Paavo Nurmi Games lajeittain

Paavo Nurmi Games lajeittain

Paavo Nurmi Games kokosi Turkuun täpötäyden ennätysyleisön 13130 katsojaa. Suomalaistähtiä olivat Nooralotta Neziri, David Söderberg, Oskari Mörö, Taika Nummi ja moni muu. Thomas Röhler heitti tämän kesän kolme pisintä keihäskaarta,

 

 

Miehet moukari

IF Vomin David Söderberg sijoittui erittäin kovatasoisessa miesten moukarinheiton IAAF:n maailmankiertueen osakilpailussa neljänneksi.

Söderbergin pyörähdykset osuivat nappiin toisella kierroksella , ja moukari jysähti nurmikkoon tulokseen 77,60 eli 60 senttiä yli Rion olympiarajan. Söderberg on nyt maailman vuositilastossa 12:s.

Tulos on 36-vuotiaan Söderbergin huikean pitkän uran kuudenneksi paras. Hänen ennätyksensä 78,83 on jo 13 vuoden takaa.

Söderberg sijoittui viime vuonna Pekingin MM-kisoissa komeasti kuudenneksi. Turussa Söderbergin toiseksi pisin heitto kantoi 75,35, mutta kolmanneksi paras vain 73,82.

Kilpailun voitti kaksien edellisten kisojen maailmanmestari Puolan Pawel Fajdek tuloksella 81,12.

Tadzikistanin yleisurheiluliiton puheenjohtaja Dilshod Nazarov linkosi kakkoseksi tuloksella 78,87 ja kolmanneksi Puolan Wojciech Nowicki tuloksella 78,04.

– Olen ennätyskunnossa. Tänään heitot lipesivät vähän vasemmalle. Fajdek on EM-kisoissa ylivoimainen suosikki, mutta voin lyödä muut sataprosenttisella suorituksella, Söderberg sanoi.

Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen sijoittui seitsemänneksi tuloksella 70,61. Seppänen jätti viimeisen kierroksen väliin, koska tunsi  kireyttä oikean etureiden lähentäjälihaksessa. 

Seppänen nappasi kovan päänahan Unkarin Krisztián Parsilta, hallitsevalta olympiavoittajalta. Pars heitti vain 70,25 eikä päässyt edes kolmelle viimeiselle kierrokselle.

-Vamma pitää tutkia ennen EM-kisoja. Toivottavasti ei ole vakavaa, Seppänen totesi.

 

Miehet ja naiset 400 metrin aidat

Esbo If:n Oskari Mörö otti Paavo Nurmen stadionilla sellaisen tuloskehitysharppauksen eteenpäin mitä hän odottikin. Mörö oli 400 metrin aidoissa toinen uransa toiseksi parhaalla ajalla 49,50.

Kilpailun voitti Etelä-Afrikan Le Roux Hamman ajalla 49,44. Hamman oli loppusuoran alussa vasta viidentenä ja Mörö neljäntenä. Huipputasaisessa kilpailussa kuudes mies hävisi voittajalle vain 0,44 sekuntia.

Kovempaa Mörö on juossut vain 400 metrin aitojen EM-välierissä toissa vuonna. Silloin syntyi nykyinen Suomen ennätys 49,08.

– Aika hyvä EM-kenraali, vaikka EM-kisa tuleekin sitten olemaan eri kisa, mutta tämä antoi uskoa, Mörö tuumi

Turussa Mörön taakse jäi Zürichin EM-kisojen kakkonen Rasmus Mägi ja tukku lajin kovia eurooppalaisia nimiä, kuten Puolan Patryk Dobek. Mägi oli kilpailussa kolmas ajalla 49,59.

– Aika ehjä, tasapainoinen veto minulta. Askelrytmi oli tuollainen minulle sopiva soppa: kaksi ensimmäistä väliä 14 askeleella, takasuoran aitavälit 15 askeleella ja sitten 14 ja 15 askeleella.

Tuo Mörö mainitsema soppa antoi hänelle mahdollisen juosta vasen jalka edellä, joka rasitti vähemmän lonkkaa.

Mörön aika tarkoittaa myös, että Mörö nousee Euroopan tilastoissa 10. sijalle. Jos hän pysyy siellä, hän päässee EM-kisoissa suoraan välieriin. Sinne pääsevät Euroopan tämän kesän tilaston 12. parasta.

EM-kisoihin  valittu Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki oli naisten 400 metrin aidoissa parhaana suomalaisena viides ajalla 58,37.

 

Naiset seiväshyppy

Naisten seiväshypyssä Minna Nikkanen ja Wilma Murto ammensivat aimo annoksen itseluottamusta EM-kisoja ajatellen. Kumpikin ylitti 452. Nikkanen voitti kilpaiunja Murto oli toinen.

