Paavo Nurmi Gamesin osanottajalistat julki – liki 70 arvokisamitalistia, kaikkien aikojen PNG 

Yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesin tiistaina julkaistulla osanottajalistalla on hieman vajaat 70 arvokisamitalistia, joista liki 30 on olympia- tai MM-kisojen mitalisteja. Listaus löytyy täältä: https://www.tilastopaja.eu/png/2023/

– Noiden tilastojen valossa kyse on kaikkien aikojen Paavo Nurmi Gamesistä, joka on myös yksi tasokkaimmista, ellei tällä mittarilla peräti tasokkain yhden päivän kilpailu Suomessa koskaan, arvioi kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

– Luonnollisesti mitalistien joukossa ovat viime kesän EM-menestyjät Topi Raitanen, Wilma Murto, Kristiina Mäkelä ja Lassi Etelätalo sekä EM-hallien mestari Reetta Hurske.

Suomalaisten yleisurheilijoiden viime aikojen arvokisamenestys yhdessä kovatasoisen osanottajalistauksen kanssa on näkynyt Paavo Nurmi Gamesin lipunmyynnissä.

– Lähestymme nykymuotoisen PNG:n katsojaennätystä, Salonen ennustaa.

Ennätyslukema on 13 345 henkeä ja vuoden 2019 kilpailusta.

– Lippukaupan perusteella yleisurheilu on Suomessa kuuma laji. Etu- ja takasuoran numeroiduista paikoista alkaa olla jo niukkuutta, vaikka kisoihin on vielä viikko aikaa, Salonen sanoo.

Salosen toiveissa Suomen ennätys

Yleisurheilukesä huipentuu tänä vuonna MM-kilpailuun Budapestissä Unkarissa elokuun lopulla. Tulosrajojen ja rankingpisteiden jahti on täydessä vauhdissa. Kokeneen kisajärjestäjän silmissä kilpailukausi on alkanut jopa yllättävän tasokkaana.

– Minun silmiini alkukauden kilpailujen yleinen tulostaso on ollut jopa yllättävän kova. Toivon mukaan näin on Turussakin, Salonen sanoo.

– Itse odotan mielenkiinnolla esimerkiksi, nähdäänkö Turussa tänä vuonna Suomen ennätys. Mahdollisuuksia SE-tulokseen on ainakin 2–3 lajissa.

Syntyykö heittolajien supertripla?

Historiaan voi Paavo Nurmi Gamesin aikana siirtyä myös useampi Paavo Nurmen stadionin kenttäennätys.

– Entisenä pikajuoksijana odotan, että josko miesten 100 metrin kenttäennätys painuisi viimein alle 10 sekunnin. Mahdollisuuksia siihen on, Salonen sanoo.

– Ja jos kaikki menee nappiin, mahdollista on sekin, että yleisö näkee heittolajien supertriplan eli 90 metrin keihäskaaren, 70 metrin kiekkokaaren ja 80 metrin moukarikaaren.

Paavo Nurmi Games on osa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental-sarjan kultatasoa ja Suomen kansainvälisin tapahtuma. Suomi ja Turku ovat esillä kisojen TV-lähetyksessä, joka näkyy yli 150 maassa ja on tarjolla striiminä kaikissa muissa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) jäsenmaissa. Urheilijoita Turkuun tulee kaikista maanosista ja yhteensä eri 43 maasta.

Paavo Nurmi Gamesin osanottajalista (muutokset mahdollisia)

https://www.tilastopaja.eu/png/2023/

https://paavonurmigames.fi

 

Lisätiedot:

Jari Salonen

Toimitusjohtaja

PN Turku Oy

0500 627 973

jari.salonen@paavonurmigames.fi

www.paavonurmigames.fi