Palkintotaalat liikkuvat Timanttiliigassa, Lavillenie sivussa Dohasta

Lavillenie uusi mestaruuden ja ylitti 602

Yleisurheilun kansainvälisille kärkinimille on jaossa rutkasti dollareita perjantaina Dohassa alkavassa Timanttiliigassa. Sarjassa kaikki lajit järjestetään seitsemän kertaa. Niissä urheilijoiden sijoitukset pisteytetään ja parhaan pistesaalin kerännyt vie kauden päätteeksi lajivoiton ja saa siitä 40000 dollaria ja timantin. 

Urheilijoita palkitaan myös yksittäisissä kilpailuissa. Lajivoitto kussakin kilpailussa tuottaa lajista riippumatta urheilijalle 10000 dollaria. Toiseksi tullut saa 6000 dollaria ja kolmanneksi sijoittunut 4000 talaa. Sijoille neljästä kahdeksaan sijoittuneet saavat palkintorahaa tyyliin 3500 dollaria, 2000, 1500 ja 1000 dollaria.

Sarjassa on kaikkiaan 14 kilpailua. Kaikkiaan niissä jaetaan palkintorahaa yhteensä kahdeksan miljoonaa dollaria.

Lavillenie sivussa Dohassa

Timanttiliigan historiassa entinen lajivoittoja miesurheilijoista on haalinut seiväshyppääjä Renaud Lavillenie. Ranskalainen jättää Dohan kisan väliin lievän olkapäävamman takia väliin. Se tuli, kun hän kaatui maalissa seurajoukkueensa 4 x 100 metrin viestin ankkurina.

Entinen voittoja miehet ja naiset huomioiden Timanttiliigasta on koonnut kuulantyöntäjä Valerie Adams. Hän on voittanut 24 kertaa, kun Lavillenie on voittanut 23 kertaa.

Miesten Timanttiliigan kaikkien aikojen lajivoittojen tilaston kärkitrio on Lavillenie (23), pikajuoksija Usain Bolt (15) ja kuulantyöntäjä Reese Hoffa (14). Naisten voittotilaston kärjessä ovat Adams (24), kiekonheittäjä Sandra Perkovic (21) ja aituri Kaliese Spencer (18).