Partanen riemuitsi olympiavalinnasta, Nikkanen: Nyt voi keskittyä rauhassa

Partanen riemuitsi olympiavalinnasta

Aku Partaselle ja Minna Nikkaselle varhainen valinta Rio de Janeiron olympiajoukkueeseen maistui, ja toi pientä lisäpotkua syystalven pakerrukseen.

– Olympialaisissa kilpaileminen on ollut minulle yksi uran tavoitteista, joten nyt tuntuu todella hienolta, Partanen sanoo valinnasta.

– Hienoa, että pääsee rauhassa keskittymään kisoihin, Nikkanen komppaa. Lisää Nikkasen ajatuksia tästä linkistä

Partasen ääni on nuhainen, mutta mies on virkeä. Lenkit ovat luistaneet pääkaupunkiseudun leppeässä syyssäässä. Kävelijän suunnitelmissa on kilpailla 50 kilometrillä ensi vuonna kahdesti: maaliskuun lopussa Dudincessa ja uudelleen Rio de Janeiron helteessä elokuussa.

– Dudincessa jahdataan ennätystä. Tavoitteena on päästä alle kolmen tunnin ja 46 minuutin. Siellä on yleensä hyvät sää ja reitti, Partanen sanoo.

Partasen ennätys on vuosi sitten Dudincessa kävelty 3.49.02. 

Olympiakesän kunnon teko on hyvässä vauhdissa. Peruskestävyystreenin ohella kroppaa on syksyn aikana rassattu mäki -ja lihaskuntoharjoituksilla.

– Mäki- ja lihaskuntotreeniä on tarkoitus jatkaa normaalia pidemmälle harjoituskauteen. Viime vuonna askeleesta loppui syyskaudella vähän puhti. Nyt yritetään päästä siihen, että askel pysyy taloudellisena kauden loppuun asti, Partanen sanoo.

Jarkko Kinnunen kiriapuna

Syksyn harjoituksissa Partasella on ajoittain ollut kovatasoista seuraa, kun Jarkko Kinnunen siirtyi hänen ”tallikaverikseen” Valentin Konosen valmennukseen.

– Jarkko on käynyt täällä joka toinen viikko. On treenattu Liikuntamyllyssä ja tehty yhdessä pari pitkää lenkkiä. Se on ollut helppoa, kun on suurin piirtein samanlaiset harjoitukset ja harjoitusvauhdit. Tsemppiä tämä on tuonut meille molemmille, Partanen sanoo.

Treeniseura kasvaa tammikuussa alkavalla kolmen viikon leirillä Espanjan Torreviejassa, kun myös kaksi muuta lajin kotimaista kärkinimeä Aleksi Ojala ja Eemeli Kiiski treenaavat siellä.

– Tasaisen kovat lenkit ja lihaskuntotreeni jatkuvat. Pitkä lenkki varmaan alkaa pitenemään leirin loppua kohden aina sinne 40 kilometriin asti.

Ennen Dudincen kilpailua Partanen harjoittelee vielä vajaan kuukauden rupeaman vuoristoleirillä Etelä-Afrikan Dullstroomissa, ja puolustaa sitten Tampereen SM-halleissa 5000 metrin mestaruutta.

Stadikan penkkejä myymässä

Syksyn kiireisin ja monella tapaa mieleenpainuvin päivä Partasella sattui lokakuun loppuun. Hän vietti silloin syntymäpäivää, kävi Laurean ammattikorkeakoulun pääsykokeissa nappaamassa paikan liiketalouden opiskelijaksi ja aloitti liki joululle jatkuvat työt Olympiastadionin vahtimestarina.

– Työ on tuonut kivaa vaihtelua. On ollut mukava työskennellä siellä, kun ollut tällaisia kivoja juttuja kuin Olympiastadionin penkkien myyminen, Partanen sanoo.

– Itselleni sen penkkiä ostanut, mutta apuna olen ollut muille, jotka ovat niitä hankkineet.