Paavo Nurmi Gamesin urheilijalistaus julki – Salonen: 28 arvokisamitalistia ja huippuvastus kotimaan kärkinimille

Turun Paavo Nurmi Gamesin osallistujalistat on julkistettu. Urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen on tyytyväinen, sillä koronakesä on asettanut hänen työlleen kovat haasteet.

– Lähtökohdat kilpailulle ovat sikäli erinomaiset, että kotimaiset yleisurheilijat ovat tehneet loistotuloksia. Heille on nyt pyritty rakentamaan tasokas kansainvälinen kilpailu. Nyt mukana on 28 arvokisamitalistia, mutta muutokset ovat toki mahdollisia, Salonen sanoo.

Kuortaneella lauantaina 1500 metrin ennätyksensä 3.38,88 juossutta Topi Raitasta odottaa Paavo Nurmi Gamesissa hyvä, tasaiselta näyttävä 3000 metrin estekilpailu.

– Näkisin, että Raitasen kanssa juoksun voitosta taistelevat toissa kesän EM-kilpailujen pronssimitalisti, italialainen Yohannes Chiappinelli sekä britti Zak Seddon, joka oli EM-kilpailuissa viides, Salonen arvioi.

Seddonin ennätys on 8.21,28 ja Chiappinellin 8.24,26. Raitasen ennätys on viime kesänä Turussa juostu 8.21,47.

Visser tarjoaa naispika-aitureille huippuvastuksen

Suomen naisten 100 metrin aitajuoksun kärkinimet Annimari Korte, Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Lotta Harala saavat kirittäjäkseen muiden muassa kaksien edellisten MM-kilpailujen finalistin Nadine Visserin Hollannista, joka pyyhälsi viime kesänä 12,62.

Miesten keihäskilpailu on tutun tasokas. Turussa heittävät Kuortaneella hiljattain 86,94 sivaltanut ja 90-metrisen yliastunut saksalainen hallitseva maailmanmestari Johannes Vetter ja hänen maanmiehensä Andreas Hofmann sekä Suomen parhaat.

Kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl kohtaa Turussa ex-maailmanmestarit Liettuan Andrius Gudziusin ja Puolan Piotr Małachowskin sekä tulevaisuuden huippunimen Slovenian Kristjan Cehin.

Samuli Samuelssonin johdolla loistovauhtia alkukesän kisoissa viilettäneet miespikajuoksijat pääsevät 100 metrillä haastamaan Ranskan Christophe Lemaitrea, britti Chijindu Ujahia ja Triestessä hiljattain 10,10 juossutta Italian Lamont Marcell Jacobsia.

Elmo Lakka kohtaa 110 metrin aitajuoksussa ranskalaisen viime syksyn MM-mitalisti Pascal Martinot-Lagarden ja hallissa maailman- ja Euroopan mestaruudet voittaneen britti Andy Pozzin.

Junnila ja Mäkelä lajiensa voittajakellokkaita

Kansainvälisen huipputason kilpailijoita osallistuu myös naisten seiväshyppyyn. Mukana ovat hiljattain Pohjoismaiden ennätyksen 483 tehnyt Ruotsin Michaela Meijer, EM-mitalisti britti Holly Bradshaw ja hiljattain 470 ylittänyt Kreikan Eleni-Klaoudia Polak.

Naisten korkeushypyssä haastavat Ella Junnilaa, Jessica Kähärää ja muita Suomen kärkinimiä Italian Erika Furlani ja 18-vuotias tshekki Bára Sajdoková. He ovat tällä kaudella ylittäneet 194 ja 191.

Kristiina Mäkelän ykkösvastus kolmiloikassa on viime vuoden voittoa puolustava Bulgarian Gabriela Petrova, joka on parhaimmillaan loikkinut 14,66. Sara Kuivisto juoksee Turussa päämatkansa 800 metriä.

Naisten pituushypyn suosikki viime kesän tilastojen valossa on Romanian Alina Rotaru. Hän ponnisti viime kesänä 691 ja oli MM-kilpailuissa kuudes. Taika Koilahti ja Maria Huntington kohtaavat myös tasokkaan brittitrion Shara Proctor, Jazmin Sawyers ja Abigail Irozuru.

Paavo Nurmi Games on WA:n Continental Tourin kärkikategorian Kultasarjan osakilpailu. Miesten lajit Turussa ovat 100 metriä, 110 ja 400 metrin aitajuoksu, 3000 metrin estejuoksu, kiekon- ja keihäänheitto. Naisten lajit ovat 1500 metriä, 100 metrin aitajuoksu, korkeus-, seiväs- ja pituushyppy sekä kolmiloikka.

 

Lisätietoja:

Arttu Salonen, PNG, urheilijahankinta, 050 590 5519

Katso urheilijalistaus täältä:

https://www.tilastopaja.eu/db/participants.php