Paavo Nurmi Games kerää EM-kisojen menestyjät Turkuun 18. kesäkuuta

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games kilpaillaan ensi kesänä Turussa vajaa viikko Rooman EM-kilpailuiden jälkeen. Kilpailupäiväksi vahvistui 18. kesäkuuta, joka sopii kilpailun järjestäjille mainiosti.

– EM-kilpailut kesän alussa ovat loistavaa promootiota Paavo Nurmi Gamesille. Turussa nähdään niin kotimaisia kuin ulkomaisia EM-kisojen menestyjiä ja tietysti myös kansainvälisiä kärkinimiä Euroopan ulkopuolelta, sanoo Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Tuleva kesä on yleisurheilun suurten kansainvälisten kilpailujen järjestäjille haastava. EM-kilpailut ovat Roomassa 7.-12. kesäkuuta ja olympialaisten yleisurheilu kilpaillaan Pariisissa 1.-11. elokuuta. Näiden väliin ajoittuu kuukauden mittainen rupeama jalkapallon EM-kisoja, jotka pelataan Saksassa 14.6.–14.7.

– Tämä tarkoittaa, että toukokuu on kansainvälisessä yleisurheilussa vilkasta aikaa, ja koska Keski-Euroopassa isompien kisojen järjestäjät väistävät jalkapallon EM-kisoja, Turun paikka EM-kisojen jälkeen on strategisesti hyvä, Salonen arvioi.

Salonen näkee, että kilpailu urheilijamarkkinoilla ei Paavo Nurmi Gamesin aikaan ole poikkeuksellisen kova, kun esimerkiksi Tukholman ja Oslon Timanttiliigan kilpailut ovat jo ennen EM-kisoja.

– ­Kilpailuille on kesäkuussa kova tarve koska Pariisin olympiakisojen ranking sulkeutuu vasta 30. kesäkuuta. Turussa voi siis kartuttaa pistekertymää tai rikkoa tulosrajan, Salonen sanoo.

Viides kultatasojen kisojen rankingissa 

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) kilpailujen rankingissa Paavo Nurmi Games kokosi tänä vuonna ennätyspisteet 88599. Sijoitus oli viime vuoden tapaan 19.

– Kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tourin kultatason kisojen joukossa Paavo Nurmi Games oli viides. Se on meiltä alkukesän kilpailuna hyvä saavutus, sillä loppukesän kilpailut menestyvät rankingissa yleensä alkukesän kisoja paremmin, Salonen sanoo.

EM- ja olympiakesän Paavo Nurmi Games sekä kisojen ympärille rakentuva Paavo Nurmi Festival -kokonaisuus ovat jo pitkälti suunniteltu.

– Ensi vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Pariisin olympialaisista, joissa Paavo Nurmi juoksi viisi kultamitalia. Se näkyy kisoissa monella tapaa, Salonen sanoo.


Lisätiedot:

Jari Salonen

Toimitusjohtaja

PN Turku Oy

0500 627 973

jari.salonen@paavonurmigames.fi

www.paavonurmigames.fi