Kummallekin tulos kesän paras ja Murrolle myös uran paras ulkoratatulos. Nikkaselle kilpailu oli ensimmäinen selkävaivan tuoman parin viikon kilpailutauon jälkeen.

– Pystyin heti alusta lähtien hyppäämään hyvin. Tämä oli hyvä kenraali EM-kisoille, Nikkanen tuumi.

– EM-kisoissa minimitavoite on 460.

Tyyväinen oli myös Murto, joka jäi edellisessä kilpailussaan juhannuksena Kuortaneella ilman tulosta. 

– Nyt oli tosi varmoja hyppyjä. Uskalsin vaihtaa seivästä ajoissa ja sen ansiosta tekniikka toimi, Murto totesi.

Myös Murrolle Turun kisa oli oiva EM-kisojen kenraali.

– Nyt paljon varmempi lähteä EM-kisojen. Siellä 450 karsinnassa veisi melko varmasti finaaliin.

Murtoa lämmitti myös viidenneksi tuloksella 431 jääneen Venezuelan Rosbeilys Peinadon voittaminen. Peinadon on junioreiden kesän tilastoykkönen ja kaksikko kohtaa junioreiden MM-kisoissa.

Turun kisan kakkospaikan Murron kanssa jakoi kisan tilastosuosikki Sveitsin Nicole Büchler. Hän yritti vain kerran korkeusta 462, mutta jätti kilpailun kesken.

– Hänellä oli jotakin tuntemuksia ja hän jätti kisan kesken varmuuden vuoksi, Nikkanen kertoi.

 

Naiset 3 000 m kävely

Espoon Tapioiden Taika Nummi voitti Paavo Nurmi Gamesin naisten 3 000 metrin kävelyn ajalla 12.30,81. Lokakuussa 19 vuotta täyttävä Nummi on kävellyt tänä kesänä nuorten Suomen ennätyksen 12.23,42.

Nummi jäi Turussa tuosta ennätyksestä vain seitsemän sekuntia.  Nummen lisäksi kilpailussa oli mukana vain Nummen seurakaveri Enni Nurmi. Hän hävisi Nummelle 46 sekuntia.

– Vielä aamulla vatsa oli sekaisin, mutta pystyin kävelemään hyvin. Aloitin tapojeni mukaan lujaa, ja väsähdin hieman lopussa. Mieluummin olen maalissa poikki kuin että voimia jää varastoon.  Harmittaa, että mukana meitä oli kävelemässä vain kaksi, Nummi jutteli.

 

Miehet 5 000 m kävely

Esbo IF:n Elmo Koivunen voitti miesten 5 000 metrin kävelyn ennätyksellään 20.09,71.

Myös toiseksi tullut Turun Weikkojen Aleksi Ojala käveli ennätyksensä 20.16,17. Ojala on valittu Rion olympiakisojen 50 kilometrin kävelyyn.

-Olin voittanut tänä kesänä jo Aku Partasen (valittu Rioon) ja otin täällä toisen hyvän päänahan , kun päihitin Ojalan. Kilpailin pitkään sekä kävelyssä että hiihdossa, mutta olen keskittynyt viimeiset puolitoista vuotta vain kävelyyn. Tavoitteeni on päästä ensi vuonna Lontoon MM-kilpailujen 20 kilometrin kävelyyn, kertoi elokuussa 22 vuotta täyttävä Koivunen.

 

Naiset 1500 m

Naisten 1500 metrillä Porvoon Urheilijoiden Sara Kuivisto yllätti juoksemalla seitsemänneksi hienolla ajalla 4.12,78. 24-vuotias Kuivisto kohensi ennätystään peräti viidellä sekunnilla. IK Falkenin Sandra Eriksson sijoittui vasta kymmenenneksi ajalla 4.16,09.

-Tänään oli huono päivä. Allergiaoireet vaivasivat, Eriksson valitteli.

Paras suomalainen oli viidenneksi tullut Lahden Ahkeran Kristiina Mäki ennätyksellään 4.08,68. Mäki jäi Sinikka Tyynelän Suomen ennätyksen vain kaksi sekuntia, mutta Mäki edustaa arvokilpailussa äitinsä kotimaata Tshekkiä.

Mäki meni johtoon 200 metriä ennen maalia, mutta hyytyi loppusuoralla pahasti. Voittoon vilisti terhakkaalla loppukirillä Puolan Danuta Urbanik ennätyksellään 4.06,58.

