Partanen käveli 18:nneksi, vaikka sai aikasakon: ”Taistelijan luonne, H-hetkellä ei tee mieli luovuttaa” – Ojala taisteli 25:nneksi

Päälajissaan 20 kilometrin kävelyssä kuudenneksi sijoittunut Aku Partanen käveli Budapestin MM-kilpailuissa vain viisi päivää myöhemmin myös 35 kilometriä. Partanen saapui maaliin 11:ntenä. Kolmen ja puolen minuutin aikasakko pudotti hänet kuitenkin 18:nneksi.

Partanen saapui maaliin omassa ennätysajassaan 2.28.58. Aikasakon vuoksi lopputulokseksi tuli 2.32.28.

– Noin kuumassa ja tuolla palautusajalla ihan onnistunut kilpailu. Snadisti harmittaa, ettei pystynyt vastaamaan kärkijoukon vauhtiin, Partanen sanoi.

Partanen käveli 23 kilometriin asti kärkiryhmässä. Hänen 20 kilometrin väliaikansa oli 1.23.38, mikä enteili uutta Suomen ennätystä.

– Tunnin jälkeen oli jalat tyhjänä. Mutta taistelijan luonne. Niin paljon on vuoden aikana töitä tehty, ettei H-hetkellä tee mieli luovuttaa, Partanen kuvaili.

– Lopussa ei kävelyssä ollut rentoutta, meni väkisin puurtamiseksi. Luulen että siitä ne varoituslaikat tuli.

– 35 kilometrille tarvitaan enemmän lihaskestävyyttä. Viimeksi huhtikuussa kävelin tiellä yli 30 kilometriä. Ylävartalo ei kierrä tarpeeksi ja silloin se menee jäpittämiseksi, Partanen arvioi.

Partasen viiden kilometrin osuudet kilpailussa olivat seuraavat: 20.41, 20.55, 20.58, 21.04, 21.11, 22.00, 22.09. Vauhti hidastui tasaisesti hieman, muttei missään vaiheessa romahtanut.

Espanjan Álvaro Martín käveli kaksoismestariksi. 20 kilometrin lisäksi hän voitti myös 35 kilometriä maansa ennätyksellä 2.24.30.

Vain neljä sekuntia Martínille hävisi Etelä-Amerikan ennätyksen kävellyt Ecuadorin Brian Pintado. Ruotsin Perseus Karlström oli kahdeksas ajalla 2.27.03.

Ojala taisteli maaliin: Kropan lämpötila rupesi nousemaan

Aleksi Ojala käveli yli 30 asteen hellekelissä 25:nneksi ajalla 2.38.34. Maaliin Ojala sinntteli läpi vaikeuksien.

– Noin 20 kilometriin asti meni hyvin ja siten, kun aurinko nousi riittävän korkealle, kisan karuus tuli esiin. Kropan lämpötila rupesi nousemaan ja vaikka yritin sitä kuinka viilentää, se ei  onnistunut, Ojala sanoi.

Ojala pysähtyi matkalla ottamaan jäitä ja juomaa ja teki kaikkensa, että pääsisi maaliin.

– Niillä pysähdyksillä yritettiin varmistaa, että sain varmuudella otettua juomaa, jäätä ja viilennettyä itseäni. Koko ajan ajatuksena oli, että maaliin tulen, oli aika mikä hyvänsä, Ojala sanoi.

Kisan jälkeen Ojala oli hyvän tovin toipumassa kilpailun lääkintätiloissa ja pääsi sitten joukkueen hotellille.

– Kisajärjestäjät eivät suostuneet laittamaan tippaa ja nyt on vielä vähän pöhlähkö olo, mutta Ruotsi-ottelussa mies on mukana, Ojala tuumi.