Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelma julki: tasaisesti tähtihetkiä kahdelle päivälle

Paavo Nurmi Games tarjoaa 24 lajin paketin huippuyleisurheilua 7.-8. kesäkuuta Turussa. Lajit on jaettu tasaisesti kaksipäiväiseksi kasvaneessa kilpailussa, joka on osa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tourin Kultaista liigaa.

– Haluttiin helpottaa urheilijoiden työtä ja julkistettiin lajit rohkeasti jo nyt. Timanttiliiga on lajit jo julkistanut, mutta Kultaisessa liigassa sitä ei ole vielä tehty, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

– Aika hyvin päästiin tavoitteeseen sikäli, että löydettiin tasaisesti tähtihetkiä molemmille päiville.

Miesten kärkilajit maanantaina 7.6. ovat 400 metrin aitajuoksu, kolmiloikka ja kiekko. Naisten kärkilajit ovat 800 metriä, 3000 metrin estejuoksu, pituus, moukari ja keihäs. Avauspäivän ohjelmassa ovat myös miesten ja naisten 400 metriä, miesten seiväs ja miesten 800 metrin B- ja C-erät.

Tiistaina 8.6. miesten lajit ovat 100 ja 800 metriä, 110 metrin aitajuoksu, 3000 metrin estejuoksu, pituus, moukari ja keihäs. Naisten lajeina ovat 100 metriä, 100 metrin aitajuoksu, korkeus, seiväs ja kolmiloikka.

Lajiohjelmat soviteltiin yhteen muiden kisojen kanssa

Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelman rakentaminen pohjustettiin sovittamalla se yhteen Timanttiliigan Rooman (4.6.) ja Oslon (10.6.) sekä Hengelon Kultaisen liigan (6.6.) ja Espoon Motonet GP:n (10.6.) kilpailujen lajiohjelmien kanssa.

– Hengelon kanssa käytiin varsin seikkaperäinen neuvottelu. Siinä ajatukset osuivat hyvin yhteen puolin ja toisin. Tehtiin lajeissa siirtoja, ettei tule ristiriitoja, Salonen kertoo.

Kahden päivän ja 24 lajin ohjelma on Salosen mukaan rohkea kokeilu. Sitä tuki yleisön palaute viime kesän kompaktista 12 lajin päiväohjelmasta.

– Koronan takia kokeiltiin kevyempää lajiohjelmaa ja huomattiin, että 12 lajin ohjelma toimii. Palaute yleisöltä oli positiivista, Salonen sanoo.

– Toki kaksipäiväisyyden ja nyt tehtyjen lajivalintojen taustalla oli myös halu antaa mahdollisimman monelle kotimaiselle yleisurheilijalle mahdollisuus osallistua tapahtumaan.

Liput Paavo Nurmi Gamesiin ovat jo myynnissä.

– Tarjolla on lippuja molemmille päiville. Kahden päivän lippu on huomattavan edullinen yhden päivän lippuun verrattuna, Salonen sanoo.

Yle televisioi Paavo Nurmi Gamesin molempina kilpailupäivinä.

Alustava lajiohjelma Paavo Nurmi Games 7.-8. 6. 2021

Maanantai 7.6. (12 lajia)

Miehet,

Kansainväliset päälajit: 400 m aj, kolmiloikka, kiekko.

Muut lajit: 400 m, 800 m B- ja C-erät, seiväs.

Naiset,

Kansainväliset päälajit: 800 m, 3000 m ej, pituus, moukari, keihäs.

Muut lajit: 400 m.

Tiistai 8.6. (12 lajia)

Miehet,

Kansainväliset päälajit: 100 m, 800 m, 110 m aj, 3000 m ej, pituus, moukari, keihäs.

Naiset,

Kansainväliset päälajit: 100 m, 100 m aj, korkeus, seiväs, kolmiloikka.