Paavo Nurmi Games Eurosport-kanavalla

Paavo Nurmi Games Eurosport-kanavalla

Juhannuksen jälkeen Turussa järjestettävä Paavo Nurmi Games näkyy Eurosport-urheilukanavalla. Eurosport välittää ne 51 maahan. Torstaina 25. kesäkuuta järjestettävät kilpailut näkyvät ympäri Eurooppaa reilun kahden tunnin mittaisena lähetyksenä Eurosport2-kanavalla.

Kuvauksesta Eurosportille vastaa Yleisradio. Tänä vuonna YLE kuvaa Turussa peräti 18 kameralla. Uutuutena on suunnitteilla suurkilpailuista tuttu kaapelikamera, joka viritetään yli stadionin.

– Sopimus kansainvälisestä televisioinnista jo tälle vuodelle oli kieltämättä yllätys ja hieman etuajassa. Olemme tehneet kovasti töitä Turussa, ympäri maata ja myös maailmalla promoamalla kilpailuja, koko PNG-festivaalia ja Turkua. Nyt solmitusta sopimuksesta on tietysti hyvä mieli, sanoo PN Turku Oy:n viestinnästä, markkinoinnista ja TV-sopimuksista vastaava Harri Halme.

Turun kaupunki on Paavo Nurmi Gamesin merkittävä kumppani ja tukija. Kaupungissa kisojen televisiosopimus nähdään hyvin merkittävänä. 

Järjestäjien tavoitteena on, että Paavo Nurmi Games leviää Eurosportin kautta 100-150 maahan vuonna 2017, jolloin vietetään Paavo Nurmen 120-vuotisjuhlaa ja Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Tänä kesänä YLE esittää kilpailusta Suomessa suoran kolmen tunnin lähetyksen klo 18-21.