-Olen tyytyväinen, vaikka tavoitteeni oli 4.07. Viimeinen satanen oli yllättävän raskas, Mäki sanoi

 

Miehet kuula

Suomen kuulamiehet työnsivät enimmäkseen alakanttiin. Kankaanpään seudun Leiskun Arttu Kangas sijoittui viidenneksi metrin ennätystään lyhyemmällä tuloksella 19,25.

Lähimmäksi ennätystään päässyt Laihian Lujan Timo Kööpikkä jäi tuloksella 18,49 ulkoennätyksestään vain viisi senttiä.

IF Raseborgin Tomas Söderlund joutui tyytymään kehnoon tulokseen 17,03. Puolan Michal Haratyk voitti tuloksella 20,25.

– En vaan saanut kuulaa lähtemään. Yksikään työntö ei tuntunut hyvältä. Tuntui, että pysähdyin ja pökkäsin vain pelkällä kädellä. Nyt pitää miettiä valmentajan kanssa, mitä tehdään ennen EM-kisoja, Kangas kertoi.

 

Naisten ja miesten kolmiloikka

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä sijoittui naisten kolmiloikassa kolmanneksi tuloksella 13,77. Hänen kauden parhaansa on 13,91. Mäkelä hyppäsi talvella hallissa 14,20 ja sijoittui MM-hallikisoissa kuudenneksi tuloksella 14,07.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen oli  miesten kolmiloikassa kolmas tuloksella 16,15. Hän jäi kauden parhaastaan yhden sentin. Lipsanen loikki viime vuonna himpun verran liian  kovassa myötätuulessa peräti 16,62.

Kilpailun voitti Guyanan Troy Doris tuloksella 17,03. Toiseksi loikki Puolan Karol Hoffmann, jonka isä Zdzislaw Hoffmann loikki MM-kultaa Helsingissä 1983.

 

Miehet 110 m aj

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka on tasaisen varmassa ja kovassa kunnossa. Hän juoksi 110 metrin aitojen alkuerässä 13,77 eli sadasosan päähän ennätyksestään.

Finaalissa Lakka aitoi neljänneksi ennätystään sivuten 13,76. Voiton vei Unkarin Balazs Baji ajalla 13,43. Tuulimittari näytti juoksun aikana täysin tyyntä. Miesten pika-aidat, kuten muutkin lyhyimmät juoksumatkat, paineltiin takasuoralla.

   

Sormunen paras suomalainen

Tohmajärven Urheilijoiden Oona Sormunen on kamppaillut maaliskuusta lähtien selkävaivan kanssa. Turussa hän oli paras suomalainen oltuaan naisten keihäässä viides tulokslla 57,26. Sanni Utriainen oli kuudes (57,20), Jenni Kangas seitsemäs (56,97) ja Kuortaneella 60 metriä puhkaissut Heidi Nokelainen kahdeksas (56,47).

– Välillä on parempia päiviä, välillä huonompia, Sormunen kertaisi kamppailuaan selkävaivojen kanssa.

Kisan voittoon heitti Australian Kathryn Mitchell tuloksella 63,80. Kiinan Lingwei Li oli toinen 61,79.

 

Naiset 3 000 m estejuoksu

Vasa IS:n Camilla Richardsson sijoittui naisten 3 000 metrin estejuoksussa kuudenneksi ajalla 9.53,75.  Hänen ennätyksensä 9.46,34.

Kilpailun voitti Ranskan Ophélie Claude-Boxberger ennätyksellään 9.34,96. Richardsson oli kilpailun ainoa suomalainen.

-Kärki karkasi jo varhain, joten jouduin juoksemaan melkein koko matkan yksin. Viimeiset kaksi kierrosta juoksin hyvin. Kunto on parempi kuin mitä kello näyttää. Tilanne on samanlainen kuin viime vuonna: kauden viisi ensimmäistä kisaa olivat vaikeat. Pitää miettiä, mitä tehdään ennen EM-kisoja, Richardsson sanoi.

 

Naiset 100 m aj, alkuerät

Turun Urheiluliiton Nooralotta Neziri voitti naisten 100 metrin aitajuoksun toisen alkuerän uransa kolmanneksi nopeimmalla ajalla 12,87. Myötätuuli puhalsi 1,2 metriä sekunnissa. Neziri oli alkuerien nopein.

Ensimmäisen alkuerän voittanut Ukrainan Hanna Plotitsina oli toiseksi nopein ajalla 13,03. Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske juoksi 13,38 ja Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff kauden parhaansa 13,42.

 

Miehet 100 m, alkuerät

Suomen miespikajuoksijat vetreytyvät EM-kisojen lähestyessä. Kankaanpään seudun Leiskun Ville Myllymäki juoksi 100 metrin alkuerässä kauden kotimaisen kärkiajan 10,41 jääden ennätyksestään vain kaksi sadasosaa.

Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors pinkoi kauden parhaan aikansa 10,50. Ahlforsin ennätys on vain yhden sadasosan tätä parempi.  Porvoon Akilleksen 17-vuotias Lauri Tuomilehto pyyhkäisi 10,62 eli vain kahden sadasoan päähän ennätyksestään. Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala  juoksi 10,68.

 

Miesten ja naisten 100 m

Ville Myllymäki juoksi  miesten 100 metrin finaalissa ajan 10,50. Otto Ahlfors ei juossut finaalissa. Turun Tovereiden Milja Thureson oli naisten satasen finaalin paras suomalainen ajalla 11,83. Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa juoksi 11,84.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Hanna-Mari Latvala ei juossut finaalissa. Latvala oli alkuerien nopein suomalainen ajalla 11,59. Kortetmaa pinkoi alkuerässä ennätyksensä 11,62 ja Thureson ajan 11,78. Kokkolan Veikkojen 18-vuotias Henriikka Parpala juoksi alkuerässä ennätyksensä 11,86.

EM-kisoihin valittu Latvala ei ollut tyytyväinen aikaansa.

-En tiedä, miksi en pysty juoksemaan lujempaa. Juoksu on teknisesti hyvän näköistä, mutta tehotonta, Latvala sanoi.

 

Miesten 800 m ja 5 000 m

Miesten 800 metriä voitti Marokon Mustafa Smaili ajalla 1.47,07. Kilpailu oli tiukka, sillä viides mies hävisi Smailille vain 0,27 sekuntia.

Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen kiri maaliin parhaana suomalaisena aikaan 1.49,63. Kotimaan tilastoykkönen Tampereen Pyrinnön Jaakko Laakso kaatui 200 metrin kohdalla ja keskeytti.

Miesten 5 000 metriä voitti Kenian Josephat Menjo ajalla 13,20,51. Joensuun Katajan Arttu Vattulainen juoksi ennätyksensä ja kauden kotimaisen  kärkiajan 13.57,58. Menjo juoksi vuonna 2010 Turussa 5 000 metriä alle 13:n ja 10 000 metriä alle 27 minuutin.

(Jyrki Repola.)

 

TURKU 29.6.2016 LIV Paavo Nurmi Games, European Premium Meeting 2/3

(Lämpötila 22˚C. Kilpailuiden päättyessä 19˚C.)

Miehet,

100 m (0,6 m/s): 1) Sean Safo-Antwi Ghana (GHA) 10,23, 2) Solomon Bockarie Hollanti (NED) 10,24, 3) Yancarlos Martínez Dominikaaninen tasavalta (DOM) 10,30 (ae. 10,29), 4) Lebokeng Sesele Etelä-Afrikka (RSA) 10,37 (ae. 10,31), 5) Roscoe Engel Etelä-Afrikka (RSA) 10,37 (ae. 10,29), 6) Ville Myllymäki KankaanpSL 10,50 (ae. 10,41), 7) James Alaka Britannia (GBR) 10,59 (ae. 10,51), Otto Ahlfors IkaalU ei osallistunut finaaliin (ae. 10,50).

1. alkuerä (0,6): 1) Bockarie 10,26, 2) Safo-Antwi 10,32, 3) Alaka 10,51, 4) Patrick Domogala Saksa (GER) 10,57, 5) Eetu Rantala PudasjU 10,68, 6) Willem Kajander BorgåAk 10,95. – 2. alkuerä (1,5): 1) Martínez 10,29, 2) Engel 10,29, 3) Sesele 10,31, 4) Myllymäki 10,41 (kkk), 5) Ahlfors 10,50, 6) Lauri Tuomilehto 17 BorgåAk 10,62.

800 m: 1) Mostafa Smaili 19 Marokko (MAR) 1.47,07, 2) Khalid Benmahdi Algeria (ALG) 1.47,19, 3) Joshua Ralph Australia (AUS) 1.47,23, 4) Jordan Williamsz Australia (AUS) 1.47,26, 5) Jeff Riseley 30 Australia (AUS) 1.47,34, 6) Ján Kubista Tšekki (CZE) 1.47,84, 7) Ville Lampinen KU-58 1.49,63, 8) Markus Teijula 18 NaantLö 1.51,12, 9) Paul Robinson Irlanti (IRL) 1.51,57, Jaakko Laakso TP keskeytti (kaatui), Rodwell Ndlovu Zimbabwe (ZIM) keskeytti (jänis).

