Panu Tirkkonen rikkoi kuulantyönnön MM-rajan

Nuorten Eliittikisoissa 29 tuhannen pisteen junioria

Keiteleen Kunnon kuulantyöntäjä Panu Tirkkonen rikkoi 19-vuotiaiden junioreiden MM-kilpailuiden tulosrajan Leppävirralla.

Ensimmäinen työntö onnistui mainiosti ja kuusikiloinen juniorikuula lensi Tirkkosen kädestä 19,16. Suomen Urheiluliiton asettama MM-raja ylittyi roimasti 56 sentillä.

– Harvoin työntö onnistuu niin nappaan kuin tuo ensimmäinen työntö. Täällä on yksi Suomen parhaita rinkejä ja ajattelin, että täällä se menee jos on mennäkseen, Tirkkonen puntaroi työntöään.

Kilpailu käytiin auringonpaisteessa, joka tuli kuin tilauksesta sadepilvien keskelle. Tirkkonen työnsi kilpailussa vain kolmesti. – Tuntui ettei enää voi saada parannusta, joten piti jättää hyvä maku suuhun, Tirkkonen kommentoi.

183-senttinen Panu Tirkkonen käyttää pyörähdystekniikkaa ja häntä valmentaa oma isä Pekka Tirkkonen.

Suomen Urheiluliitto valitsi jo aiemmin tällä viikolla 18 urheilijaa junioreiden MM-kilpailuihin, jotka järjestetään Puolassa 19.-24. kuluvaa kuuta. Joukkuetta on mahdollisuus vielä täydentää.

– Uusi ilmoittautumiskäytäntö sallii kansallisten liittojen täydentää joukkueita viikon ajan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Suomen joukkueeseen voidaan vielä valita uusia urheilijoita, jotka saavuttavat tulosrajan 11.7. mennessä, kertoi Suomen joukkueen johtaja Antti Leskinen tuolloin.

(Mikko Nieminen. SYUA.)

 

LEPPÄVIRTA 7.7.2016 Leppävirran Urheilijoiden kuulakilpailut

Miehet,

Kuula (6 kg): 1) Panu Tirkkonen 19 KeitKu 19,16 (19-v. MM-raja).