Partasen ja Kinnusen olympiavauhti hyvällä oraalla

Partasen ja Kinnusen olympiavauhti hyvällä oraalla

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen ja Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen ovat pientä viimeistelyä vaille valmiit maaliskuisella Dudincen 50 kilometrille.

– Varsinkin tuo hiljan päättynyt vuoristoleiri Etelä-Afrikassa oli erittäin onnistunut, Partanen totesi voitettuaan SM-halleissa 5000 metrin kävelyn ajalla 19.35,86.

Samassa Valentin Konosen valmentamassa tiimissä harjoitteleva Kinnunen oli toinen halliennätyksellään 19.44,29.

– Sellainen pieni rykäisy vuoristoleirin jälkeen, ja oma halliennätys. Ei huono. Tuntui, että koneessa olisi ollut enemmänkin potkua, mutta jalat menivät vähän vinksinvonksin, Kinnunen tuumi.

Partanen komppasi harjoituskaveriaan muistuttamalla, että SM-hallien kilpailuun ei isommin valmistauduttu. Molemmille kävelijöille Dudincen 50 kilometrin kisa (19.3.) on tärkeä testi Rio de Janeiron olympiakisojen kilpailua ajatellen. Kinnunen aikoo rikkoa kisassa myös Suomen olympiakomitean tulosrajan 3.57.00

– Sen ei pitäisi olla ongelma, tuumi syksystä lähtien Konosen johdolla harjoittelut Kinnunen.

– Tehoruuvia on kiristetty. Olen nauttinut siitä, vaikka uudenlaiseen harjoitteluun on pitänyt myös totutella.

Luottavainen oli myös Partanen, joka on jo valittu Rio de Janeiron olympialaisiin.

– Uskon, että olen valmis kävelemään oman ennätyksen tuntumaan. Tänä vuonna tosin harjoittelua on hieman muutettu. Olen tehnyt lihaskuntoa vähän pidempään ja on  edetty maltillisemmin, kun viime vuonna oli parhaassa kunnossa helmikuussa, Partanen sanoi.

Kolmanneksi SM-halleissa käveli Turun Urheiluliiton Matias Korpela ajalla 20.52,32.

Nurmi käveli junioreiden halli-SE:n 

Espoon Tapioiden Enni Nurmi ei ollut täysin tyytyväinen, vaikka SM-hallien 3000 metrin kävelykilpailu päättyi hänen voittoonsa 19-vuotiaiden sisäratojen SE-tuloksella 13.22,01.

– Ajattelin aluksi, että juoksen Helsingissä nuorten SM-kisoissa ensi viikonvaihteessa, mutta tämä jäi sen verran kaivelemaan, että osallistunut sielläkin kävelyyn, Nurmi sanoi.

Nurmi, 17, käveli aiemmin tänä vuona 5000 metrin 19- ja 22-vuotiaiden halli-SE:n 22.24,9 Espoossa. Tampereella kävelyssä ei ollut aivan samaa tuntumaa. 

– Nyt oli jalat aika jumissa. Kävely ei siksi ollut teknisesti ihan parasta. Sain kuitenkin pidettyä homman aika hyvin koossa, Nurmi tuumi.

Nurmen oma ennätys parani tuntuvasti. Edellinen oma 3000 metrin ennätys oli viime vuonna kävelty 13.55,72.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka oli toinen halliennätyksellään 13.42,24.

SM-hallien tulokset