Oulun PoKa-leirin suosio yllätti, Ukonmaanaho: Kohtaamisia tarvitaan

Oulun PoKa-leirin suosio yllätti

Reilut 40 eri-ikäistä juoksijaa osallistui Oulussa Pohjoisen ja Pohjois-Karjalan kestävyysjuoksijoiden avoimelle yhteisleirille. Valmentaja Janne Ukonmaanahon ja Tuomo Lehtisen leirille haluttiin jatkoa ja sitä on Ukonmaanahon mukaan luvassa.

– Juoksijaporukka oli tyytyväinen ja paikalla olleet henkilökohtaiset valmentajat innostuneita. Sitä kyseltiin, milloin on seuraava leiri. Sellainen on tulossa ja todennäköisesti se on Oulussa, Ukonmaanaho kertoo.

Ukonmaanaho kuvasi kahden päivän operaatiota leirin kevyt versioksi. 

– Idea lähti siitä, että suunniteltiin Tuomon kanssa leiriä omalle juoksijaryhmälle, mutta päätettiin sitten, että pannaan se avoimeksi kaikille. Porukkaa tuli enemmän kuin odotettiin.

– Itse näen, että tällaisia juoksijoiden kohtaamisia tarvitaan. Kaikki saavat hyviä treenejä ja tekeminen on mielekästä, kun harjoituksissa on kaikille sopivia kavereita. Näitä voisi olla eri puolella Suomea. 

 


poka-leiri_treenit_oulu-hallissa_naiset.jpg

,

Sunnuntaina napakammin

Kahden päivän aikana leiriläiset vastasivat itse majoituksesta Ukonmaanaho ja Lehtinen rakensivat harjoitukset. Lehtinen veti myös luennon, jossa hän avasi ajatuksiaan kestävyysjuoksijan valmennuksesta juniorista aikuisikään, ja kertoi Arttu Vattulaisen harjoittelusta.

Paikalla oli juoksijoita 15-vuotiaista yleisen sarjan kärkinimiin, joten harjoituksissa kaikille löytyi sopivaa treeniseuraa.

– Lauantaina aamutreenissä oli liikkuvuutta, mäkikoordinaatiota, kevyet loikat ja lyhyitä nopeusvetoja ylämäkeen. Illalla tehtiin aerobinen harjoitus ja lihaskuntoa, Ukonmaanaho kertoo.

– Sunnuntain harjoitus meni sitten juoksijoiden päämatkojen mukaan. Syksyn piristykseksi tehtiin vähän kovempi treeni: maratoonarit juoksijat 12 x 1 kilometriä, muut yleisen sarjan juoksijat 6 x 1  kilometriä. Nuorilla oli ohjelmassa 2 x 4 x 600 metriä ja 800 m:n juoksijoilla 100-300 metrin pyramidi, eli  napakasti lyhyitä vetoja.

Kotimaan kärkinimistä Oulun leirillä olivat mukana muun muassa Henri Manninen, Arttu Vattulainen, Saija Seppä ja Mika kotiranta.

,


poka-leiri_treenit_oulu-hallissa.jpg

lehtinen_tuomo_ja_poka-leiri.jpg

Tuomo Lehtinen kävi läpi valmennusajatteluaan leirin luennolla.