Paraurheilijoiden hallimestaruuskilpailut Pajulahdessa sunnuntaina 22.1.

Liikuntakeskus Pajulahti järjestää sunnuntaina paraurheilijoiden hallimestaruuskilpailut. Niihin osallistuu 50 urheilijaa eri vammaryhmistä.

Vaikka merkittävä osa Suomen kuuluisimmista maajoukkueurheilijoista keskittyy tänä vuonna tulevan kesän arvokilpailuihin, niin mukana on myös arvokilpailuissa jo menestyneitä tulevaisuuden tähtiä.

Suomen parhaat näkövammaisurheilijat Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Petteri Peitso ja Helsingin Kisa-Veikkojen Iida Lounela osallistuvat useisiin eri lajeihin.

Pyörätuolikelauksen luokan 54 voittajasuosikkeja Leo-Pekka Tähden ja Amanda Kotajan poissaollessa ovat Oulun Pyrinnön Tuomo Himanka, Kuusankosken Kisan Niko Ristiranta ja Pudasjärven Urheilijoiden Sini Paukkeri.

Pystyluokissa 37 ja 38 kilpailevat mm. lähellä kansainvälistä kärkitasoa olevat Turunseudun Kenttäurheilijoiden Eetu Kuisma sekä Helsingin Kisa-Veikkojen Vilma Berg ja Hanna Kasurinen.

Kehitysvammaisten urheilijoiden lajeissa osallistujia on runsaasti. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Veeti Mustalahti, Vehmaisten Urheilijoiden Eliel Nikkola, Hankasalmen Hangan Jani Tissari, Iitin Pyrinnön Jani Töyrylä ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Noora Koponen kuuluvat luokkansa maailman parhaimmistoon.

SM-kilpailut järjestetään paraurheilun kansainvälisen Pajulahti Games -kilpailutapahtuman yhteydessä.

 

LAHTI, Pajulahti 22.1.2023 Paraurheilijoiden hallimestaruuskilpailut