Pari sataa onnitteluviestiä ja torijuhlalupailuja kotipuolesta

Pari sataa onnitteluviestiä ja torijuhlalupailuja kotipuolesta

Kiekonheittäjä Helena Leveelahti on saanut nauttia onnitteluista ja huomion keskipisteenä olemisesta nuorten MM-hopeansa jälkeen. Perjantaina häntä juhlittiin Suomen joukkueen mitalikahveilla. Huomion keskipiste otti onnittelupuheet, muistamiset, poseeraukset ja median kyselyt rennosti hymyillen.

– Kaikki tapahtui niin äkkiä. Viimeiset kierrokset olin koko ajan, että ”kohta menee kaksi ohi”. Onneksi ei mennyt. Olin ihan fiiliksissä. Dopingtestin jälkeen hotellille, siinä sitten vähän aikaa sometettiin ja vastattiin onnitteluihin. Kahden aikaan nukkumaan. Ei mitään biletystä ollut, hopeamitalisti kertaili naurahtaen loppuiltansa kulkua.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat onnittelukirjeensä lähettäneet. Se ilahdutti Leveelahtea suuresti, joka arveli saaneensa pari sataa onnitteluviestiä ja arveli toisen mokoman odottavan vielä Facebookissa lukemista.

– Virtain kaupungilta sain viestiä, että tiistaina saattaisi jotkut torijuhlat olla, hopeamitalisti jutteli hymyillen kakkua syödessään.

Kakkukahveilla oli mukana myös Helenan valmentajaäiti Tiina Leveelahti, joka oli luonnollisesti enemmän kuin onnellinen tyttärensä onnistumisesta.

– Aika sanattomaksi vetää, ei osattu varautua näin hyvään menestykseen, Leveelahti kertoili.

Harmaakorpi: ”Yleisurheilussa on voimaa, ja Helena on yksi sen voiman parhaita edustajia”

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi eli hienoja hetkiä kilpailua seuratessaan, palkintojenjaossa että mitalikahveilla.

– Tämä hetki, tämä saavutus on hyvin merkittävä monelle osapuolelle. Mitali on tähän saumaan erittäin suuri asia suomalaiselle yleisurheilulle. Yleisurheilussa on voimaa ja Helena on yksi sen voiman parhaita edustajia, Harmaakorpi lausahti onnittelupuheessaan ja sai lukea myös presidentin onnittelusähkeen mitalistille

Suomen joukkueen johtaja Hannu Hämäläinen tuuletti muiden suomalaisten tavoin Leveelahden mitalia tuoreeltaan katsomossa.

– Todella hieno fiilis oli, Hämäläinen palasi edellisillan tunnelmiin iloisena.

Hämäläistä on koko viikon ilahduttanut sekä Suomen joukkueen urheilijoiden hienot esitykset kauttaaltaan että yleisilme.

– Nuorten kisoissa kivaa on se, että he elävät tunteella. Hienoa nähdä. Hämäläinen sanoi.

Hän kehui myös Leveelahden kilpailijankykyjä: vaikka huippuonnistuminen tuli jo toisella kierroksella, hän pystyi hakemaan keskittymisen uudestaan ja onnistumaan heitoissaan vielä viimeisillä kierroksilla.

 


1xa_5554.jpg