Paavo Nurmi Games hakee uuteen huippusarjaan ja ylsi kisojen rankingissa uuteen ennätykseen

Turun Paavo Nurmi Games hakee paikkaa ensi kaudelle suunnitteilla olevan World Athletics Continental Circuit Gold -yleisurheilun kilpailusarjaan. Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) on tarkoitus päättää sarjasta Dohan MM-kisojen yhteydessä.

Paavo Nurmi Gamesin taustaorganisaation PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salosen mukaan Timanttiliigan alle tulevassa World Athletics Continental Circuit -sarjassa on kolme tasoa: kulta, hopea ja pronssi. Turku hakee kulta-sarjaan.

– Sellainen päätös hallituksessa tehtiin, ja se oli meidän kannalta ainoa oikea päätös. Halutaan, että se meidän timanttinen unelma säilyy, eli kisana me tavoittelemme niin korkeaa tasoa kuin se on realistista ja järkevää, Salonen sanoo.

– Kultasarjaan tulee 8-10 kilpailua. Siihen tulee myös huomattavasti enemmän sarjanomaisia elementtejä, kuin nykyisessä World Challenge -sarjassa, johon Paavo Nurmi Games kuuluu. Tämä sarja on ollut enemmän ketju itsenäisiä kilpailujen järjestäjiä.

World Athletics Continental Circuit liittyy IAAF:n kilpailujärjestelmän uudistukseen, jossa Timanttiliiga on ensi kaudeksi muuttumassa 12 kilpailun sarjaksi. Samalla liigan lajien määrä putoaa kahdeksalla 24:ään.

– Se tarkoittaa, että World Athletics Continental Circuit Gold -sarja voisi olla järjestämässä noita lajeja, joita Timanttiliiga ei järjestä. Samaan tapaan kuin vaikka moukarinheittoa viime vuosina, Salonen sanoo.

Turku hyvistä asetelmista hakuun

Paavo Nurmi Games hakee hyvistä asetelmista paikkaa uudessa sarjassa. Kuluvan kauden kilpailujen rankingissa PNG:n sijoitukseksi on varmistunut 20., joka on kilpailun kaikkien aikojen paras ranking-sijoitus. Viime vuonna sijoitus oli 32.

Turun kilpailu on kerännyt kiitosta hyvien järjestelyiden lisäksi myös täysistä katsomoista. Salosen mukaan PN Turku Oy keskustelee mahdollisuudesta tuoda yhteistyössä Turun kaupungin kanssa Paavo Nurmen stadionin takasuoralle lisää katettuja ja numeroituja istumapaikkoja.

– Olemme ilmaisseet Turun kaupungille, että PN Turku Oy on halukas osallistumaan stadionin kehittämiseen myös investoijana. Tarkoitus on saada takasuoralle 1300 numeroitua istumapaikkaa katoksen alle, Salonen sanoo.

Haku World Athletics Continental Circuit Gold -sarjaan tapahtuu syyskuun aikana.