Osanottajaryntäys karnevaaleille, mukaan ehtii vielä

Osanottajaryntäys karnevaaleille

Heittolajeilla alkaneet lajikarnevaalit ovat alkukesän mittaan täyttyneet rivakasti, mutta useille karnevaaleille ehtii vielä ilmoittautua, jos toimii rivakasti. Lajikarnevaaleilla nuorille ja heidän valmentajilleen on tarjolla kilpailuja ja oppia.

– Kaikkien lajikarnevaalien osanottajamäärä ennen juhannusta oli 850, joten hyvää vauhtia ollaan menossa vähintään viime vuoden osanottajamäärään, joka oli reilu 900, sanoo Suomen Urheiluliitossa (SUL) lajikarnevaaleista vastaava Tapio Rajamäki.

Lajikarnevaalit alkoivat torstaina heittolajien karnevaaleilla.

– Jokainen heittokarnevaali kerännyt enemmän osallistujia kuin viime vuonna. Erityisen huima määrä nuoria kerääntyy Pihtiputaan keihäskarnevaaleille, jonne oli 27. kesäkuuta ilmoittautunut 241 osallistujaa, joista 150 keihäskoululaisia, Rajamäki sanoo.

Ilmoittautumisajat päättyvät 4- ja 6. heinäkuuta

Muut karnevaalit ovat viikko heittokarnevaalien jälkeen, eli heinäkuun toisessa viikonvaihteessa ja niille ehtii vielä ilmoittautua kotisivujen kautta.

– Jämsänkosken aita- ja pikajuoksukarnevaaleille on ilmoittauduttava 4.7. mennessä (klo 8.00), samoin Jämsän pituus-, kolmiloikka ja kestävyysjuoksukarnevaaleille, Rajamäki sanoo.

– Ruoveden korkeuskarnevaaleille voi ilmoittautua 6.7. mennessä, samoin Someron seiväskarnevaaleille ja Kauhavan moniottelu- ja kävelykarnevaaleille.

 Lajikarnevaalit  ovat mittava talkooponnistus, joka syntyy yhdessä paikallisten karnevaalijärjestäjien, SUL:n ja seuravalmentajien toimesta.

– Mukana on reilut 600 paikallistason vapaaehtoista toimijaa. He ja 130 SUL:n järjestämää kouluttajaa mahdollistavat noin 3000 kilpailijan ja 1000 leiriläisen karnevaaliviikonloput, Rajamäki sanoo.