Paavo Nurmi Gamesin hyväntekeväisyyskonsertilla tukea vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaan – koossa jo 67 000 euroa

Paavo Nurmi Gamesin ja Turun Kaarinan seurakuntayhtymän Liikuttava Lahja -hyväntekeväisyyskonsertti Turun Tuomiokirkossa sulatti yleisön sydämet ja kokosi varoja vähävaraisten lapsiperheiden liikunta -ja urheiluharrastusten mahdollistamiseen.

Liikuttava Lahja -hyväntekeväisyyskonsertti on osa Paavo Nurmi Gamesin vastuullisuusohjelmaa. Konsertissa esiintyi kuoroja Turun seudulta mukaan lukien 3-4-luokkalaisten 60-henkinen lapsikuoro.

Konsertissa kolehdin keräsi nimekäs joukko entisiä ja nykyisiä huippu-urheilijoita. Mukana olivat mm. Tommi Evilä, Mikaela Ingberg, Silja Kosonen, Johanna Kylmänen, Sanne Erkkola, Topias Koukkula, Taika Koilahti, Venla Laiho ja Tommi Holttinen sekä Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Riikka Pakarinen ja Paavo Nurmi Games -organisaation puheenjohtaja Antti Pihlakoski.

– Minusta on tärkeää, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa. Paikkakunta, perheen tulotaso tai mikään muukaan ei saisi olla tämän esteenä. Oli hienoa olla mukana auttamassa ja laulamassa joululauluja porukalla, totesi moukarinheiton alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari Silja Kosonen.

Samoin näki SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen.

– Yleisurheilun tulee olla aktiivisempi yhteiskunnallisissa vastuullisuusasioissa. Meidän tulee käyttää asemaamme paremman maailman tekemiseen. Turun esimerkkityö on upeaa. Oli kunniatehtävä saada olla mukana keräämässä kolehtia urheilijoiden kanssa, Pakarinen totesi.

Seurakunnalle on tärkeää tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Ensimmäinen Liikuttava Lahja -hyväntekeväisyyskonsertti järjestettiin viisi vuotta sitten. Kuluneiden viiden vuoden aikana tapahtumalla on koottu 67.000 euroa lahjoitusvaroja, joista ennätykselliset 17 000 euroa tänä vuonna. Tuo summa mahdollistaa sadan perheen liikunta- ja urheiluharrastuksen tukemisen.

– Harrastusten kustannukset ovat monille perheille kuuma puheenaihe. Me haluamme kantaa kortemme kekoon. Jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus kokea liikunnan ilo, Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen sanoi.

 – Liikunta mahdollistaa porukkaan kuulumista, osallisuutta ja onnistumisen kokemuksia. Näin se lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja luo pohjaa unelmille. Seurakunnalle on tärkeää olla tukemassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa yhdessä PNG-organisaation kanssa, totesi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonia- ja sielunhoitotyön johtaja Teemu Hälli.

Suurimmat yritys- ja yhteisölahjoittajat olivat tänä vuonna Turun Kaarinan seurakuntayhtymä, Naapurin Maalaiskana, Turku Energia ja Orkla Care.

Sata vuotta Paavo Nurmen Pariisin menestyksestä

Liikuttava Lahja -hyväntekeväisyyskonsertti oli tavallaan myös Paavo Nurmi Road to Paris 2024 -juhlavuoden avaus. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Nurmen viiden kultamitalin uroteoista Pariisin olympiakisoissa. Aiheen tiimoilta tapahtuu kaikenlaista Suomessa ja maailmalla.

Liikuttava Lahja -keräys toteutetaan loka-joulukuussa. Kaikki keräykseen lahjoitetut varat käytetään Turun ja Kaarinan alueella asuvien lapsiperheiden liikuntaharrastusten tukemiseen. Rahaa voi saada urheilulajien kausimaksujen kustantamiseen ja urheiluvälineiden sekä varusteiden hankintaan. Keräykseen voi osallistus joulukuun loppuun asti MobilePay palvelussa numerolla 40254. Tukea voi hakea ottamalla yhteyttä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniatyöhön numeroon 040 341 7340 (whatsapp, soitto tai tekstiviesti).

Paavo Nurmi Games