Paavo Nurmi Games julkaisi huippukiinnityksiä: Olympiavoittaja Camacho-Quinn pika-aitoihin – De Grasse 100 metrille, McCartney Murtoa haastamaan

Naisten 100 metrin aitojen olympiavoittaja Jasmine Camacho-Quinn kilpailee Turun Paavo Nurmen kisoissa 18. kesäkuuta. 

Turun urheilijakaartiin ovat liittyneet myös miesten 200 metrin kanadalainen olympiavoittaja Andre De Grasse ja naisten seiväshypyn olympia- ja MM-hallimitalisti Eliza McCartney Uudesta-Seelannista.

Voittoa Puerto Ricoa edustava Camacho-Quinn ei saa Turussa helpolla. Paavo Nurmi Gamesin pika-aidoissa nähdään myös ex-maailmanmestari Yhdysvaltain Nia Ali, joka on jo tällä kaudella juossut huippuajan 12,44.

– Kun pika-aitoihin on aiemmin kiinnitetty eurooppalaiset huippuaiturit Puolan Pia Skrzyszowska, Hollannin Nadine Visser ja Irlannin Sarah Lavin, Reetta Hurskeelle ja muille suomalaisille on tarjolla timanttiliigatason vastus, sanoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen.

Andre De Grasse kohtaa Turussa 100 metrin olympiavoittajan Italian Lamont Marcell Jacobsin

De Grasse haastaa Lamont Marcell Jacobsin

Viime vuosina parasta vauhtia Paavo Nurmi Gamesin naisten 100 metrin aidoissa on pitänyt toissa vuoden kilpailun ajalla 12,57 voittanut Nigerian Tobi Amusan. Salonen ennustaa, että tämän vuoden kilpailussa on edellytykset parempaan, jos sää on suosiollinen.

– Camacho-Quinn on aloittanut kauden vahvasti. Hän on juossut kevään kaikissa kisoissa vähintään 12,6-alkuisen tuloksen ja parhaimmillaan 12,45, Salonen sanoo.

De Grasse voitti hiljattain Ostravan 100 metrin kilpailun ajalla 10,10 ja kohtaa Turussa matkan olympiavoittajan, Italian Lamont Marcell Jacobsin.

– Miesten 100 metrille on tulossa lisää kansainvälisen huipputason nimiä. Tiedotamme niistä EM-kisojen jälkeen, Salonen sanoo.

McCartney on vahva lisäys Paavo Nurmi Gamesin naisten seiväshypyn kärkitaistoon, jossa hän haastaa Wilma Murtoa ja australialaista maailmanmestaria Nina Kennedyä.

Lisätiedot:

Arttu Salonen

Athletes’ liaison

Paavo Nurmi Games, Kuortane Games

arttu.salonen@paavonurmigames.fi

+358 50 590 5519

https://paavonurmigames.fi