B-erä: 1) Raimond Valler Viro (EST) 1.50,86, 2) Panu Jantunen ParikkU 1.51,10, 3) Joonas Rinne SaarijPu 1.51,20, 4) Tuomo Salonen EspTa 1.51,28, 5) Riku Marttinen LA 1.51,48, 6) Julius Uutela 19 HKV 1.52,02, 7) Jussi Raittinen KurikRy 1.52,83, 8) Marco Bertolotti TuUL 1.53,29, 9) Joonas Lehtinen TuUL 1.54,48, 10) Tommi Sundell PoYU 1.56,82, Elias Tuominen 16 NaantLö keskeytti (400 m 52,78). – C-erä: 1) Simon Haglund PedersFa 1.53,91, 2) Antton Launto SauvU 1.54,11, 3) Sami Hänninen KuopRe 1.54,63, 4) Ville Borgmästars PedersFa 1.55,19, 5) Mikko Rahkola 19 PudasjU 1.55,21, 6) Daniel Lundmark 18 HIFK 1.55,65, 7) Niklas Lainto 17 TuUL 1.58,46.

5000 m: 1) Josephat Menjo 37 Kenia (KEN) 13.20,51, 2) Patrick Tiernan Australia (AUS) 13.20,88, 3) David McNeill 30 Australia (AUS) 13.23,87, 4) Andy Vernon 30 Britannia (GBR) 13.26,16, 5) John Koech Bahrain (BRN) 13.31,76 (ex-KEN), 6) Brenton Rowe Itävalta (AUT) 13.45,49, 7) Soufiane Bouchikhi Belgia (BEL) 13.46,60, 8) Nelson Kipkosgei Bahrain (BRN) 13.56,61 (ex-KEN), 9) Arttu Vattulainen JoKa 13.57,58 (kkk), 10) Ossi Kekki LA 14.11,25, 11) Aki Nummela 31 HKV 14.52,33, 12) Kennedy Charicha TuUL (SSD) 15.08,70. Robin Ryynänen 19 KUYU & Antti-Pekka Niinistö TuTo & Ilari Piipponen KarhKa & Ross Proudfoot Kanada (CAN) & Kevin Batt Irlanti (IRL) & Flavio Seholhe Mosambik) keskeyttivät. – 1000 m Kipkosgei 2.42,48, Kekki & Vattulainen 2.47e. – 2000 m Kipkosgei 5.24,34, Kekki 5.32,5e, Vattulainen 5.33,0. – 3000 m Tiernan 8.06,14, Kekki 8.17,5e, Vattulainen 8.20,5e. – 4000 m Tiernan 10.46,38, Kekki 11.14,8e, Vattulainen 11.15,3e.

110 m aj (0,0 m/s): 1) Balázs Baji Unkari (HUN) 13,43 (ae. 13,41), 2) David King Britannia (GBR) 13,70 (ae. 13,54), 3) Maximilian Bayer Saksa (GER) 13,74, 4) Elmo Lakka JKU 13,76 (sivuaa kkk:ta), 5) Thingalaya Siddhanth Intia (IND) 14,15 (ae. 13,76), 6) Joseph Hylton Britannia (GBR) 14,22 (ae. 14,14), Petr Svoboda 32 Tšekki (CZE), (ae. 13,75) & Arttu Hirvonen OP (14,22) eivät osallistuneet finaaliin.

1. alkuerä (0,1): 1) King 13,54, 2) Siddhanth 13,76, 3) Lakka 13,77, 4) Martin Vogel Saksa (GER) 14,23, 5) Valtteri Kalliokulju 19 LiePa 14,52 (19-v. MM-raja 7. kerran), 6) Viktor Kantele 19 BorgåAk 14,93, Andreas Martinsen Tanska (DEN) keskeytti. – 2. alkuerä (0,7): 1) Baji 13,41, 2) Svoboda 13,75, 3) Bayer 13,95, 4) Hylton 14,14, 5) Hirvonen 14,22, 6) Samuel Rautapalo HKV 15,09, 7) Pasi Roslund TuUL 15,10.

400 m aj: 1) LeRoux Hamman Etelä-Afrikka (RSA) 49,44, 2) Oskari Mörö EsboIF 49,50 (kkk), 3) Rasmus Mägi Viro (EST) 49,59, 4) Sebastian Rodger Britannia (GBR) 49,60, 5) Michael Bultheel 30 Belgia (BEL) 49,70, 6) Patryk Dobek Puola (POL) 49,88, 7) Mike Cochrane Uusi-Seelanti (NZL) 13.8.91 50,35, 8) Joni Vainio-Kaila LaitJy 52,75. – B-erä: 1) Tuomas Lehtonen 18 LiePa 53,80, 2) Valtteri Toimela TP 54,59, 3) Juho Launto TuUL 55,31, 4) Joni Rouhiainen KUYU 55,62.

