Partanen elämänsä vireessä: SM-kulta pelkkä välipala, Neuvonen hyvässä nousuvireessä

Partanen elämänsä vireessä: SM-kulta pelkkä välipala

Hellekeli ei kiusaa kävelijä Aku Partasta. Hän testasi Jyväskylän Kalevan kisojen 20 kilometrillä kisaa edeltävää kropan viilennystä, joka tuotti hyvää tulosta. Helle ei kiusannut, kun Partanen käveli ylivoimaisen mestaruuden ajalla 1.26.45.

– Käytin jäähdytysliiviä ja kylmiä pyyhkeitä koko 30 minuutin verryttelyn ajan, ja sain kilpailun aikana jäävettä. Se tuntui toimivan, Partanen kertaili.

Ankarassa helteessä Partanen ei lähtenyt yrittämään ennätystään, vaan käveli vain niin kovaa kuin mestaruuteen tarvittiin. Haastajista Jarkko Kinnunen jäi kilpailusta pienen säärivaivan takia pois lähinnä varotoimena ettei EM-kisoihin valmistautuminen häiriinny. Aleksi Ojala keskeytti 10 kilometrin jälkeen.

– Valmentaja Valentin Kononen huusi siinä kilpailun loppupuolella, että ei ole tarvetta ottaa kaikkea irti, Partanen sanoi.

Partanen tuli Jyväskylään vuoristoleiriltä Italiasta. Hän lähti edellispäivänä Livignosta matkaan aamuviideltä ja oli perillä Jyväskylässä kello 21.00 Pitkän matkustamisen rasitukset ja raskas treenileiri eivät näkyneet pirteästi kävelleen Partasen otteissa Kalevan kisojen 20 kilometrillä.

– Ehkä kävelyssä oli jonkun verran leirin jälkeistä jäykkyyttä ja väsymystä, mutta nyt aletaan keventää harjoittelua ja tehdä viimeisiä virityksiä EM-kisoja varten, Partanen sanoo.

 


1xb_8845.jpg

Kylmä pyyhe ja kylmä vesi viilentävät kehon. Aku Partasen apuna valmentaja Valentin Kononen.

,

Ojala: Nesteet pihalla jo 5 kilometrin jälkeen

Partanen käveli kevättalvella Dudincessa 50 kilometrin ennätykseksi 3.44.43. Sillä hän on Euroopan tilastossa kolmantena. Sen jälkeen hän tehnyt varmaa jälkeä kaikissa kisoissa ja kävellyt ennätyksensä 5 ja 30 kilometrillä. Kunto parempi kuin koskaan?

– Siltä se vaikuttaisi. Olen pystynyt pitämään yllä hyvää tasoa kisasta toiseen. Se kertoo, että kunto on kohdallaan, Partanen sanoo.

Partasen kanssa Italian leirillä olleen Aleksi Ojalan elimistö ei ollut Jyväskylässä kilpailukunnossa. Hän putosi Partasen vauhdista jo varhain ja keskeytti 10 kilometrin jälkeen. Ojalan mukaan EM-kisoja ajatellen kaikki on kuitenkin kunnossa.

– Nesteet tulivat pihalle jo viiden kilometrin jälkeen. Kroppa ei nyt vaan toiminut. Leirillä kävelin 40 kilometrin harjoituksena melkein samaa vauhtia kuin merenpinnan tasolla, joten olen kunnossa. Nyt vaan pitkä matkustaminen ja huono syöminen näkyivät, Ojala sanoi.

Ojala oli voittanut Kalevan kisoissa kolme viimeistä 20 kilometrin kilpailua. Ojalan keskeytettyä, kakkossijan peri Esbo IF Elmo Koivunen. Hän otti uransa toisen Kalevan kisojen hopean ajalla 1.33.30.

– Nyt tuntui hyvältä ja kaikki on kunnossa. Tässä on viimeisen kahden vuoden aikana ollut kaikenlaista vaivaa, Koivunen viittaisi muiden muassa selän välilevyvaivoihin sekä ongelmiin harjoittelun ja siviilielämän vaateiden yhdistämisessä.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Jaakko Määttänen oli kilpailussa kolmas ajalla 1.41,41.

,


1xb_9445.jpg

Elisa Neuvonen käveli 10 kilometrin mestari jo kolmatta kertaa perättäin.

,

Neuvonen: Kilometrejä haetaan koko ajan lisää

Viilennys oli käytössä myös naisten 10 kilometrin kilpailun osallistujakaartilla. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen käveli mestariksı jo kolmatta kertaa peräkkäin.

Neuvosen kunto on hyvässä nousussa EM-kisoja ajatellen.

– Aloitin aika vauhdikkaasti. Odotin kovempaa kisaa, mutta muut alkoivat pudota kyydistä jo kolmen kilometrin jälkeen, Neuvonen kertaili.

Neuvonen kärsi talvella rasitusvaivasta, joten kuntoa rakennetaan tiukasti aina Berliinin EM-kisojen 20 kilometrin kilpailuun asti.

– Kilometrejä haetaan lisää koko ajan. Lisäksi tehdään muutama vauhtitreeni, jolla haetaan nopeutta Neuvonen sanoo.

Espoon Tapioiden Enni Nurmelle Kalevan kisojen hopea maistui. Se heltisi ajalla 49.09 vaikean harjoituskauden jälkeen.

– Nyt on kaikki kunnossa, mutta minulla on vielä tammikuussa rasitusmurtuman esiaste, Nurmi kertoi.

Berliinin EM-kisojen 50 kilometrille valmistautuva Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka oli kilpailussa kolmas ajalla 49.27. 

Neljänneksi sijoittunut Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki käveli maantiekilpailussa ennätyksensä ja ensimmäisen 50 minuutin alituksen maantiellä ajalla 49.32. Viime viikolla alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Tampereella hän taivalsi 10 000 metriä radalla ajassa 49.27,78.

tuloksia