Palkintojenjako ja valmentajan kohtaaminen huipensivat Hurskeen päivän: Onneksi olen löytänyt tuollaisen valmentajan

Reetta Hurske ei salannut tunteitaan Euroopan mestarina Istanbulin 60 metrin aitojen finaalin maalissa. Palkintojenjaossa ja sen jälkeisessä kohtaamisessa valmentaja Marjukka Suihkon kanssa tunnelmat olivat yhtä lailla iloiset, mutta toisella tapaa.

– Tätä yhteistyötä on tehty niin pitkään. Olen hänelle ikuisesti kiitollinen siitä, että hän on viitsinyt käyttänyt omaa vapaa-aikaansa minun urheilu-uraani, Hurske kiitteli valmentajaansa silmin nähden liikuttuneena.

Teillä on Suihkon kanssa yhteistä taivalta takana noin 18 vuotta. Mikä teistä tekee niin vahvan työparin?

– Varmaan se, että me tunnetaan toisimme niin hyvin. Ollaan vähän niin kuin kasvettu tähän urheiluun ja opittu siitä. Me ollaan yhtä kilpailuhenkisiä, Hurske tuumi.

– Onneksi olen löytänyt tuollaisen valmentajan.

Se on siinä. Kuva kertoo Reetta Hurskeen tunteet.

Suihko: Reetta sanoi aamulla, että hän voittaa tänään

Suihko seurasi Hurskeen palkintojenjakoa iloisen liikuttuneena. Valmentajalla oli täysi luotto Hurskeen mahdollisuuksiin alkueristä alkaen.

– Tuo juoksu oli täydellinen tähän saumaan, Suihko arvioi Hurskeen finaalijuoksua.

 – Reetta sanoi minulle aamulla, että hän voittaa tänään ja minä uskoin siihen. Lauantaina oli ehkä se vaikein päivä, vaikka sekin meni hyvin. Alkueristä piti vaan mennä jatkoon ja tehdä puhdas suoritus.

Aiturina Hurske on liikkunut kansainvälisen tason tuloksissa jo hyvän tovin niin 60 metrin kuin 100 metrin aidoissa. Mikä nyt toi kehityksen, joka nosti Hurskeen suosikiksi EM-halleihin ja kantoi siellä Euroopan mestaruuteen?

– Henkinen vahvuus. Reetta on kasvanut huippu-urheilijaksi. Hän tehnyt hyviä suorituksia ja se on tuonut itseluottamusta niin, että Reetta pystyy keskittymään omaan suoritukseen, Suihko sanoo.

– Se on äärimmäisen tärkeää räjähtävässä lajissa, jossa voi tapahtua mitä vaan.

”Olihan se palkintojenjako hieno hetki”

EM-hallien palkintojenjaossa kultamitali Hurskeen kaulaan ripusti Euroopan yleisurheiluliiton ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski ja sen jälkeen soi Maamme-laulu. Mitä siitä jäi mieleen?

– Palkintojen kokoontumisessa oli vielä aikamoinen hässäkkä. Minusta tuntui, ettei se ollut hallinnassa oikein kellään, mutta olihan se palkintojenjako hieno hetki, Hurske totesi.

– Ei tuommoista moni pääse kokemaan, että tulee se oman maan kansallishymni. Sitä siinä ajattelin, kuinka hieno hetki tämä on ja totta kai myös sitä mitä kaikkea tässä on takana.

EM-mitalistit: Nadine Visser, Reetta Hurske ja Ditaji Kambundji.