5000 m kävely: 1) Elmo Koivunen EsboIF 20.09,71 (kkk & 22-v. ka-4), 2) Aleksi Ojala TuWe 20.16,17, 3) Eemeli Kiiski EsboIF 20.26,67, 4) Matias Korpela TuUL 20.39,79. – 3000 m Koivunen <12.05,8, Ojala <12.09,7, Kiiski <12.16,0, Korpela <12.23,8.

3-loikka: 1) Troy Doris Guyana (GUY) 17,06 (2,2 m/s), 2) Karol Hoffmann Puola (POL) 16,48 (0,2), 3) Adrian Swiderski 30 Puola (POL) 16,40 (1,8), 4) Simo Lipsanen LUM 16,15 (1,1), 5) Fabian Florant 33 Hollanti (NED) 16,03 (2,0), 6) Julian Reid Britannia (GBR) 15,89 (1,2), 7) Kola Adedoyin Britannia (GBR) 14,67 (0,6). – Doris (16,38/0,6, 17,06/2,2, x, -, -, -). Lipsanen (16,06/1,3, 15,60/1,1, 15,68/1,3, 15,77/0,9, 15,94/0,2, 16,15/1,1).

Kuula: 1) Michał Haratyk Puola (POL) 20,25, 2) Mateusz Mikos Puola (POL) 20,18, 3) Damien Birkinhead Australia (AUS) 20,15, 4) Mesud Pezer Bosnia & Hertsegovina (BIH) 19,91, 5) Arttu Kangas KankaanpSL 19,25, 6) Tim Nedow Kanada (CAN) 19,15, 7) Timo Kööpikkä LaihLu 18,49, 8) Tomas Söderlund IFRaseb 17,03. – Kangas (x, x, 18,75, x, 19,25, x). Kööpikkä (18,49, x, 18,07, 18,14, x, x).

Moukari: 1) Paweł Fajdek Puola (POL) 81,12 (stadionennätys, ent. 80,88 Juha Tiainen 1984), 2) Dilshod Nazarov 34 TJK 78,87, 3) Wojciech Nowicki Puola (POL) 78,04, 4) David Söderberg 37 IFVOM 77,60 (kkk & olympiaraja), 5) Ashraf Amjad al Saifi Qatar (QAT) 75,92, 6) Roberto Janet 30 Kuuba (CUB) 72,24, 7) Tuomas Seppänen 30 NoormNo 70,61, 8) Mark Dry Britannia (GBR) 70,25, 9) Krisztián Pars 34 Unkari (HUN) 70,25, Nick Miller Britannia (GBR) ilman tulosta. – Fajdek (77,87, 78,75, 82 m ohi sektorin, 81,12, 80,95, 80,79). Nazarov (76,53, 77,79, 77,71, 78,87, 78,56, 78,02). Nowicki (74,75, 78,04, x, x, 73.57, 75,64). Söderberg (75,35, 77,60, x, -, 73,82, 72,70). Seppänen (69,96, 70,61, 70,30, x, 69,32, -).

Keihäs: 1) Thomas Röhler Saksa (GER) 91,28 (kk & stadionennätys, ent. 89,09 Tero Pitkämäki 2015), 2) Julian Weber Saksa (GER) 86,83, 3) Antti Ruuskanen 32 PielavSa 83,10 (olympiaraja 2. kerran), 4) Tero Pitkämäki 34 SeinäjSU 83,03 (olympiaraja 3. kerran), 5) Andreas Hofmann Saksa (GER) 82,67, 6) Ahmed Bader Magour Qatar (QAT) 80,82 (ex-EGY), 7) Teemu Wirkkala 32 ToholU 80,57, 8) Ari Mannio LehtimJy 79,70, 9) Tanel Laanmäe Viro (EST) 79,22, Ihab Abdelrahman Egypti (EGY) ilman tulosta. – Röhler (85,81, 89,34, 91,28, 86,25, 91,04, 86,56). Weber (80,63, 81,19, 84.45, 83,44, 86,83, 83,39). Ruuskanen (82,16, x, 80,58, 83,07, x, 83,10). Pitkämäki (x, 83,03, 78,28, x, 81,31, 78,78). Wirkkala (77,13, 80,57, x, 76,76, x, x). Mannio (79,34, 78,37, 79,24, x, 79,70, x). Abdelrahman (80 m yliastuttu, 81 m ohi sektorin, 84 m yliastuttu).

