Ovatko Jenni ja Arttu Kangas vuoden tähtiurheilijat?

Ovatko Jenni ja Arttu Kangas vuoden tähtiurheilijat?

Keihäänheittäjä Jenni Kangas on vahva ehdokas vuoden tähtiurheilijattareksi heitettyään lähes kuusikymppisen Orimattilan tähtikisoissa. Tulos 59,86 on kauden kotimainen kärki ja se tuo seinäjokelaiselle 16 pistettä.  Mikäli keihäs olisi kaartanut 14 senttiä pitemmälle, sen arvo olisi ollut 20 pistettä.

Kahden osakilpailun jälkeen Kankaalla on pisteitä 32, naisten kakkonen moukarinheittäjä Krista Tervo on kahdesta kisasta saanut kasaan 28 pistettä kuten myös aituri Viivi Avikainen.

Jos jäljellä olevissa neljässä tähtikisassa tapahdu aivan mahdottomia, tämän hetken kärkikolmikko ei putoa enää palkintopallilta. Keskinäinen järjestys ratkeaa ilmeisimmin vasta viimeisessä Tähtikisassa.

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas on vahva kandinaatti miesten tähtiurheilijaksi. Kankaanpääläinen on lennättänyt rautapalloa päälle 19,20 kahdessa osakilpailussa ja kerännyt näin 32 pistettä.

Raaseporissa kuula lensi 19,69, joka jäi vaivaisen sentin 20 pisteeseen vaadittavasta tuloksesta. Teemu Wirkkala on vielä kakkonen 24 pisteellä, pituushyppääjä Joona Kokkola ja keihäsmies Sami Peltomäki jakavat kolmostilan 21 pisteellä.

Tähtikisasarjan paras nais- ja miesurheilija kuittaavat voitosta 1500 euroa, sarjan kakkoset 1000 euroa ja kolmanneksi tulleet 500 euroa.

Seuraava tähtikisa on 13.8. Kotkassa.

Jarmo Hakanen