Paavo Nurmi Gamesilla taas maailmanlaajuinen näkyvyys – Yle televisioi kisan suorana

Yle televisioi Paavo Nurmi Gamesin kesäkuussa suorana lähetyksenä jo seitsemättä kertaa. Suomessa kilpailu on koonnut tv:n ääreen parhaimmillaan yli miljoona tv-katsojaa. Maailmanlaajuisesti kilpailu on televisioitu 125 maahan ja se on kerännyt satoja miljoonia katsojia.

– Kilpailu on kiistatta yksi Suomen parhaista urheilukisoista. Siksi haluamme panostaa sen tuottamiseen kunnolla. Yritämme joka vuosi kehittää tv-tuotantoa entistä paremmaksi, sanoo Yle Urheilun päällikkö Robert Portman.

Paavo Nurmi Games televisioidaan tänä vuonna 11. kesäkuuta. Uutta  tv-tuotannossa on suurtapahtumista ja arvokisoista tuttu ”Cable Cam” -kamera, joka taltioi kisatapahtumista vaihtoehtoisia kuvakulmia Turun taivaalla.

–  Paavo Nurmi Games-kilpailujen televisiointi on meille tärkeä ja mieluisa tehtävä, Portman sanoo.

Paavo Nurmi Games on osa Paavo Nurmi festivaalia, jota YLE on ollut rakentamassa PN Turku Oy:n ja Turun kaupungin kanssa vuodesta 2013 alkaen.

–  YLEn osaaminen yleisurheilun kuvaamisessa on ehdotonta maailmanhuippua. Euroopan kisajärjestäjien keskuudessa PNG:n tv-tuotanto on arvostettua, sanoo PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen, joka istuu myös Euromeetings-ryhmän hallituksessa.

– Yleisurheilun kuvaaminen on monen eri lajin erillisen tv-lähetyksen tekemistä. Useampi heittolaji, vertikaaliset ja horisontaaliset hypyt, pikajuoksut ja pitkät juoksumatkat aikataulutuksineen muodostavat aikamoisen palapelin.

PNG näkyy laajimmin maailmalla

 

Paavo Nurmi Gamesin televisiointi tuo näkyvyyttä Suomelle, Turulle ja itse kilpailulle. Kilpailusta on kasvanut myös Suomen kansainvälisin ja laajimmin maailmalla näkyvä vuosittainen TV- tapahtuma.

Paavo Nurmi Gamesin tv-partnereita ovat YLE:n ohella Lagardere ja Discovery. Yle kuvaa ja jakelee signaalin ympäri maailman.

Kilpailusta on levinnyt kolmen tunnin suora lähetys ympäri maailman, jota on selostettu jopa 30 eri kielellä.  Kesästä 2014 alkaen alkaen on tv-lähetys näkynyt Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Karibialla, Pohjois-Amerikassa ja Oseanissa.

–  Paavo Nurmi Games ja Turku ovat yhdessä vientituote, jossa esitellään Turkua ja muistutetaan Paavo Nurmen saavutuksista. Kuluvan kesän televisioinnista on sovittu YLE:n ja Discoveryn kanssa 100:n maahan, sanoo kilpailun tv-sopimuksista vastaava Harri Halme.

Uusi teknologia tarjoaa katsojille spekuloitavaa

Paavo Nurmi Games tarjoaa tänä vuonna  katsojille lisää spekuloitavaa urheilijoiden suorituksista Angular Velocityn teknologian avulla. Se mahdollistaa esimerkiksi keihään lähtönopeuden ja -kulman, urheilijan maksiminopeuden, kiihtyvyyden, hidastuvuuden, askelten määrän sekä pituuden mittaamisen reaaliajassa.  Saatu informaatio voidaan jalostaa esimerkiksi tv-grafiikkaan.

Turkulainen Tilastopaja Oy on koonnut Paavo Nurmen kisojen historian vuodesta 1957 alkaen. Tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.tilastopaja.org/db/fi/PNG.php

Yritys rakentaa vuosittain medialle, tv-selostajille ja yleisölle kiinnostavia tilastopaketteja rikastuttamaan katsojakokemusta.

Lisätietoja:

Harri Halme,

PNG Viestintä ja TV-oikeudet,

040 7545 104