Naiset,

100 m (0,8 m/s): 1) Maja Mihalinec Slovenia (SLO) 11,46, 2) Mariely Sánchez Dominikaaninen tasavalta (DOM) 11,64, 3) Ayodelé Ikuesan 31 Ranska (FRA) 11,68, 4) Milja Thureson TuTo 11,83 (ae. 11,78), 5) Anniina Kortetmaa KannUra 11,84 (ae. 11,62), 6) Henriikka Parpala 18 KokkVe 11,96 (ae. 11,86), 7) Jasmin Showlah HIFK 12,07 (ae. 12,06), Hanna-Maari Latvala JKU ei osallistunut finaaliin (ae. 11,59).

1. alkuerä (1,6): 1) Mihalinec 11,47, 2) Latvala 11,59, 3) Kortetmaa 11,62, 4) Sánchez 11,68, 5) Showlah 12,06, 6) Erika Nevanperä KalajJu 12,11, 7) Sofia Kankaanpää 16 TuUL 12,74. – 2. alkuerä (1,0): 1) Ikuesan 11,69, 2) Thureson 11,78, 3) Parpala 11,86 (19-v. IAAF-raja, SUL:n MM-raja on 11,75), 4) Taika Koilahti 18 TuWe 12,21, 5) Anna Julin IFNykarl 12,25, Amy Foster Irlanti (IRL) hylättiin (vilppilähtö).

1500 m: 1) Danuta Urbanik Puola (POL) 4.06,58, 2) Angie Petty Uusi-Seelanti (NZL) 4.07,83, 3) Denise Krebs Saksa (GER) 4.08,14, 4) Zoe Buckman Australia (AUS) 4.08,30, 5) Kristiina Mäki LA (CZE) 4.08,68 (kkk & ka-5), 6) Claudia Bobocea Romania (ROU) 4.12,72, 7) Sara Kuivisto PorvU 4.12,78 (suomalaisten kkk), 8) Liina Tšernov Viro (EST) 4.13,44, 9) Katarzyna Broniatowska Puola (POL) 4.15,18, 10) Sandra Eriksson PedersFa 4.16,09, 11) Heidi Eriksson 30 PedersFa 4.21,61, 12) Saija Seppä 18 SuolUrho 4.21,88 (19-v. MM-raja), 13) Karin Storbacka PedersFa 4.25,16, 14) Kaisa Tyni HaminPo 4.30,13 (come-back, ed. kilp. 24.8.2014), 15) Ilona Välimäki UKK 4.37,11, Genevieve LaCaze Australia (AUS) keskeytti. – 400 m LaCaze 66,40. – 800 m LaCaze 2.12,70, S.Eriksson 2.13,0e – 1000 m LaCaze <2.45,6, S.Eriksson 2.47,5e. – 1200 m LaCaze 3.18,43.

3000 m ej: 1) Ophélie Claude-Boxberger Ranska (FRA) 9.34,96, 2) Sviatlana Kudzelich Valko-Venäjä (BLR) 9.41,21, 3) Anna Emilie Møller Tanska (DEN) 9.41,43, 4) Ingeborg Løvnes Norja (NOR) 9.43,97, 5) Nastassia Puzakova Valko-Venäjä (BLR) 9.51,58, 6) Camilla Richardsson VasaIS 9.53,75, 7) Aissé Sow Ranska (FRA) 10.02,00, 8) Claire Perraux Ranska (FRA) 10.08,99. – 1000 m Claude-Boxberger 3.08,63, Richardsson 3.17,0e. – 1500 m Claude-Boxberger <4.45,7, Richardsson 4.56,0e. – 2000 m Claude-Boxberger 6.22,66, Richardsson 6.37,0e.

100 m aj (0,2 m/s): 1) Nooralotta Neziri TuUL 12,91 (olympiaraja 4. kerran, ae. 12,87), 2) Hanna Plotitsina Ukraina (UKR) 13,06 (ae. 13,03), 3) Ricarda Lobe Saksa (GER) 13,20 (ae. 13,11), 4) Gréta Kerekes Unkari (HUN) 13,41 (ae. 13,36), 5) Serita Solomon Britannia (GBR) 13,46 (ae. 13,45), 6) Reetta Hurske TP 13,50 (ae. 13,38), 7) Matilda Bogdanoff HIFK 13,50 (ae. 13,42), Sharona Bakker Hollanti keskeytti (ae. 13,32).

