Paavo Nurmi Games pysyy kesäkuun kilpailuna 2019

Paavo Nurmi Games pysyy kesäkuun kilpailuna 2019

Paavo Nurmi Games kilpaillaan ensi kesänä Turussa kesäkuun 11. päivä. Yleisurheilun kansainvälinen huipputapahtuma kerää Paavo Nurmen stadionille viime vuosien tapaan lajin kansainvälisiä huippunimiä ja Suomen parhaat.

– Kilpailu on järjestetty kesäkuussa viimeiset kuusi vuotta. Se on meille sopiva ajankohta jo siksi, että Paavo Nurmen syntymäpäivä ajoittuu kesäkuulle, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Paavo Nurmi Games on ensi kesänä lajin kansainvälisessä kalenterissa sopivasti 6. ja 13. kesäkuuta järjestettävien Timanttiliigan Rooman ja Oslon kilpailujen välissä. Kilpailun lajiohjelma selviää myöhemmin.

– Emme tiedä vielä, mitä lajeja Kansainvälisen yleisurheiluliitto (IAAF) haluaisi meidän järjestävän. Selvää on, että miesten keihäänheitto on ohjelmassa. Lisäksi pyrimme lajivalikoimaan, jolla saadaan mukaan koko yleisurheilun kotimainen parhaimmisto, Salonen sanoo.

– Keihäänheitossa Paavo Nurmi Gamesista on kasvanut lajin maailman parhaiden kohtauspaikka. Turussa on nähty Thomas Röhlerin uran ensimmäinen yli 90 metrin heitto ja viime kesänä Magnus Kirtin kansainvälinen läpimurto. Olisiko Turku ensi kesänä Oliver Helanderin läpimurron paikka?

Turussa tarjolla hyvin rankingpisteitä

Ensi vuonna yleisurheilukauden kansainvälinen huipentuma ovat Dohan MM-kilpailut, jotka kilpaillaan syksyllä Qatarissa. Urheilijat MM-kisoihin valitaan ensi kertaa IAAF:n uuden rankingjärjestelmän kautta.

Järjestelmässä urheilijan rankingpisteisiin vaikuttavat tulos, sijoitus ja missä kilpailussa tulos on tehty. IAAF:n Word Challenge -sarjan kilpailuna Paavo Nurmi Gamesissa onnistuvat urheilijat saavat hyvin pisteitä.

– Se on suomalaisille erinomainen tilaisuus hankkia ranking-pisteitä. Meidän tavoitteenamme on, että kilpailussa on mukana on sata suomalaista yleisurheilijaa, Salonen muistuttaa.

Viime vuonna Paavo Nurmi Games oli yleisurheilun kansainvälisessä kisojen rankingissa 29. sijalla ja keräsi noin 300 miljoonaa tv-katsojaa yli 100:ssa maassa.

Paavo Nurmi Games on osa tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluvat lasten Paavon sporttipäivä, Paavo Nurmi Junior ja Masters Games -kilpailut junioreille ja mastersurheilijoille sekä Paavo Nurmi Marathon  (17.8.) ja Paavo Nurmen koulukiertue.

Lisätietoja:

Jari Salonen

Toimitusjohtaja

PN Turku Oy

050 062 7973

jari.salonen@paavonurmigames.fi

Paavo Nurmi Games

 


2018-06-05_png_257.jpg