Paavo Nurmi Gamesissa tarjolla lajit ja huippupisteet kotimaan kärkinimille

Yleisurheilun World Athletics Continental Tour -sarjan kärkikategoriaan valittu Paavo Nurmi Games sai ensi kesän kilpailuun toivomansa lajit.

Turussa kilpaillaan 9. kesäkuuta kaikkiaan 16 World Athletics Continental Tourin lajissa. Miesten lajit ovat 100 metriä, 1500 metriä, 3000 metrin esteet, 110 ja 400 metrin aidat, kolmiloikka, kiekko ja keihäs. Naisten lajit ovat 100 metriä, 800 metriä, 3000 metrin esteet, 100 metrin aidat, korkeus -, seiväs- ja pituushyppy sekä kolmiloikka.

– Meillä on tarjota kotimaisista kärkinimistä esimerkiksi Annimari Kortteelle, Nooralotta Nezirille, Reetta Hurskeelle, Ella Junnilalle, Lassi Etelätalolle, Taika Koilahdelle, Topi Raitaselle, Sara Kuivistolle, Simo Lipsaselle, Kristiina Mäkelälle, Elmo Lakalle, Oskari Mörölle ja moni muille mahdollisuus tehdä tulosta ja kasvattaa ranking-pistepottiaan huippuseurassa, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Huiput haussa miesten keihäskisaan

Paavo Nurmi Gamesin lajeista miesten ja naisten 3000 metrin esteissä ja kolmiloikassa sekä miesten kiekossa on tarjolla Timanttiliigan pisteet. Muissa World Athletics Continental Tour -sarjan lajeissa kilpailun tuomat pisteet ovat Kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingin A-kategoriaa, eli korkeimmat mitä Suomessa voi saada.

– Timanttiliigatason pisteet tuovien lajien taso on varmasti erittäin kova, mutta toki rakennamme muistakin lajeista mahdollisimman tasokkaat. Esimerkiksi miesten keihäänheitosta tavoitellaan viime vuosien tapaan todellista huippujen kohtaamista, Salonen sanoo.

Paavo Nurmi Gamesissa on lajeja myös varsinaisen World Athletics Continental Tour -ohjelman ulkopuolella, mutta ne päätetään myöhemmin.

Kilpailun nettisivut