 (B-erän voittaja), 9) Wilma Hjerpe Korsh5 2.28,39, 10) Kia Suni EspTa 2.28,46, 11) Helmi Haavisto NokU 2.28,48, 12) Peppi-Lotta Kotilainen LUM 2.29,79, 13) Christine Kuusisto JKU 2.30,47, 13) Seliina Kuoppa-Aho AlajAn 2.30,47, 15) Lina Kiviaho EsboIF 2.31,45, 16) Emilia Reinikainen KalajJu 2.32,31, 17) Tilde Nordman VasaIS 2.32,57, 18) Meri Väistökoski TP 2.34,21, 19) Camilla Silen TuUL 2.34,86, 20) Aada Rautiainen KiihtelysvU 2.38,35, 21) Sara Parviainen NurmijYU 2.38,36.

80 m aj (76,2 cm, -0,6 m/s): 1) Mila Heikkonen KUYU 11,96, 2) Olivia Kärki LauttakLu 12,02, 3) Iina Rantonen VU 12,37, 4) Kira Kaipiainen KarhKa 12,49, 5) Charlotte Kajander HIFK 12,65, 6) Emilia Chandras EspTa 12,93, Kiia Äikää HIFK keskeytti, Jonna Romo KangasnKa hylättiin.

1. alkuerä (-0,8): 1) Olivia Kärki LauttakLu 12,09, 2) Kiia Äikää HIFK 12,47, 3) Emilia Chandras EspTa 12,90, 4) Jonna Aalto JoKa 12,93, 5) Vilja Hautaniemi LA 13,08, 6) Fia Casagrande TuUL 13,27, 7) Emma Lehtonen NurmijYU 13,55.

2. alkuerä (-1,2): 1) Iina Rantonen VU 12,56, 2) Charlotte Kajander HIFK 12,68, 3) Kira Kaipiainen KarhKa 12,84, 4) Lumia Laakso KUYU 13,09, 5) Wilma Nyberg KronÅs 13,22, 6) Emilia Rättö HämTa 13,33, 7) Miriam Puolimatka VehmaistU 13,56.

3. alkuerä (-0,7): 1) Mila Heikkonen KUYU 11,97, 2) Jonna Romo KangasnKa 12,62, 3) Salla Mäkipere LiePa 12,99, 4) Emilin Ayelbassa TuUL 13,02, 5) Eevi Ylitalo JKU 13,20, 6) Sohvi Palomäki RaumU 13,32, 7) Emma Koskinen EspTa 13,48.

Pituus: 1) Emmi Savenius VehmaistU 538, 2) Emmi Tiljander TuUL 538, 3) Olivia Kärki LauttakLu 530, 4) Erika Pyykkö FoSa 520, 5) Elinda Koivula HIFK 516, 6) Monamaria Pyhältö TP 512, 7) Hilma Karonen LiePa 502, 8) Janna-Juulia Mäenpää LappajVe 498, 9) Ella-Sofia Hyövelä LiePa 491, 10) Sohvi Palomäki RaumU 489, 11) Veera Ketonen IlmajKi 489, 12) Saana Säilä VU 481, 13) Emilia Chandras EspTa 479, 14) Safia Mekki PohjanKo 478, 15) Aada Haavisto TuUL 476, 16) Kerttu Rantakangas KaipVi 475, 17) Silja Saarinen VehmaistU 473, 18) Oona-Maria Köykkä IlmajKi 473, 19) Sofia Kokko MiKV 471, 20) Senni Ohra-Aho KangasnKa 471, 21) Pihla Lahtinen TP 469, 22) Isabella Strömberg EspTa 446, 23) Milja Mäkiranta VähänkVi 429, 24) Jonna Romo KangasnKa 339.

Kuula (3 kg): 1) Ella Mäntylä VähänkVi 14,68, 2) Emilia Muuvila KiukaistKi 12,46, 3) Rebecca Nelimarkka UlvilST 11,80, 4) Tuuli Kulju JanJa 11,37, 5) Elviira Tarvainen MasKa 11,27, 6) Ira Hirvonen OutokPa 11,24, 7) Carmen Welling TuUL 10,89, 8) Malin Cederholm IFNykarl 10,83, 9) Senni Ohra-Aho KangasnKa 10,82, 10) Enni Haulisto TuUL 10,66, 11) Aada Vuoriaho LaitJy 10,45, 12) Pamela Rantala LittTU 10,30, 13) Niia-Sofia Auranen KarhKa 10,28, 14) Moona Heikkinen JKU 10,26, 15) Sanni-Veera Viertola RiihimKi 10,24, 16) Jenna Oikarinen SotkJy 10,20, 17) Emma Väänänen VantSa 10,18, 18) Siiri Kihlman JKU 9,98, 19) Ida Aarnio RiihimKi 9,80, 20) Erin Fagerström IFRaseb 9,76, 21) Maya-Maria Hautala TuUL 9,52, 22) Katariina Lammi UlvilST 8,31.

Moukari (3 kg): 1) Elisabet Kujanpää ValkeakHa 52,78, 2) Vilma Härkönen SavRi 51,53, 3) Saana Koskimäki KaustPV 50,05, 4) Aino Ikäheimo EspTa 49,35, 5) Martta Laine ValkeakHa 47,58, 6) Aada Vuoriaho LaitJy 45,25, 7) Tara Hatakka VantSa 43,69, 8) Josefina Kackur LarsmoIF 42,27, 9) Sara Muukka VantSa 41,32, 10) Melina Lundqvist BorgåAk 38,45, 11) Maya-Maria Hautala TuUL 38,31, 12) Karoliina Hirvelä JämsänkIl 37,83, 13) Malva Teerijoki JKU 37,70, 14) Erin Fagerström IFRaseb 37,51, 15) Jonna Järvelä KaustPV 33,97, 16) Mea Rosenvall NakkVire 32,34, 17) Tilda Pimiä SaarijPu 32,11, 18) Lumi Kenttä IFRaseb 31,55, 19) Oona Kokko TP 29,10, 20) Essi Ilomäki TP 27,47, 21) Katariina Lammi UlvilST 24,07, Oona Moisio TP ilman tulosta.