Paavola ja Holttinen MM-karsintaan: ”Jos tulee pudotuksia, finaaliin vaaditaan 575”

Mikko Paavola ja Tommi Holttinen valmistautuvat tavoittelemaan ennätyskorkeuttaan Eugenen MM-kilpailujen seiväshypyn karsinnassa varhain lauantaina Suomen aikaa.

– Puhtaalla pelıllä finaaliin voi päästä 565:n ylityksellä, mutta jos tulee pudotuksia, vaatii varmaan 575, Holttinen arvioi.

Paavola on samaa mieltä.

– Neljä rimaa se vaatii, Paavola viittaa karsinnan viiteen rimankorotukseen: 530, 550, 565, 575 ja 580.

Paavolan ennätys on 571 ja Holttisen 564. Kaksikko meni kauden kahdessa edellisessä kilpailussaan 550, mutta lähtee karsintaan onnistuneen harjoitusleirin jäljiltä hyvässä vireessä.

– Täällä tehty hyppytreeni jätti ihan varman fiiliksen, Paavola sanoo.

”Hypyssä on ollut energiahukkaa”

Paavolan piti alun perin hypätä MM-kilpailujen kenraaliharjoitus Oulun ranking-kilpailuissa juhannuksena, mutta se jäi väliin.

– Nilkassa oli pieni iskuvamma, muttei mitään vakavampaa eikä se vaikuttanut näihin kisoihin valmistautumiseen. Ihan luottavaisena menen karsintaan, Paavola sanoo.

Paavola ylitti hallikaudella 565 ja hänen kuluvan kesän paras tuloksensa on 555. Edellytyksiä on hypätä korkeammalta, mutta se vaatii, että hypyssä kaikki loksahtaa kohdalleen.

– Se edellyttää, että saisin vauhdista sen hyödyn, mitä siitä on otettavissa. Hypyssä on ollut energiahukkaa. En ole saanut vauhdista kaikkea irti, Paavola sanoo.

Henkisesti kisavirettä Paavolan ei MM-karsintaan tarvitse hakea.

– Latautuminen tulee MM-kilpailuista, siitä, että ollaan täällä. Enempi tarvitaan rauhoittelua ja pienten teknisten asioiden muistuttamista itselleen, Paavola sanoo.

Holttinen: ”On onnistuttava, jos haluaa finaaliin”

Holttiselle tieto pääsystä MM-joukkueeseen tuli, kun kaikkien paikkojen piti olla jo jaettu.

– Tieto tuli aika myöhään, muttaei se vaikuttanut valmistautumiseen, koska karsinta on kisojen lopulla, Holttinen sanoo.

Valmistavan leirin hyppyharjoitus sujui Holttiseltakin hyvin.

– Ihan hyvä tunne jäi. Otin muutaman hypyn täydellä vauhdilla ja lähden karsintaan ihan luottavaisena, Holttinen sanoo.

– Kolmessa viime kilpailussa on ollut mahdollisuus ennätykseen, mutta seiväshypyssä se on aika pienestä kiinni, osuuko oikea seiväs ja etäisyys.

Holttisellekin keskittyminen MM-karsintaan on käytännössä mielen rauhoittelua.

– Näin isossa kilpailussa sitä yrittää ennalta lähinnä rauhoittua. Lataus tulee ihan varmasti itsestään ja on sikäli helppo valmistautua, että on selvät sävelet. On onnistuttava, jos haluaa finaaliin.