Partasen SE kruunasi kävelijöiden maaotteluvoiton

Aku Partanen siirsi Tampereen Ruotsi-ottelussa historiaan valmentajansa Valentin Konosen 23-vuotiaaksi ehtineen 10 000 metrin ratakävelyn SE:n.

Partanen oli kilpailussa toinen ajalla 38.44,13, kun aiempi SE oli 39.23,44. Kilpailun voitti Ruotsin Perseus Karlströmin ennätyksellään 38.39,28.

– Se oli vähän Bepanthenia haavoihin, Partanen viittasi nesteen imeytymisongelmien pilaamaan EM-kisojen 50 kilometrin kilpailuun.

– Nyt tavoitteena oli kävellä oma ennätys, mutta taistelu kilpailun voitosta Karlströmiä teki SE:n mahdolliseksi, Partanen sanoi.

Partasen SE oli mainio kuorrutus kävelijöiden maaotteluvoitolle, joka heltisi pistein 38-19. Pisteissä laskettiin yhteen miesten, naisten ja nuorten kilpailut. Nuorissa Ruotsilla ei tosin ollut edustusta.

Partanen Saksaan 50 kilometrille

Partasen ja Jarkko Kinnusen kilpailuohjelmassa on seuraavaksi Saksan mestaruuskilpailut lokakuussa. Siellä kaksikko kävelee 50 kilometriä. Partasen tavoite on parantaa maaliskuussa Dudincessa kävelemäänsä ennätystä 3.44.43.

– Kunto on hyvä ja haluaisin realisoida sen. Tässä on hyvin aikaa valmistautua siihen kilpailuun, Partanen sanoi.

Kinnunen oli Ruotsi-ottelun 10 000 metrillä neljäs ajalla 40.42,44 ja Aleksi Ojalan kuudes (42.49,38)

Naisten 5000 metrin kävelyssä suomalaiset juhlivat kolmoisvoittoa triolla Elisa Neuvonen, Hele Haapaniemi ja Tiia Kuikka. Neuvonen voitti kilpailun ennätyksellään 22.44,56. Omia ennätyksiään kohensivat myös Haapaniemi ja Kuikka ajoin 23.06,74 ja 23.12,29.

Nuorisokolmikko käveli ennätyksensä

Ennätyksiään kävelivät myös nuoret aamulla. Nuorten kävelyt kilpailtiin ilman ruotsalaisia ja tyttöjen kävelyssä Laura Kankkunen jäi ainoaksi osallistujaksi Sara Niittyviidan sairastuttua. Kankkunen piti 3000 metrillä silti reipasta vauhtia ja petrasi aiempaa ennätystään neljälle sekunnilla saavuttuaan maaliin ajassa 15.03,40.

– Ihan hyvä. Vähän viime viikolla tuli jotain kurkkukipu ja nenä tukossa -oiretta, siihen nähden tosi hyvin, hiihtoon talvella satsaava Kankkunen hymyili iloisena kilpailunsa jälkeen.

Poikien 5000 metrillä Jerry Jokinen ja Lauri Joukas taivalsivat matkaa tiiviinä kaksikkona. Aiemmin tänä kesänä 22.20,01 kävelleen Jokisen uusi ennätys on nyt 22.14,20, Joukas kohensi ennätyksensä lukuihin 22.14,82.

Jerry Jokinen hurjasteli ennätyksensä 5000 metrillä Ruotsi-ottelussa ja teki sitten Mynämäellä 3000 metrillä 17-vuotiaiden SE:n. Arkistokuva.