Paavola ja Holttinen taivuttivat 550 MM-kilpailujen tuulisessa karsinnassa

Mikko Paavola ja Tommi Holttinen ylittivät 550 puuskaisen ja osin pyörineen tuulen sävyttämässä seiväshypyn MM-karsinnassa Eugenessa perjantaina. Jatkoon se ei korkeatasoisessa karsinnassa kantanut. Kaikki 12 finaaliin edennyttä hyppääjä ylittivät 575.

Holttinen ja Paavola menivät 530 ensimmäisellään aivan yhtä aikaaa kahdella eri hyppypaikalla. Paavola meni sitten 550 ensimmäisellään. Ensimmäinen yritys 565:sta oli kohtalainen. Kahteen seuraavaan Paavola vaihtoi seipään, muttei onnistunut.

– 530:ssä ja 550:ssä tuntui, ettei tarvinnut tehdä mitään. Ajattelin, että homma vain jatkuu siitä. 565:een sain hyvät tuulet vain kahteen ensimmäisen yritykseen, mutten saanut niitä hyödynnettyä, Paavola kertaili.

– Aika turhauttavaa, koska minulla se ei jäänyt kiinni tuulista, vaikka viimeisessä jouduinkin pysähtymään. Tilaisuutta tarjottiin ja olen mielestäni hyvässä kunnossa.

”Eiköhän tänään vielä kelailla videoita”

Paavolan mukaan Oulun rankingkisoissa tullut nilkkavamma ei vaikuttanut MM-karsintaan.

– Olen hypännyt aika monta kertaa 550 tänä vuonna ja kerran 570. Nyt pitäisi saada enemmän 565-570 kisoja, Paavola kertasi loppukesän tavoitteita.

– Eiköhän tänään vielä kelailla videoita ja katsota, mihin niitä senttejä katosi. Turhauttaa. Koen, että pitäisi kyetä tasaisesti hyppäämään enemmän.

Paavolan sijoitus oli jaettu 19. sija ja Holttisen jaettu 22. sija.

Tommi HOLTTINEN

Holttinen: ”Tuulet vaihtelivat, meni merkki vähän sekaisin”

Holttinen meni 550 toisella. Ensimmäisen yrityksen 565:stä hän pudotti jalalla, kaksi seuraavaa jäivät läpijuoksuiksi.

– Kilpailu lähti hyvin liikkeelle. 530 meni kuten oli suunniteltu, 550:kin oli ihan hyvä ja ensimmäinen yritys 565:stäkin oli ihan ok. Mutta sitten tuulien kanssa oli vähän vaikeaa, Holttinen kertaili yrityksiään omasta ennätyskorkeudesta.

– Tuulet vaihtelivat. Meni merkki vähän sekaisin, mutta en haluaisi senkään piikkiin laittaa.

Holttista tulos jäi harmittamaan.

– Siitä 565:stä olisi pitänyt vääntää tulos, vaikka ei se olisi mihinkään riittänyt. Oli aika kova taso, kun 575 olisi pitänyt hypätä, Holttinen tuumi.

– Alussa näytti, että 565 riittää varmasti. Monella oli vaikeaa, mutta niin ne kovat vaan kaivoivat ylityksiä. Kovat olivat tänään kovia.

EM-kilpailut seuraava tavoite

Paavolan ja Holttisen toiveissa on kilpailla elokuussa Münchenin EM-kilpailuissa Urho Kujanpään kanssa.

–  Juho Alasaari on nyt siinä rankingissa ihan hollilla. Saa nähdä, onko meitä neljä menossa EM-kisoihin. Se olisi hienoa lajin kannalta, mutta silloin jäisi yksi pois, Holttinen totesi.

Eugenen MM-kilpailun suosikeista Ruotsin Armand Duplantis ponnisti karsinnassa kaksi hyppyä ja ylitti 565 ja 575. Yhdysvaltain Cristopher Nilsen ylitti ensimmäisellään 550, 565 ja 575.