1. alkuerä (1,5): 1) Plotitsina 13,03, 2) Bakker 13,32, 3) Kerekes 13,36, 4) Solomon 13,45, 5) Viivi Avikainen 13,69, Marina Tomic Slovenia (SLO) & Karolina Kołeczek Puola (POL) hylättiin. – 2. alkuerä (1,2): 1) Neziri 12,87 (olympiaraja 3. kerran & stadionennätys, ent. 12,96 Ginka Zagortševa BUL 1985), 2) Lobe 13,11, 3) Hurske 13,38, 4) Bogdanoff 13,42, 5) Toyin Augustus 37 Nigeria (NGR) 13,48, 6) Lucie Koudelová Tšekki (CZE) 13,53, 7) Yasmin Miller Britannia (GBR) 13,85, 8) Anni Siirtola 18 HKV 14,17 (19-v. IAAF-raja, SUL:n MM-raja on 13,80).

400 m aj: 1) Sara Slott Petersen Tanska (DEN) 56,07, 2) Katsjarina Belanovitš Valko-Venäjä (BLR) 56,20, 3) Vera Barbosa Portugali (POR) 57,28, 4) Christine McMahon Irlanti (IRL) 57,47, 5) Hilla Uusimäki KU-58 58,37, 6) Eveliina Määttänen KUYU 59,54, 7) Maris Mägi Viro (EST) 60,30.

B-erä: 1) Ifeoma Chukwuma HKV 60,08, 2) Noora Toivo ToijVau 61,79, 3) Aino Tapio 19 SibVa 62,69, 4) Emma Niemi TuUL 63,36, 5) Petra Perttula KU-58 65,01.

3000 m kävely: 1) Taika Nummi 19 EspTa 12.30,81 (stadionennätys), 2) Enni Nurmi 18 EspTa 13.17,09. – 1000 m Nummi 4.06,0e. – 1500 m Nummi <6.10,0. – 2000 m Nummi 8.13,5e.

Seiväs: 1) Minna Nikkanen SomEsa 452 (kkk & olympiaraja 5. kerran), , 2) Wilma Murto 18 SalVil 452 (ka-2 & sivuaa kkk:ta & olympiaraja 6. kerran), 2) Nicole Büchler 33 Sveitsi (SUI) 452, 4) Marina Kilipko Ukraina (UKR) 441, 5) Rosbeilys Peinado 19 Venezuela (VEN) 431, 6) Erica Hjerpe VasaIS 406. – Nikkanen (431-o, 441-o, 452-o, 462-xxx). Murto (431-o, 441-o, 452-xo, 462-xxx). Büchler (452-o, 462-x, loukkaantui). Hjerpe (406-xxo, 421-xxx).

3-loikka: 1) Ana José Tima Dominikaaninen tasavalta (DOM) 13,89 (0,6 m/s), 2) Laura Samuel Britannia (GBR) 13,81 (0,0), 3) Kristiina Mäkelä OrimJy 13,77 (-0,2), 4) Nneka Okpala Uusi-Seelanti (NZL) 13,30 (0,4), 5) Irina Pimenova Ukraina (UKR) 13,24 (0,7), 6) Saara Hakanen 17 KUYU 12,91(0,8), (17-v. ka-6 & 19-v. IAAF-raja & 17-v. EM-raja), 7) Tetjana Ptaškina Ukraina (UKR) 12,88 (1,3), 8) Kira Kytölä EsboIF 12,83 (0,2). – Mäkelä (13,50/-0,1, 13,59/1,6, 13,77/-0,2, x, -, -). Hakanen (x, 12,00/0,6, 12,57/1,7, 12,67/0,1, 12,64/0,8, 12,91/0,8). Kytölä (x, 12,44/0,0, 12,79/-0,2, 12,66/0,7, 12,83/0,2, 12,59/0,2).

Keihäs: 1) Kathryn Mitchell 34 Australia (AUS) 63,80, 2) Li Lingwei Kiina (CHN) 61,79, 3) Christina Obergföll 35 Saksa (GER) 61,38, 4) Sofi Flink Ruotsi (SWE) 58,77, 5) Oona Sormunen TohmajU 57,26, 6) Sanni Utriainen TP 57,20, 7) Jenni Kangas SeinäjSU 56,87, 8) Heidi Nokelainen SimpU 56,47, 9) Goldie Sayers 34 Britannia (GBR) 54,55, 10) Nikola Ogrodníková Tšekki (CZE) 52,23. – Mitchell (x, 62,41, 59,39, 63,80, x, x). Obergföll (61,38, 60,39, x, 61,13, x, x). Sormunen (56,92, x, 55,05, 56,49, 57,26, 55,95). Utriainen (x, 57,20, 55,73, x, 55,08, x). Kangas (56,87, x, 56,76, 56,35, x, 55,59). Nokelainen (56,47, x, 54,88, x, x, 54,09).

Raportti II:

Raportti III:

Raportti IV:

Story in English:

 

 

.

 

 

 

 

 

.