Ottelijat ennätysjahtiin Tallinnassa, Savola: kiva nähdä miten kulkee

Juuso Hassi ja Elmo Savola ottelevat tasatahtia Tallinnassa

– Kiva nähdä miten kulkee. Avoimin mielin lähden ottelemaan. Aion nauttia kovasta kilpailusta, Lappajärven Veikkojen Elmo Savola sanoo Tallinnan kansainvälisestä moniotteluiden hallikilpailusta.

Savolan ohella Virossa suomalaisista kilpailevat perjantaina ja lauantaina seitsenottelussa Juuso Hassi, Eetu Kangas, Tuomas Valle ja Aleksi Salminen. Naisten viisiottelussa urakoivat Ida Otstavel ja Amanda Liljendal.

– Voi sanoa, että tästä ryhmästä kaikki lähtevät tavoittelemaan omia ennätyksiään. Elmo on hyvässä kunnossa, vaikka hallikausi mennäänkin enemmän harjoittelun ehdoilla. Myös Juuso Hassi on hyvässä kunnossa, vaikka olikin hiljattain flunssassa ja ennätyksiin on mahdollisuudet muillakin, kokenut moniotteluvalmentaja Mika Vakkuri arvioi.

Savola, 22, on parhaimmillaan koonnut seitsenottelusta 5565 pistettä toissa talvena Kuortaneella.

– Ottelun ensimmäiset lajit näyttävät, mihin se lähtee kallistumaan. Harjoittelussa ei ole tullut takapakkeja ja harjoituksia on tehty normaaliin tapaan. Tähän kisaan ei ole liikaa keskitytty, Savola sanoo.

– Toivon ja uskon, että harjoituskauden tuoma kehitys näkyisi nopeuslajeissa. Viimeisen kuukauden aikana on koettu saada nopeutta ulosmitattua.

Tallinnan ottelussa, kuten koko hallikaudessa, Savolalle tärkeintä ensi kesää ajatellen, on päästä eteenpäin edelliseen hallikauteen verrattuna. Seitsenottelun ennätys on Savolan mukaan mahdollista tehdä Tallinnassa, jossa ottelu kulkee.

– Jos siihen saisi sen 100 tai 200 pistettä lisää. Kisa on kova ja täällä hieno halli. Se tuo oman, hyvän fiiliksen, vaikka tuo tartan-pinta vähän pehmeä onkin, Savola miettii.

Hassi on parhaimmillaan seitsenottelut 5529 pistettä. Hän lähtee Tallinnan kisaan sikäli hyvistä asetelmista, että alkukauden ensimmäiset hallikisat yksittäisissä lajeissa ovat kulkenut hyvin.

Tallinnan tasokkaan, kansainvälisen miesten kilpailun kärkinimi on saksalainen Kai Kazmirek, joka sijoittui viime kesänä Lontoon MM-kisojen kymmenottelussa kolmanneksi. Kazmirekin ennätys seitsenottelussa on neljä vuotta sitten tehty 6173.

Saksasta ovat mukana  myös tammikuussa kaksi pistettä 6000 pisteen rajasta jäänyt Tim Nowak sekä Manuel Eitel. Tallinnassa kilpailee myös Rion kymmenottelun viitonen, Algerian Larbi Bouraada. Hallikauden kärkitulos on tällä hetkellä Saksan Tim Duckworthin 6071 pistettä

Naisten viisiottelussa nähdään muiden muassa Ukrainan Alina Shuh, joka voitti viime kesänä Grossetossa 19-vuotiaiden EM-tittelin. Naisten viisiottelun kauden tilastokärki on Yhdysvaltain Erica Bougardin 4504 pisteellä.

Kilpailun tulokset tulevat tänne