Paavo Nurmi Games palaa yksipäiväiseksi – Turussa kilpaillaan kesäkuussa

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games palaa yhden päivän kilpailuksi ensi kesänä. Kilpailu järjestetään Turussa 14. kesäkuuta. Kilpailu jatkaa osana Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tour -kilpailusarjan Kultaista liigaa.

– Kilpailupäivä on erinomainen. Se on kaksi viikkoa ennen kuin heinäkuussa Eugenessa Yhdysvalloissa käytävien MM-kisojen rankingpisteiden keruu ja tulosrajojen tekoaika päättyy, 26. kesäkuuta, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

– Kesäkuussa urheilijoille on tarjolla hyvin kilpailuja kansainvälisesti ja kotimaassa, joka on hyvä asia rankingpisteiden kokoamista ajatellen. Paavo Nurmi Games istuu hienosti 9. ja 16. kesäkuuta käytävien Timanttiliigan Rooman ja Oslon kilpailujen väliin.

Lajiohjelma tukee suomalaisten rankingpistejahtia

Salonen odottaa, että Paavo Nurmi Gamesin järjestelyissä palataan ensi kesänä arkeen kahden koronavuoden jälkeen.

– Kisan järjestäminen kuluvan vuoden oloissa oli taloudellisesti riski. Paavo Nurmen stadionille pystyi ottamaan vain 3000 katsojaa per päivä, eli 10 000 normaalia vähemmän. Myös korona kasvatti kuluja, kun esimerkiksi testaus maksoi, Salonen sanoo.

– Nyt käytössä olleella kahden päivän konseptilla saimme kuitenkin urheilijoille lisää lajeja ja enemmän yleisöä, mutta silti kilpailu poiki pienen taloudellisen tappion. Se ei kuitenkaan vaikuta toimintaan jatkossa.

Miltä Paavo Nurmi Games näyttää ensi kesänä?

– Tarkka lajiohjelma on vielä auki, mutta meille on tärkeää, että voimme tarjota ensi kesän EM- ja MM-kisoihin tähtääville suomalaisille urheilijoille mahdollisuuden hyödyntää kilpailun korkeaa rankingarvoa, kun he keräävät rankingpisteitä, Salonen sanoo.

– Luonnollisesti kilpailussa nähdään viime vuosien tapaan yleisurheilun kansainvälisiä supertähtiä ja varmasti juuri niissä lajeissa, joissa meillä on huippuluokan suomalaisia urheilijoita.

Paavo Nurmi Games 20. rankingissa

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut asemansa lajin kansainvälisten huippukilpailuiden joukossa. WA:n kilpailujen vuosittaisella rankinglistalla Turku oli nyt 20. aivan kuten 2019.

– Kesällä 2020 sijoitus oli komeasti yhdeksäs, mutta se kesä oli kansainvälisesti koronan takia poikkeuksellinen kilpailujen järjestelyiden suhteen, Salonen muistuttaa.