Paavola avasi talven kilpailukauden halliennätyksellä, Silja Andersson naisten kilpailun voittoon Kuortaneella

Seiväshyppääjä Mikko Paavola avasi kuluvan vuoden kilpailukauden voittamalla Kuortaneella käydyn kilpailun halliennätyksellään 565. Se ei kuitenkaan Paavolaa tyydyttänyt.

– MM-hallien tulosraja 581 oli ainoa asia, joka nyt kiinnosti. Seipäät ja kunto olisivat siihen riittäneet, mutta hyppy ei pysynyt kasassa, Paavola harmitteli.

Paavola päätti Kuortaneen kilpailun kelpo yrityksiin korkeudesta 575. Alajärven Ankkureita edustavan hyppääjän ennätys on viime kesänä syntynyt 571. Halliennätystään Paavola kohensi Kuortaneella neljällä sentillä ja nousi halliratojen kaikkien aikojen Suomen tilastossa neljänneksi.

Syksyn pienen takkuilun jälkeen harjoituskausi on Paavolan mukaan sujunut niin hyvin, että edellytyksiä ennätystulokseen oli heti kilpailukauden avauksessa.

– Tarkoitus oli, että hyppään heti talven ensimmäisestä kilpailusta lähtien täysillä. Tuo 565:n ylitys oli sellainen roiskaisu, Paavola tuumi.

Laihian Lujan Juho Alasaari oli Kuortaneen kilpailussa toinen ylitettyään 530 ja Vasa IS:n Albin Lundberg kolmas ennätyksellään 510. Lundbergin aiempi ennätys oli viime kesän 508. Halliennätystään hän paransi 19 senttiä.

Ennätystään kohensi myös neljänneksi sijoittunut Pihtiputaan Tuiskun Joonatan Kemppainen, joka ylitti 490.

Naisten kilpailun voitti Esbo IF:n Silja Andersson, joka ylitti tasan neljä metriä. Tulos kohensi Anderssonin, 18, halliratojen ennätystä seitsemällä sentillä ja on Mikko Paavolan tuloksen tapaan orastavan hallikauden kotimainen kärkitulos. Ulkona Andersson on ylittänyt 401.

Toiseksi naisten kilpailussa taivutti Nurmijärven Yleisurheilun Maria Kytölä 380:n ylityksellä.

Yleisurheilutuloksia/seiväshyppy

Kuortane:

Seiväshypyn hallikilpailu:

Miehet, seiväs: 1) Mikko Paavola AlajA 565 (kkk), 2) Juho Alasaari LaihLu 530, 3) Albin Lundberg VasaIS 510, 4) Joonatan Kemppainen PihtipTui 490, 5) Anton Kunnas IF SibboV 475, 6) Tarmo Savola LappVei 420, 7) Oskari Tikkakoski VetU 360.

Naiset, seiväs: 1) Silja Andersson EsboIF 400 (kkk), 2) Maria Kytölä NurmijYU 380, 3) Tuuli Järvinen KeurKi 380, 4) Janna-Juulia Mäenpää LappVei 360, 5) Lumi Kenttä IF Raseb 300.