Parayleisurheilun EM-joukkue ylitti mitalitavoitteensa

Parayleisurheilun EM-joukkue ylitti mitalitavoitteensa

Suomen joukkue kahmi 12 mitalia parayleisurheilun EM-kisoista Grossetosta. Joukkueen mitalirohmu oli T34-luokassa kolme kultaa ja hopean voittanut ratakelaaja Henry Manni.

Mestareiksi ylsivät myös Leo-Pekka Tähti T54-luokan 100 metrillä ja Marjaana Heikkinen F34-luokan keihäänheitossa.

Edellisissä EM-kisoissa Swanseassa toissa vuonna Suomen joukkue urheili 16 mitalia.

– Menestys Grossetossa oli parempi kuin mitä odotettiin. Kymmenen mitalia oli tavoite ja niitä tuli kaksi enemmän. Meni erittäin hyvin, Suomen joukkueenjohtaja Maarit Kurki summasi.

Viiden mestaruuden ohella Suomen joukkue voitti kolme hopeaa ja neljä pronssia. Monelle joukkueen urheilijoista kisat olivat vain välietappi matkalla syksyllä Rio de Janeirossa käytäviin paralympiakisoihin.

Herättivätkö EM-kisat kysymyksiä liittyen esimerkiksi Rioon valmistautumiseen? 

– Kauheasti ei voi enää tehdä, mutta viimeistelyn pitää osua nappiin jokaisen urheilijan kohdalla, ja terveenä pitää pysyä. Se on niin pienestä kiinni Riossa, Kurki arvioi.

Kurjen mielestä näkymät Rion kisoja ajattelen ovat hyvät, mutta haasteita riittää. Viime vuoden MM-kisat ja Grosseton EM-kisat osoittivat, että parayleisurheilussa kilpailu kiristyy koko ajan.

– Pieniä kysymysmerkkejä ja pieniä haasteita on. Kesän aikana pitää vielä parantaa, että Riossa tulee menestystä, Kurki sanoi.

Grossetossa urheili Kurjen mukaan hyvähenkinen joukkue.

– Meillä oli todella iloinen ja positiivinen asenne, mentiin kisasuoritukseen positiivisella ja iloisella mielellä ja se näkyi tuloksissa.

EM-kisojen tulokset ja mitalitaulukko