Paavo Nurmi Games julkaisi lajit, jaossa 120 000 dollaria palkintorahaa

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games rakentuu 12 kansainvälisen lajin ympärille. Noista lajeista jokaisessa jaetaan 10 000 dollaria palkintorahaa, joten 11. elokuuta Turussa on jaossa 120 000 dollarin palkintopotti.

– Nyt ollaan aidosti tekemässä kilpailua lähes alkuperäisen suunnitelman mukaan, sanoo Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Paavo Nurmi Games on tänä vuonna Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tourin kärkikategorian eli kultasarjan kilpailu. Miesten lajit Turussa ovat 100 metriä, 110 metrin aidat, 400 metrin aidat, 3000 metrin esteet, kiekko ja keihäs. Naisten lajeina ovat 1500 metriä, 100 metrin aidat korkeus, seiväs, pituus ja kolmiloikka.

Noissa lajeissa kilpailun voittaja kuittaa 3000 dollaria, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet 2250 ja 1500 dollaria. Rahaa saavat lajien kahdeksan parasta.

Pandemia näkyy järjestelyissä

Salonen uskoo, että palkintorahoja jahtaa Turussa tasokas kansainvälinen kilpailijakaarti.

– Me olemme käyneet urheilijoiden managerien kanssa tiivistä vuoropuhelua. Nyt jo näkyy selvästi, että urheilijatarjontaa tulee olemaan ihan normaalilla tavalla. Siksi voimme edetä lähes alkuperäisellä lajiohjelmalla, Salonen sanoo.

– Vielä ei ole vastauksia, miten eri maiden välillä voi matkustaa elokuussa tai millaisia ovat lentoyhteydet, mutta kaksi kuukautta on pitkä aika. Uskon, että Euroopan lentoyhteyksien määrä kasvaa, kun maat purkavat rajoituksia.

Koronapandemia huomioidaan Salosen mukaan erittäin tarkasti kisajärjestelyissä.

– Tämän hetken suunnitelman mukaan yleisömäärä on rajattu 2500-3000 henkilöön, mutta se on rajattu joka tapauksessa riippumatta siitä, mitkä rajoitukset silloin ovat, Salonen sanoo.

Mukana satakunta suomalaista

Paavo Nurmi Games on osa Turun elokuista yleisurheilun superviikkoa. Saman viikon torstaina käynnistyvät Paavo Nurmen stadionilla Kalevan kisat. Salosen mukaan suomalaisen yleisurheilun kärkikaarti on silti vahvasti mukana jo Paavo Nurmi Gamesissa.

– Meillä on kisoissa 12-14 lajia ja noin 150 urheilijaa, joista minimissäänkin puolet on suomalaisia, eli aika lähellä sata suomalaista on mukana, Salonen sanoo.

Nyt julkaistujen Continental -sarjan 12 lajin lisäksi Paavo Nurmen kisoissa voi Salosen mukaan olla 1-2 kansallista lajia.

– Jätän sen ratkaisun Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohdolle. Keskustelen heidän kanssaan, halutaanko Kalevan kisat -viikolle Paavo Nurmi Gamesiin naisille kansallinen sileä pikajuoksumatka tai miehille keskimatkojen kansallinen erä, Salonen sanoo.

Paavo Nurmi Games