Parayleisurheilun valmennusryhmissä ei suuria muutoksia

Amanda Kotajan paralympiaunelma elää

Suomen Urheiluliiton (SUL) parayleisurheilun valmennusryhmissä ei ollut tarvetta suuriin muutoksiin päättyneen kauden jälkeen. Maajoukkue saalisti Dohan MM-kilpailuista kahdeksan mitalia ja seitsemän pistesijaa.

– Tulevan kauden päätapahtumat ovat EM-kilpailut kesäkuussa Italiassa ja paralympialaiset syyskuussa Brasiliassa. Valmennusryhmien osalta päättynyttä ja alkavaa kautta katsottiin ikään kuin kahden vuoden kokonaisuutena. Ainoa muutos viime vuoden ryhmiin oli se, että kiekonheittäjä Petteri Peitso nostettiin EM-ryhmään, sanoo SUL:n parayleisurheilun lajivalmentaja Mika Vakkuri.

– Kuluneen kauden perusteella, meillä on ainakin 4-5 urheilijaa, joilla on mahdollisuus olla mitaleilla paralympialaisissa. EM-kisoissa tuo määrä on suurempi.

Parayleisurheilun kahdesta valmennusryhmästä Team Finlandissa jatkavat MM-kisoissa mitaleille yltäneet pyörätuolikelaajat Amanda Kotaja, Toni Piispanen, Henry Manni ja Leo-Pekka Tähti sekä heittäjät Marjaana Heikkinen ja Aleksi Kirjonen.

EM-ryhmään kuuluvat näkövammaisten pikajuoksussa ja pituushypyssä kilpailevat Elisa Montonen (opas Elina Ahtiainen) ja Ronja Oja (opas Jesper Oja), heittäjä Petteri Peitso sekä pyörätuolikelaajat Tuomas Manni ja Esa-Pekka Mattila.

Parayleisurheilu kilpaillaan Rio de Janeiron paralympiakisoissa 8.-18. syyskuuta. EM-kilpailut pidetään Italian Grossetossa 10.-16. kesäkuuta.

Suomen Urheiluliiton (SUL) parayleisurheilun valmennusryhmät 2016:

Team Finland: Amanda Kotaja Vampulan Urheilijat, Marjaana Heikkinen Siilinjärven Ponnistus, Leo-Pekka Tähti Porin Tarmo, Toni Piispanen Espoon Tapiot, Henry Manni Länsi-Uudenmaan Urheilijat ja Aleksi Kirjonen Espoon Tapiot.

EM-ryhmä: Elisa Montonen Helsingin Kisa-Veikot (opas Elina Ahtiainen), Ronja Oja Helsingin Kisa-Veikot (opas Jesper Oja), Tuomas Manni Länsi-Uudenmaan Urheilijat, Esa-Pekka Mattila Espoon Tapiot, Petteri Peitso Seinäjoen Seudun Urheilijat.