Paavo Nurmi Games siirtyi elokuulle ja käynnistää yleisurheilun superviikon

Paavo Nurmi Games siirtyy koronavirusepidemian takia elokuulle. Yleisurheilun World Athletics Continental Tour -kilpailusarjan kultakategorian kilpailun piti olla kesäkuun 9. päivänä, mutta se järjestetään Turussa tiistaina 11. elokuuta.

– Samalla Turkuun rakentuu yleisurheilun superviikko, kun tiistaina kilpaillaan Paavo Nurmi Games ja torstaina samaisella Paavo Nurmen stadionilla alkavat Kalevan kisat, sanoo Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Uusi päivämäärä löytyi Salosen mukaan hyvässä yhteistyössä Kansainvälisen yleisurheiluliiton ja Continental -turneen kultasarjan kilpailujen järjestäjien kanssa.

– Olemme kuunnelleet paljon urheilijoiden ja kansainvälisten managereiden palautetta. Sieltä on tullut vahvasti viesti, että he haluavat, että Turun kilpailu järjestetään. Myös PNG:n tarjoamat korkeat rankingpisteet kiinnostavat kesän 2021 olympiakisoihin pyrkiviä, Salonen sanoo.

Satakunta suomalaista, neljä Timanttiliigan lajia

Continental Tourin kultakategorian kilpailuna Paavo Nurmi Gamesin ohjelmassa on neljä Timanttiliigan pisteet urheilijoille tuovaa lajia. Ne ovat miesten 3000 metrin estejuoksu, miesten ja naisten kolmiloikka sekä miesten kiekonheitto.

– Pandemian tuomat kilpailujen siirrot luovat syyskesälle ja syksylle kilpailujen ruuhkan. Tilanne elää edelleen ainakin Timanttiliigan osalta. Siksi on mahdollista, että Paavo Nurmen kisojenkin lajiohjelmaan voi vielä tulla muutoksia, Salonen sanoo.

Kansainvälisen urheilijakaartin ohella  Paavo Nurmi Gamesissa on viime vuosina kilpaillut satakunta suomalaisurheilijaa.

– Siihen pyritään nytkin, Salonen sanoo.

Kaikki ennakkoon Paavo Nurmi Gamesiin ostetut liput ovat voimassa uutena ajankohtana 11.8.  Lipunostaneet saavat sähköpostiinsa lisätietoa Ticketmasterilta muista vaihtoehdoista.

www.paavonurmigames.fi