Otto Ahlfors kolmannen kerran 10,44, Teijula ja Tuominen SE-vauhdissa

Otto Ahlfors kolmannen kerran 10

Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors pinkoi 100 metriä ”odotettuun” aikaan 10,44 (+0,6 m/s) Tampereen Ratinan takasuoralla, kun mies sivusi jo toistamiseen omaa ennätystään. Se tarkoittaa, että Petteri Jousteen suojatin tuloskunto on tasaisen varma, mutta kaivattu piikki on toistaiseksi hakusessa.

Pika-matkat juostiin HämSY:n pm-kilpailujen yhteydessä.

Ahlforsin juoksun loppu ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Reipas venytys ja vasemman jalan takareisi otti itseensä. Mahdollisesti kramppi, ei toivottavasti pahempaa.

– Juoksu kulki kieltämättä mukavasti. Odotin jopa parempaa aikaa, Ahlfors tuumi Ratinan ilta-auringossa.

Kankaanpään Ville Myllymäki oli ajalla 10,61 juoksun kakkonen.

Naisten vastaava matka sujui pika-aitojen Suomen mestari Lotta Haralan komennossa. Loppuaika 12,09 alittaa Haralan ennätyksen lähes parilla kymmenyksellä. Pyörivä tuuli äityi valitettavasti mittarin kohdalla ja lukema +2,5 m/s jätti suuremman ilakoinnin myöhemmäksi.

– En ollut oikein edes juoksukunnossa, pieni lääkitys on vienyt terävyyttä. Aika oli mukavan viikonvaihteen jälkeen aivan mukiinmenevä, Harala tuumi ajasta.

Myös juoksuja tarkasti seurannut valmentaja Jussi Ihamäki oli näkemäänsä varsin tyytyväinen.

Ratinan takasuora oli ennätystehtailun tuloksekas hautomo. Useimmat sprintterit paransivat vähintään kesän parhaitaan.

Pyrinnön aituri Jessi Landström lähestyy 14 sekunnin rajaa nyhtäen ajallaan 14,15 viime kesänä juoksemastaan ennätyksestä sadasosan. Hämeenlinnan Noora Kauranen sai ajan 14,56. Jutun kirjoittajan vaatimuksesta otsikkoon ei nosteta, että pika-aitojen Suomen TOP 20:ssä on kuusi TP-juoksijaa.

Myös 17-sarjalaisten 200 metriä juostiin normaalista poiketen eli maali takasuoralla. Pyrinnön Frida Hämäläisen ennätys on nyt 25,44, Ylöjärven Urheilijoiden Oona Laineen 25,52 ja 15-vuotiaan Nea Lennon 26,12.

Poikien vastaavan matkan ykkönen oli Pyrinnön 15-vuotias Ville Suoniemi, joka paukutti matkan ajassa 23,16. Saman ikäinen Ikaalisten Taavi Leppänen sai ajan 23,57.

Varsin mielenkiintoinen oli myös tyttöjen 400 metrin aitajuoksu, jossa 18-vuotiaat tekivät musersivat kauden parhaitaan. HIFK:n Nea Mattilan voittoaika oli 1.00,81 ja toiseksi tullut Jyväskylän Siiri Rainio kiersi aidatun ratakierroksen ajassa 1.02,75.

Kosonen ylitti kaksi metriä

Pyrinnön Jemina Forss,17, teki debyytin ja aika 1.03,60 oli enemmän kuin lupaava. Nimittäin tyttö teputti kolmelle neljälle aidalle pahemmin kuin valmentajansa Lauri Hollo tanssiparketilla.

Lentopallosta korkeushyppyyn siirtynyt Pyrinnön Daniel Kosonen,17, ylitti ensi kerran kaksi metriä ja teki pari erinomaista yritystä viittä senttiä korkeammalta. Vielä kaksi vuotta sitten Kososen ennätys oli 170.

Kososen perheestä löytyy enemmänkin urheilulahjakuutta. Isä-Heikkihän pelasi aikanaan SM-tasolla lentopalloa, Danielin siskoista Gabriela on hypännyt 181 tänä suvena ja Noora pelaa lentistä ensi kauden Oriveden Ponnistuksen SM-sarjajoukkueessa.

Teijula ja Tuominen SE-vauhdissa

Paimiossa Naanantalin Löydyn Markus Teijula juoksi 600 metrillä 19-22-vuotiaiden SE:n 1.17,74. Tuloksella hän nousi kotimaan kaikkien aikojen aikuisten tilastossa neljänneksi.

Toiseksi kilpailussa juossut Teijulan seurakaveri Elias Tuominen pinkoi 17-vuotiaiden SE-lukemiksi 1.20.56.

Lahden Ahkeran Aleksi Rajaniemi pinkoi Paimiossa 600 metrillä 14-vuotiaiden SE:n 1.27,66.

Jarmo Hakanen

tuloksia