Pajulahti: Kolmannella hypyllä pääsin tasolleni, Nikkanen: Ajoitukset eivät riitä

Pajulahti: Kolmannella hypyllä pääsin tasolleni

Arttu Pajulahti otti kolmen karsintahypyn verran tuntumaa aikuisten arvokisoihin. Hän sai tuloksen ensimmäisellään, joka kantoi 749. Kaksi muuta Pajulahti astui parilla sentillä yli. Finaaliin hypyt eivät olisi Pajulahtea kantaneen. Sinne vaadittiin 791.

– Ensimmäisellä hypyllä haettiin tuntumaa, se oli vähän pehmeä. Toisen ja kolmannen hyppäsin täydellä riskillä. Toinen oli hyvä, kolmas vähän parempi, mutta ei sekään olisi finaaliin riittänyt. Oma arvio oli, että se oli noin 780:n luokkaa, Pajulahti tuumi.

Kauden mittaan Viipurin Urheilijoiden hyppääjä on ponnistanut ennätyksekseen 810, joka toi uran ensimmäiset maistiaiset MM-tason kilpailuihin. Kokemus oli antoisa.

– Uran ensimmäinen arvokisa oli hieno kokemus, tiesin etukäteen, että vaatii täydellistä onnistumista päästä finaaliin.

Pajulahden valmentaja Suren Ghazaryan ei viisumivaikeuksien vuoksi päässyt Lontooseen.

– Sillä ei ollut mitään merkitystä, Jorma Kemppainen hoiti askelmerkin katsomisen hyvin, hyppääjä kommentoi.

Hän suuntasi katsettaan jo innolla loppukauteen:

– Tuo harjoitteluun motivaatiota. Jäi hyvä maku, kun toinen ja kolmas olivat hyviä hyppyjä. Mielestäni kolmannella hypyllä pääsin omalle tasolleni. Mutta kun riskillä mennään, noin voi käydä. Nyt levätään ja tehdään suunnitelma loppukaudeksi, Pajulahti sanoi.

Pituushypyn karsinnan voitti tshekki Radek Juska, joka ponnisti 824. Kuuban Maykel Masso oli toinen (815) ja Etelä-Afrikan Rsuwahl Samaai kolmas (814). Kauden tilastoykkönen Etelä-Afrikan Luvo Manyonga oli kolmas (812).

Nikkanen: Ajoitukset eivät vain riitä

Minna Nikkanen ylitti 420, mutta 435 oli tällä kertaa liikaa. Myös hän karsiutui loppukilpailusta. Nikkasen alkukesän ongelmat hyppytekniikassa tulivat hänen kiusakseen. Hän ylitti 420 sujuvasti, mutta kolmessa yrityksessä 435:ssä juoksu kulki, muttei hän päässyt hypyssä seipään rytmiin mukaan

– Viimeinen hyppy 435:stä tuntui siltä, että sain seipään hyvin liikkeelle, mutta seiväs ei lähtenyt nostamaan. Se kävi liian pieneksi, totesi Nikkanen ja viittasi viimeisen yrityksen liian löysään seipääseen.

Nikkanen oli luonnollisesti harmissaan karsiutumisesta.

– Se vaan ei riitä, että saa yhden hyvän hypyn yhteen korkeuteen. Jotain täytyy tehdä loppukaudella, että saa paremmat lähdöt tulevaan hallikauteen. Olosuhteissa ei ollut mitään ongelmaa. Oli pientä vastatuulta, mutta oli yllättävän hyvät olosuhteet, Nikkanen sanoi.

Haasteet hypyn kanssa eivät ole Nikkaselle uudenlaisia.

– Ongelma on siinä, että ajoitukset eivät vain riitä. Juoksu kulkee. En osaa sanoa, mitä se on, mitä pitää tehdä. Tämmöinen ongelma on ollut ennenkin, viime kesänä se korjaantui, kun mentiin lämpimään Saksaan hyppäämään.

Karsinnasta jatkoon vein 450:n ylitys. Kreikan Ekaterini Stefanidi voitti karsinnan ja rikkoi ainoana karsintarajan 460. Kahdeksan hyppääjää ylitti 455.

 

nikkanen_minna_lontoo.jpg