Pajulahti ja Pulli puhkoivat kahdeksan metriä Sierra Nevadassa

Pajulahti ja Pulli puhkoivat kahdeksan metriä Sierra Nevadassa

Viipurin Urheilijoiden Arttu Pajulahti ponkaisi hulppean ennätyksen 810 Espanjan Sierra Nevadassa käydyssä pituushyppykilpailussa. Se toi kolmannen sijan ja vei hänet kotimaan kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

Kaipolan Vireen Kristian Pulli oli neljäs. Hänkin ylitti kilpailussa ensi kertaa urallaan kahdeksan metriä ja teki sen kahdesti. Hän ponnisti 807 lievään vastatuuleen (-0,6 m/s) ja toiseksi parhaallaan, lankun takaa 805.

Oma ennätys vie Pullin kotimaan kaikkien aikojen kotimaan listalla kuudenneksi.

– Kaikki hypyt tuntuivat hyvältä ja se viides kaikkein parhaalta. Tunsin jo viikonvaihteessa Jämsässä pituushyppykarnevaaleilla, että kunto lähti nousuun. Nyt sain tuloksen, joka oli kropassa, Pajulahti hehkutti.

Sierra Nevadan korkeanpaikan harjoituskeskuksen kentällä käydyn kilpailun voitti Espanjan Eusebio Cáceres, joka liiteli 831 (+1,0 m/s). Ruotsin Michel Torneus oli toinen sentin heikommalla tuloksella.

Vuoristoilma ei tuntunut

Sierra Nevadan kenttä sijaitsee reilun 2300 metrin korkeudessa merenpinnasta. Ohuessa vuoristoilmassa pienempi ilmanvastus on tuo hyppääjälle pienen edun. Hyppääjien mukaan se ei kilpailussa tuntunut.

– En huomannut isompaa eroa merenpinnan tasolla kilpailemiseen. Kilpailussa oma taso oli hyvä. Sain juoksun tulemaan rennosti ja osuin hyvin lankulle, Pajulahti sanoi.

Pajulahti ponnisti 810 käytännössä tuulettomaan säähän (+ 0,1 m/s). Sarjan toiseksi paras hyppy kantoi 795. Oma ennätystulos vei Pajulahden viiden sentin päähän Lontoon MM-kisojen tulosrajasta. Kisoihin tosin voi saattaa rankingin kautta päästä alle 815:n tuloksella.

– En usko, että tuo riittäisi kisoihin, Pajulahti sanoi.

Pulli: Ei voi olla pettynyt

Pulli ponnisti ennätyksekseen aiemmin tänä vuonna 798. Nyt kahdeksan metrin ylitys maistui.

– Hyviä hyppyjä. Olen niihin tyytyväinen, askelmerkissä on vielä pientä fiksaamista, Pulli viittasi osaan hypyistä, joissa ponnistus ei osunut nappiin.

– Oma ennätys ja uran ensimmäiset kahdeksan metrin ylitykset, ei tähän voi olla pettynyt. Tuulet pyörivät aika lailla ja lämmintä oli 17 astetta, eli sellainen suomalainen kilpailukeli.

Pulli ja Pajulahti kisaavat myöhemmin kuluvassa kuussa Seinäjoen Kalevan kisoissa, mutta onko kisoja sitä ennen, sitä kaksikko miettii.

– Nyt ei kannata lähteä huonoihin olosuhteisiin kilpailemaan, Pulli sanoi.

– Täytyy katsoa miltä kroppa tuntuu, kun tulen Suomen ja mennä sen mukaan, Pajulahti sanoi.

Sierra Nevada, Espanja:
Kv. kilpailu:
Miehet, pituushyppy: 1) Eusebio Cáceres Espanja 831 (+1,0 m/s), 2) Michel Torneus Ruotsi 830 (-0,2), 3) Arttu Pajulahti Suomi 810 (+1,0) kkk, 4) Kristian Pulli Suomi 807 (-0,6), 5) Andreas otterling Ruotsi 800 (+3,3).