Pajasmaa otteli ”uralleen potkua”, viestimiehet loistovedossa

Pajasmaa otteli ”uralleen potkua”

Sanni Pajasmaa liitti nimiinsä siihen pitkään suomalaisnuorten listaan, joka on tehnyt Tampereella yleisurheilun nuorten MM-areenalla ennätyksensä. Pajasmaa kokosi seitsenottelussa ennätyspisteensä 5329 ja sijoittui 18:nneksi.

– Ihan huikeaa. Jäin kolme pistettä myötätuulituloksesta, eli pääsin nollatuulissa niin lähelle sitä. Nyt vaikeat lajit onnistuivat, Pajasmaa sanoi.

Myötätuulituloksella hän viittasi aiemmin tänä kesänä Norjan Jessheimissa käytyihin nuorten PM-otteluihin, joissa hän kokosi 5332 pistettä. Tuo lukema kirjautuu tuloksiin myötätuulituloksena, koska 100 metrin aidoissa, 200 metrillä ja pituushypyssä oli myötätuulta yli kaksi metriä sekunnissa.

Tampereella Pajasmaa teki seitsenottelun avauspäivänä ennätyksensä korkeudessa (165) ja 200 metrillä (25,34). Pika-aidat hän juoksi 14,49 ja työnsi kuulaa 12,67. Toisen päivän lajeista pituushypyn tulos 564 jäi alakanttiin, mutta keihäsennätys 34,50 paikkasi pistemenestyksiä. Kisan päätteeksi 800 metriä kulki 2.24,81.

–  Keihään onnistuminen oli tosi tärkeää, koska pituudessa tuli askelmerkkien kanssa pieni epäonnistuminen. Melkein sain kaikki pisteet kurottua siinä, Pajasmaa kertaili.

–  Tosi hyvä ottelu. Tuntui, että aina, kun yleisö oli mukana, onnistuin tosi hyvin. Se toi ihan erilaista buustia – esimerkiksi kasilla, vaikka tuli aikamoinen kuolema vikalla kierroksella, Pajasmaa hehkutti.

–  Uralle tämä antaa ihan käsittämättömän paljon potkua. Olin 18:s, lähdin tänne 27:ntenä. Huomasin, ettei maailman kärki ole niin kaukana. Ottelen kuitenkin vasta toista vuotta.

Seitsenottelun voitti britti Niamh Emerson, joka kokosi hulppeat 6253 pistettä tulossarjalla 100 metrin aidat 13,76, korkeus 189, kuula 12,27, 200 metriä 24,80, pituus 631, keihäs 649 ja 800 metriä 2.09,74. Kisan tilastosuosikki Ukrainan Alina Shuh keskeytti ensimmäisen lajin jälkeen. Itävallan Sarah Lagger oli toinen maansa nuorten ennätyksellä 6225 pistettä.


1xa_5833.jpg

– Mainio juoksu meiltä kaikilta, Suomen pikaviestinelikon ankkuri Tommi Mäkinen hehkutti.

,

Pikaviestinelikko mainiossa vauhdissa

Suomen 4 x 100 metrin viestinelikko oli mainiossa vedossa yleisurheilun nuorten MM-kisojen alkuerissä Tampereella. Nelikko Jesse Väyrynen, Santeri Örn, Konsta Alatupa ja Tommi Mäkinen toi kapulan maaliin ajassa 40,26, joka riitti omassa erässä neljänteen sijaan.

–  Meiltä oikein mainio juoksu. Tuskin meistä kukaan odotti, että juostaisiin näin hyvä aika. Ennusteltiin siitä kyllä, mutta siinä oli aika lailla optimismia mukana. Vaihdot menivät nyt kaikilta nappiin, Mäkinen kiteytti joukkueen esitystä.

Suomen joukkue sai yleisön syttymään, kun Väyrysen hyvän avausosuuden jälkeen Örn nousi takasuoralla kisan kärkikaartiin.

–  Oli tosi hieno fiilis. Tuntui, että lähtee lentoon. En ole ennen kokenut tuollaista flow-tilaa, Örn huokaili.

Hyvin kulki Alatuvankin juoksu.

–  Tosi hyvin kulki juoksu. Selkä on kipuillut, mutta ei se tuossa tuntunut, Alatupa sanoi.

Alkuerien nopein oli Saksa ajalla 39,13. Aikavertailusta loppukilpailuun vaadittiin 39,99. Kilpailu suosikeista brittien matka päättyi alkueriin, kun viimeinen vaihto livahti pitkäksi.

,


1xb_5796.jpg

Iikka Alingué sai vauhtijuoksun kulkemaan kolmannellaan MM-karsinnassa.

,

Alingué maisteli arvokisajännitystä

Iikka Alingué maisteli ensi kertaa arvokisojen tunnelmaa kolmiloikan karsinnassa. Hän ponnisti kolmannellaan 15,11, joka ei riittänyt finaalipaikkaan. Sinne vaadittiin 15,68, joka on 18 senttiä enemmän kuin Janakkalan Janan urheilijan ennätys.

–  Uutta arvokisassa hyppäämisessä oli jännitys. Jännitin enemmän kuin tavallisesti, mutta vaikka oli jännittynyt fiilis, oli luottamusta omaan hyppyyn, Alingué sanoi.

Alingué ponnisti ensimmäisellään 14,96, ja toinen meni rikki.

–  Kahdessa ensimmäisessä hypyssä juoksu jäi vähän vajaaksi. Viimeisessä hypyssä juoksu toimi, mutta loikat eivät kestäneet. En oikein päässyt niiden mukaan. Olen pettynyt siihen, etten päässyt esittämään parastani kotiyleisön edessä, Alingué sanoi.

Alingué on tällä kaudella loikkinut ennätyksensä 15,50, ja parempaa on kesän vanhetessa luvassa.

–  On sellainen tunne ja luotto siihen, että pidempiä hyppyjä on tulossa.

Ranskalainen Martin Lamou voitti karsinnan 16,26 kantaneella hypyllä. Karsintarajan 15,90 ylitti myös intialainen Kangaraj Kamalraj, joka venytti 15,98.

tulokset